DoodleVitaal trimopleiding 2023

Hoe zou jij het vinden om aan de start te staan van een nieuwe generatie Doodletrimmers?

Welkom bij de DoodleComfort DoodleVitaal opleiding. Wat goed dat je op deze pagina terecht bent gekomen en wat leuk dat jij interesse toont in mijn opleiding. Zeg eens eerlijk: hoeveel Doodletrimmers ken je? En als je er al een paar kent: hoeveel echt GOEDE Doodletrimmers ken je dan? En waar moet een GOEDE Doodletrimmer voor jouw gevoel dan aan voldoen?

Ik ben Wanda Klomp en 11 jaar geleden was ik de allereerste Doodletrimster in Nederland, Belgïe en waarschijnlijk in Europa (en misschien zelfs de wereld). Ik zag destijds in de Doodle en Doodle baasjes een totaal nieuwe markt, met totaal nieuwe eigenschappen die toen al vroegen om een nieuw soort trimster. Als Doodle baasje voel jij waarschijnlijk wel waar ik op doel.

Als gespecialiseerde Doodle en Waterhondentrimster geef ik de eerste en enige DoodleComfort opleiding in Nederland! Speciaal voor Doodle baasjes, zoals jij, die dol zijn op het ras en graag een nieuwe levensinvulling zoeken binnen hun grootste passie: Doodles! 

Geniet jij zo van je eigen Doodle, dat je je geen beter leven kunt voorstellen dan de hele dag te vertoeven tussen deze heerlijke knuffelwonders? 

Dan is dit je kans!

Laat me uitleggen wat de opleiding inhoudt…en wie weet wordt dit straks ook jouw nieuwe wereld!

PS Dit is Joy, mijn nu 11 jarige Franse Waterhond (Barbet), mijn fluffy sidekick en grootste muze 🙂

Doodle Transformatie coach Wanda Klomp

Is dit de opleiding waar jij van gaat kwispelen?

Voordat jij je conformeert aan een totaal nieuw vakgebied en mogelijk beroep is het belangrijk dat je alle informatie tot je neemt, om een doordachte keuze te kunnen maken.

Daarom geef ik hierbij antwoord op alle vragen: wat?, waarom?, hoe?, waar?, wanneer? en hoeveel?, zodat je volledig op de hoogte bent van wat je van de opleiding kunt en mag verwachten en je goed kunt aanvoelen of deze opleiding voor jou de juiste keuze is. Weet dat elke opleiding een investering van je vraagt, dus voel goed aan of je dat op dit moment in je hebt (en voor jezelf over hebt).

Wat???

Zoals je eerder al hebt gelezen ga ik opnieuw zelf Doodletrimmers opleiden, door middel van een unieke opleiding. Deze opleiding is enig in zijn soort en NIET bedoeld voor ervaren hondentrimmers, maar juist voor baasjes die dol zijn op het ras, nog helemaal openstaan voor nieuwe kennis en technieken en die graag een nieuwe levensinvulling zoeken binnen hun grootste passie: Doodles! 

De DoodleVitaal Trimopleiding gaat verder dan de reguliere trimopleidingen en richt zich op Doodle welzijn in de breedste zin van het woord. En dat vraagt om speciale mensen die het leuk vinden om meer te leren dan de gemiddelde hondentrimmer en verder te kijken dan de vachtverzorging alleen.

De hele dag tussen de Doodles; wie wil dat nu niet?

Wat maakt de DoodleVitaal trimopleiding zo uniek?

Laten we deze punten eens onder de loep nemen:

Deze opleiding is niet bedoeld om een algemene trimmer van jou te maken

Daar zijn er namelijk al meer dan genoeg van en ik heb juist ervaren dat Doodles EN Doodle baasjes anders zijn. Ze hebben andere behoeften dan “gewone” baasjes en andere honden. Als je dus wil leren hoe je ook Terriërs kunt plukken, poedels kunt modelleren of Cocker Spaniels kunt trimmen…dan zit je hier verkeerd.

