Welke borstel heeft jouw Labradoodle of Waterhond nodig?

Het gebeurt nog steeds regelmatig dat ik mailtjes krijg van baasjes wiens Labradoodle van 7 tot 12 maanden helemaal vervilt is.

Sommigen beweren dan dat de vacht volledig klitvrij was, totdat ze hun Doodle voor een paar dagen naar iemand anders brachten en vervolgens kregen ze een vervilte vacht terug.

Het kan natuurlijk nooit dat een vacht van de ene op de andere dag totaal vervilt is, dus als ik doorvraag naar borstel en trimmaterialen het baasje in kwestie gebruikt wordt het altijd duidelijk dat ze de verkeerde spullen heeft.

Een oppervlakkig borsteltje of de groene ActiVet borstel kunnen nog wel, zolang de vachtwisseling niet is begonnen.

Een puppy vacht heeft immers nog niet zoveel verzorging nodig (hoewel uiteraard wel voor de gewenning)

Maar zodra de puppy vacht eenmaal begint los te laten en de volwassen vacht begint door te komen heb je toch echt een borstel nodig die de huid raakt. Als je dan namelijk nog steeds een borstel gebruikt die te oppervlakkig werkt, krijg je inderdaad het effect dat je denkt dat de vacht van de ene op de andere dag totaal vervilt is.

labradoodle trimmen

De waarheid is echter dat je al die tijd al te oppervlakkig geborsteld hebt, waardoor het lijkt alsof je optimaal borstelt, maar zich ondertussen een viltlaagje op de huid vormt, omdat je tijdens het borstelen de huid niet raakt.

Het investeren in de juiste borstel is dus echt een must als je een Labradoodle of Waterhond hebt en niet in de problemen wilt komen.

Aan die borstels zit een prijskaartje, maar je zult zo dankbaar zijn als je er een hebt aangeschaft.

Het verandert de hele borstelervaring. En je Doodle of Waterhond zal jou weer dankbaar zijn.

Net als de hondentrimster die haar tijd niet hoeft te besteden aan het ontvilten of waarachtiger kort scheren van de vacht. En daar ben jij dan dubbelop dankbaar voor.

Zo zie je: het gebruiken van de juiste borstel maakt iedereen blij!

Nu is het vaak lastig kiezen welke borstel je dan moet hebben.

Voor een hele dikke fleece vacht of een krulvacht met en zonder veel pluis zou je de rode ActiVet borstel moeten hebben. Voor een meer wavy (gladde, dunne, stijlere vacht) zit je met een paarse ActiVet goed.

Maar wat als de vacht van jouw Labradoodle of Waterhond daar tussenin valt of eigenschappen heeft van verschillende vachtsoorten? Welke borstel kies je dan?

Met de nieuwe duo borstel van ActiVet hoef je nooit meer over de juiste aanschaf te twijfelen.

Omdat je zowel de paarse als de rode borstel ineen hebt, zit je altijd goed.

De rode kant gebruik je voor de buitenkant van het lichaam, de paarse kant voor de binnenkant, dus de binnenkant van de benen en voor de buik en misschien voor het hoofd als je dat prettiger vindt.

Op deze manier kun je gewoonweg niet verkeerd gaan.

Deze borstel kun je als onderdeel van de Labradoodle Basis vachtverzorging set aanschaffen in mijn webshop.

En als je dan ook nog de andere richtlijnen hanteert die gelden voor Labradoodles en Waterhonden vachtverzorging (deze kun je nalezen in mijn gratis ebook, te downloaden op mijn site) , hoeven klitten en viltvorming nooit meer een probleem te zijn.

En als je de vachtverzorging helemaal optimaal wilt oppakken, nooit meer afhankelijk wilt zijn van een hondentrimster en zelf wilt kunnen bepalen wanneer, hoe lang en in welk model je je Doodle of Waterhond trimt….

Zou ik van harte mijn online Labradoodle trimworkshop willen aanbevelen, of mijn privé trimworkshop bij jou thuis als je alle persoonlijke aandacht wilt voor je hond.

Dit is een eenmalige investering die je leert voortaan je eigen hond professioneel, op natuurlijke, fluffy wijze te trimmen en die zich binnen no time terugverdient. Niet alleen aan trimkosten die je bespaart, maar vooral ook in alle voordelen die het je geeft op het gebied van baas/hond communicatie.

Het is superleuk om te doen en ideaal om een sterke band met je hond op te bouwen, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, teamwork en leiderschap.

Geloof me, zelf trimmen maakt het leven met je Doodle of Waterhond nog leuker en dankbaarder!

Maar als je een goede start wilt maken, begin je met de juiste borstel.

Heel veel trimplezier!

Groetjes,

Wanda & Joy

Doodletrimster

 

Interessant? Deel dit artikel!

STOP! Nog niet weg gaan!

Je bent op deze website terecht gekomen op zoek naar bepaalde antwoorden toch? Ga dan niet weg ZONDER in ieder geval mijn GRATIS boek preview gedownload te hebben! Dan kun je in je eigen tijd geheel vrijblijvend lezen wat er allemaal komt kijken bij een optimale Doodle vachtverzorging en voor jezelf besluiten of en hoe je daarmee verder wil :-)