Je leert trimmen op de speciale DoodleComfort manier

Als je bij mij terecht gekomen bent, heb je vast al wel wat Doodles op straat zien lopen en heb je vast een mening over hoe ze eruit zien. De DoodleComfort trimmethode gaat uit van het principe dat een hondje en na het trimmen ALTIJD beter uit moet zien dan voor het trimmen. Dat houdt in: gezonder, jonger, speelser, slanker (of juist iets voller als een hondje te tenger is), gespierder en mooier…als de beste versie van zichzelf. OOK als de vacht vanwege het praktische aspect wat korter moet. SCHEREN is uit den boze! Elke Doodle word getrimd zoals een Doodle er van nature uit hoort te zien: mooi, natuurlijk, fluffy en knuffelbaar. MET een hoofd dat de unieke persoonlijkheid perfect weerspiegelt. Dus GEEN lange, dunne snuit, rare, korte oortjes, hangbaard, hangsnor, plat hoofd of wat je tegenwoordig allemaal ziet. De Doodles die jij trimt zijn kunstwerken, maar dan niet gestyleerd en kunstmatig, zoals poedels, maar zoals moeder Natuur bedoeld heeft…eeuwig pup! Op deze manier trimmen maakt jou gelukkig en de baasjes ook 🙂

Niet alleen de juiste vacht, maar ook de juiste verzorging

Doodles zijn veel meer dan een fluffy vacht. Het zijn gevoelige hondjes en daarmee ook vaak gevoelig voor allergieen, ziektes en diverse kwalen. Daarom leer je naast de fluffy manier van trimmen ook alles over Doodle welzijn. Zo kun je de begin symptomen van diverse kwalen herkennen, je klanten adviseren over de gezondheid van hun hondje en waar nodig natuurlijke alternatieven inzetten en behandelplannen maken (dit is hard nodig, want  momenteel worden er teveel symptomen over het hoofd gezien of “gesust” middels chemische medicatie die op termijn juist ergere kwalen en ziektes veroorzaken. Bovendien geloof ik dat de huidige tijd en toekomst steeds meer van ons vragen. Dat we de gezondheid van onszelf en onze honden steeds meer in eigen hand nemen en dat we pas naar een dierenarts gaan als het echt nodig is, want wist je dat 80% van de patiënten aan huis, tuin en keuken kwaaltjes leidt, waar baasjes ZELF iets aan hadden kunnen doen? Met de juiste kennis kunnen we heel veel ellende helpen voorkomen.

Naast dat dit onderdeel van de opleiding super interessant is (ook voor je eigen gezondheid), onderscheid jij je met deze kennis ook meteen van andere Doodletrimmers en hondentrimmers en krijg je je eigen trouwe schare aan klanten. Hoe cool is dat? 

Niet alleen Doodletrimster, maar een unieke ondernemer met eigen visie en eigen klanten

Doodletrimmen is nog niet ondernemen. Dat was één van mijn grootste lessen uit de eerdere Doodletrimster opleidingen die ik gegeven heb. En inmiddels heb ik zoveel bijgeleerd. Daarom leer ik jou niet de standaard onderneem kennis die je bijv bij het HKI zou leren (zoals boekhouding enzo, want daar gebruik ik systemen en een accountant voor (les 1. denk hier NOOIT te gemakkelijk over: schoenmaker blijf bij je leest), maar leer ik jou wat ik zelf in 11 jaar tijd heb geleerd, zodat je niet mijn fouten maakt en zodat je niet hoeft te vechten om je bedrijf succesvol te maken. Ik leer jou te ondernemen, zoals het voor jou prettig voelt, met de klanten waar jij het liefst mee werkt, een EIGEN uitstraling en marketingtools die jou op je best laten zien, waardoor je hogere prijzen kunt vragen dan andere Doodletrimmers.

Je wil immers niet hoeven zwoegen voor je brood, zoals de meeste trimmers doen, toch? Je wil niet leven om te werken, maar werken om te LEVEN! Ik laat je zien hoe je dat doet 🙂

Dat is in een notendop wat de DoodleVitaal opleiding jou leert

Hoe trim je een Doodle met een afwijkende vacht? Ook dat ga je leren!

Waarom???

Omdat veel hondentrimmers EN Doodletrimmers nog steeds NIET de juiste vaardigheden bezitten om Doodles op een natuurlijke, fluffy manier te trimmen, terwijl baasjes dat wel van ze verwachten. Veel Doodles worden kort geschoren als ze klitten hebben, als een poedel getrimd als ze een curly vacht hebben en er komen veel verschillende Doodle versies uit de diverse trimsalons, omdat er geen officieel trimschema bestaat (omdat het geen rashond is) en omdat elke trimster knipt naar haar eigen smaak en kunnen (zie de foto’s hieronder: deze Doodle is door een gerenommeerde trimster getrimd als voorbeeld voor andere trimmers hoe ze het moeten doen, maar dit is NIET wat de baasjes zelf mooi vinden: er is dus een denk kloof tussen hondentrimmers en Doodle baasjes. En voor Waterhonden is dit niet anders; zij hebben zo’n specifieke trimstandaard dat de meeste trimmers daar OOK niet mee om kunnen gaan. 

Het is dus hoog tijd dat er trimmers opstaan die Doodle en Waterhond baasjes WEL geven wat ze willen! En daar kom jij in beeld!

Daarbij komt nog dat de meeste reguliere hondentrimmers, maar ook Doodletrimmers de Doodle persoonlijkheid NIET goed genoeg kennen om Doodles op de juiste manier te benaderen en te behandelen. Daarbij weten ze al helemaal NIETS (of negeren dit feit, zoals vele andere baasjes en professionals) over de sensitiviteit van Doodles en de vele kwaaltjes waar ze vaak aan leiden (die zonder tijdige behandeling kunnen door ontwikkelen naar ernstige ziektes)

Persoonlijker vind ik het ook gewoon veel leuker en dankbaarder om iemand “from scratch” op te leiden die echt gedreven wordt door haar enthousiasme en passie en die nog helemaal open staat voor alles wat ik haar te leren heb (hondentrimmers zitten vaak vastgeroest in hun eigen routines en kunnen vaak moeilijk buiten de hen bekende kaders kijken), zodat alle instructies ook op de juiste manier worden toegepast en niet bezoedeld worden door bep. automatismen en vaste overtuigingen.

Daarnaast is het als coach mijn passie om andere vrouwen te helpen hun belemmerende patronen te doorbreken en het leven te creëren waar ze van dromen, in de vorm die het beste bij hun past. Als jij jouw steentje wil bijdragen aan een mooiere, betere wereld, wil ik, als changemaker pur sang, jou heel graag helpen dat licht in jou volop te laten schijnen.  

Ik ben ervan overtuigd dat jij als Doodlefanaat niet alleen het ras door en door kent om PRECIES te weten hoe je er als trimster het beste mee om kunt gaan, maar dat je ook PRECIES weet waar andere Doodle baasjes (die jouw klanten zijn) tegenaan lopen, zodat je ze op een fijne en vertrouwde manier kunt helpen met de JUISTE oplossing; het zij betreffende de vachtverzorging, het zij betreffende het welzijn van hun Doodle.

Als DoodleVitaal trimster weet je namelijk niet alleen alles over Labradoodle vachtverzorging en de juiste, natuurlijke, fluffy manier van trimmen voor alle verschillende soorten vachtstructuren (zie de voor en na foto’s onderaan de pagina)

Je weet ook alles over Labradoodle welzijn, hun gevoeligheid voor prikkels, maar ook voor diverse kwaaltjes, ziektes en allergieën EN je kunt de juiste, natuurlijke hulp- en geneesmiddelen inzetten voor een zachte, Doodle vriendelijke behandeling.

Daarbij weet je precies waar jouw klanten tegenaan lopen met hun Doodles en beschik je over alle info en materialen om een grote meerwaarde te kunnen leveren in het optimaal verzorgen van hun Doodle.

Je krijgt alle tools om je werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren (letterlijk alle trimbenodigdheden die je nodig hebt t.w.v. ruim € 1500,00 euro *) en extra 1 op 1 coaching om je eigen unieke bedrijf als DoodleVitaal trimster op te kunnen zetten.

Het is mijn streven om in elke provincie van Nederland (en liefst ook in België) een DoodleVitaal trimster te hebben, zodat Doodle baasjes nooit meer kilometers hoeven te rijden om een trimmer te vinden die bij ze past. En zodat Doodle baasjes steeds minder meteen naar de dierenarts grijpen (met alle chemische medicijnen en middelen) als er iets mis blijkt te zijn met hun hondje of slechte middelen kopen in de lokale dierenwinkel waar hun hondje op termijn alleen maar zieker door wordt.

Als DoodleVitaal trimster wil jij het beste voor Doodles en/of Waterhonden en wil jij leren jouw klanten te helpen hun hondjes de best mogelijke verzorging te geven (van buiten en van binnen), zodat jullie (je klant en jij) als het ware in teamverband werken om de hondjes gezond, gelukkig en klitvrij te houden.

Jij een volleerd Doodletrimster: hoe voelt dat???

Hoe???

De meeste erkende hondenopleidingen bestaan enkel uit theorie (die je gemakkelijk ook zelf uit de boeken kunt leren: trust me, I know ;-). De praktijk leer je als aspirant trimmer bij een stagebegeleider (trimsalon), waar je minimaal 80 uur stage moet lopen, voordat je je mag opgeven voor 1 van de 3 examen onderdelen. De stagebegeleiders worden niet gecontroleerd door de opleiding zelf en als leerling kun je niet bepalen wat je wel en niet leert; dat is helemaal afhankelijk van de mentaliteit van de stagegever en het soort honden dat hij/zij trimt.
Je hoeft bovendien geen ervaren hondentrimmer te zijn om je als stagebegeleider op te kunnen geven; je hoeft enkel je trimdiploma en een eigen salon te hebben…wat voor niveau opleiding krijg je dan, vraag je je af?

 1. Tijdens het trimexamen wordt er enkel naar een klein stukje trimvaardigheden gekeken, dus als je daarvoor slaagt, kun je al als gediplomeerde hondentrimmer aan de slag: met als gevolg dat veel nieuwe trimmers het vak leren van iemand die wel een diploma heeft, maar misschien helemaal geen goede trimmer is in de breedste zin van het woord.
 2. Het gebeurt dus vaak dat een leerling een ander stage adres moet zoeken om bep. extra rassen (waaronder Doodles en Waterhonden) te kunnen leren trimmen die bij haar stagebegeleider niet in de salon komen. En dan nog heb je geen garantie dat je dan Doodles leert trimmen op de natuurlijke, fluffy manier die JIJ en jouw klanten mooi vinden.

Zo zie je dat, als je Doodletrimster wilt worden, het pad via een erkende hondentrim opleiding niet zozeer tot het gewenste resultaat hoeft te leiden. Helemaal, omdat de kans dat je daadwerkelijk Doodles leert trimmen op de juiste manier, erg klein is.

De DoodleComfort DoodleVitaal opleiding is dan ook de ENIGE specialistische opleiding waarin je enkel Doodles en aanverwante vachten leert trimmen.

Het is een ervaringsgerichte opleiding, want je leert dit vak enkel door te doen en je wordt pas echt goed (en beter dan eventuele concurrenten) door het op de juiste manier, onder de juiste begeleiding (van een echte Doodle VachtXpert met jarenlange ervaring), keer op keer weer te doen en zoveel mogelijk verschillende vachten te behandelen.

Om deze reden ga je, nadat je privé les van mij hebt gekregen op je eigen Doodle, zelf aan de slag op proef Doodles bij jou in de buurt. Hiervoor maak je keer op keer gebruik van mijn online instructie video’s die onderdeel uitmaken van de opleiding en doen we elk kwartaal  een voortgangsdag, zodat je de groep kunt ontmoeten en ik iedereen persoonlijk aanwijzingen en tips kan geven, waar je de opvolgende maanden weer mee aan de slag kunt.

Uiteraard zit al het trimgereedschap* dat je nodig hebt om dit te doen bij de prijs van de opleiding inbegrepen (dat werkt bij andere trimopleidingen niet zo).

Zo kun je niet alleen je trimvaardigheden Doodle na Doodle aanscherpen en verbeteren, Je bouwt tevens op laagdrempelige wijze aan je klantenbestand.

Bovendien verdien je op deze manier al TIJDENS de opleiding je eigen geld als aspirant Doodletrimster. Hoe gaaf is dat? Dat geeft je al meteen heel veel zelfvertrouwen.

Van elke proefDoodle maak je een duidelijke voor en na foto (en video), die je post in de speciale community groep waar ik je lid van maak, waarna ik feedback geef. Dit doe ik voor alle studenten, zodat je ook van de feedback op hun trimresultaten kunt leren. Ook je vragen over Doodle welzijn kun je hierin stellen.

Elke maand hebben we een groeps videocall, waarin we bespreken waar iedereen tegenaan loopt.

En elke 2 maanden kom ik persoonlijk naar je toe om je in actie te zien en je persoonlijk feedback te kunnen geven. Bij voorkeur regelen we dat zo dat je elke keer als ik kom een andere vachtsoort aan het trimmen bent.

Tussentijds hebben we 1 op 1 gesprekken om je eigen voortgang te bespreken + samen te kijken hoe jij jouw bedrijf wilt gaan vormgeven.

Uiteraard mag je altijd een appje sturen als je een vraag tussendoor hebt of terwijl je bij een klant ergens tegenaan loopt.

Dit zijn alle tools die je ontvangt t.w.v. ruim € 1500,00

Scharenset voor labradoodles en waterhonden
Labradoodle scheerset

Basis vachtverzorgingset t.w.v. € 435,00

 • Rode, brede ActiVet borstel à € 95,00
 • Grove kam à € 10,00
 • De unieke DoodleComfort grove 10 tands uitdunschaar à € 135,00
 • DoodleComfort kleine, rechte schaar à € 50,00
 • Nageltang en vijl à € 25,00
 • Medicinale oorpoeder à € 50,00
 • Ogenkammetje à € 10,00
 • Ontklitter à € 10,00
 • Vingerlingen à € 5,00
 • Pot pure kokosolie à € 30,00
 • Tube pure Aloe Vera gel à € 20,00
 • Bamboe tissues à € 5,00

Professionele trimset t.w.v. € 1145,00

 • De unieke DoodleComfort 24-tands effileerschaar voor het grove trimwerk t.w.v. € 125,00
 • De unieke DoodleComfort 30-tands effileerschaar voor het hoofd, puppyvacht en/of de fine tuning t.w.v. € 135,00
 • Een mooie, luxe scharen etui t.w.v. € 30,00
 • Lichte, prettig in de hand liggende tondeuse t.w.v. € 200,00
 • Metalen opzetkammenset t.w.v. € 45,00
 • Speciale tondeuse spray voor onderhoud, koeling en desinfectie t.w.v. € 20,00
 • Speciale DoodleComfort in hoogte verstelbare trimtafel met brede beugel, zodat je hondje stabiel vast kan staan en zich daardoor zekerder voelt t.w.v. € 250,00
 • Verstelbare hoofdband t.w.v. € 20,00
 • Verstelbare buikband t.w.v. € 20.00
 • In hoogte verstelbare trimkruk met speciale kapperswielen (waar geen haar achter blijft hangen) t.w.v. € 100,00
 • Professioneel, praktisch trimschort t.w.v. € 50,00
 • Professionele trolley waar je alles in kunt doen en die je handig mee kunt nemen naar je klanten t.w.v. € 150,00

DoodleVitaal set

Naast alle benodigde professionele trimtools ontvang je ook nog een DoodleVitaal startersset t.w.v. € 300,00 met diverse natuurlijke gezondheidsmiddelen die je voor je klanten of je eigen hondje kunt gebruiken om de meest voorkomende kwalen zelf te kunnen behandelen, zoals jeuk, huidproblemen (hotspots), darmproblemen, wondjes en diarree. Dit zijn middelen waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt en die ook niet overal vrij verkrijgbaar zijn, maar die jou gaan helpen Doodles op een natuurlijke wijze te helpen helen.

Hoe zou het voor je zijn om ook hondjes te kunnen helen?

Waar???

Om jou te helpen zonder hoge opstartkosten vast aan de slag te kunnen, trim jij jouw proefDoodles bij de klanten thuis. Je gooit je trimtafel en trimspullen in je auto en hebt zodoende alles bij je dat je nodig hebt. Dit vinden jouw klanten nog extra prettig ook, want het kost ze verder geen tijd en moeite om hun Doodle te laten trimmen.

Als het fijn voor je voelt (en je hebt er de ruimte voor) om de honden van je klanten bij jou thuis te trimmen, kan dat natuurlijk ook.

Het gaat erom dat je in eerste instantie nog niet op zoek hoeft naar een speciale huurruimte en inventaris om je werk te kunnen doen. Ik heb een grote, dure huurruimte gehad (,waardoor ik op een gegeven moment groepsworkshops moest geven om alleen de huur al te kunnen betalen; die druk wil je jezelf niet opleggen) en eerlijk gezegd voel ik me veel vrijer nu ik die huurkosten niet meer heb, gewoon al mijn spullen in mijn auto heb liggen en naar de klanten toe kan gaan, wanneer ik wil).. Dat scheelt je enorm in kosten, tijd en energie, waardoor je nog meer klanten kunt helpen.

Als je op den duur toch liever een eigen schuur of huurruimte wilt gebruiken, help ik je om deze helemaal naar je zin te maken en alles te geven dat een professionele trimsalon nodig heeft. Maar als je ervoor kiest om bij de klanten thuis te blijven werken, is dat ook prima. Dat heb je helemaal zelf in de hand.

Een nieuwe locatie voor de voortgangsdagen

Voor de gezamenlijke voortgangsdagen heb ik de ideale locatie gevonden, in het midden van het land. Een plek waar de hondjes zich helemaal vrij kunnen voelen en waar jij er even helemaal uit bent. Tijdens deze VIP dag ga je weliswaar aan het werk, maar op de fijnst mogelijke manier. Het zijn dagen van gezelligheid, van ervaringen (en dromen) delen en van samen genieten. Je leert van en met elkaar, terwijl er ondertussen goed voor je gezorgd wordt. Er zijn 2 ruimtes: beneden is de werkruimte waar we met meerdere tafels kunnen staan (de grote tafel die je ziet wordt opgeklapt voor meer sta ruimte) en boven is een kleine ruimte waar, indien je er behoefte aan hebt, persoonlijke gesprekken kunnen worden gehouden.

Indien het weer het toelaat kunnen we aan het einde van de dag lekker wandelen in het bos. 

Wanneer?

De opleiding start wanneer jij de VIP Weekend Workshop gedaan hebt en aangeeft dat je er klaar voor bent. Omdat het een individueel traject is, kun je starten wanneer je wil en vanaf dat moment begint jouw jaar te lopen. We maken een plan waarin we al jouw wensen, ideeën of ambities opnemen en plannen de juiste data in, zodat je weet wat je kunt verwachten. Vanaf dat moment krijg je ook toegang tot de online leeromgeving en de speciale opleidingsgroep in de community.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

 • Je hebt zelf een Doodle of bent van plan er binnenkort één in huis te nemen.
 • Je woont in een omgeving waar veel Doodles wonen, zodat je veel oefen Doodles kunt gebruiken en later ook genoeg klanten hebt.
 • Als je al ervaring met kappersscharen hebt, is het belangrijk dat je ervoor open staat dat mijn manier van trimmen waarschijnlijk erg verschilt van hoe jij gewend bent te knippen of van hoe je tijdens een trimworkshop hebt leren trimmen. Ik heb vaak kapsters gehad in mijn workshops en die moesten toch echt even anders leren denken en knippen 😉
 • Je bent bereid en ziet er zelfs enorm naar uit om zelf een onderneming als Doodletrimster op te gaan zetten. Dat kan in eerste instantie zijn als mobiele trimster, gewoon vanuit je auto, maar als je ideeën hebt voor een eigen salon kan dat ook. Ik help je met alles wat je nodig hebt, want bij zelfstandig ondernemerschap komt nogal wat kijken. 
 • Je bent bereid je 1 jaar lang te committeren aan het aanleren van een nieuw vak; nieuwe kennis en skills (dat kan parttime, naast je huidige werk; ik maak met elke leerling een plan op maat)
 • Je bent bereid (en ziet er enorm naar uit om) alles te leren over Doodle welzijn en gezondheid, zodat je ook hiermee een grote meerwaarde kunt zijn voor je klanten.
 • Je bent bereid zelf op zoek te gaan naar proef Doodles die later je klant kunnen worden (ook ik kan hiervoor een oproep doen via FaceBook en mijn contactenlijst)
 • Je bent bereid een investering te doen in tijd, geld en energie om de beste DoodleVitaal trimster te worden die je maar kunt zijn.

Jij als zelfstandig ondernemer

De vorige keer dat ik mensen heb opgeleid tot Doodletrimster (in 2012 en 2014 ) ging het volledig om de vachtverzorging en pas achteraf bedacht ik dat sommige van nature meer ondernemers skills hebben dan andere (en dat bleek dan ook).

Dus deze keer wil ik het totaalplaatje aanbieden in een soort van paraplu constructie, zodat je gebruik kunt maken van mijn reputatie, merknaam, inkoopvoordelen en alle content die ik in 10 jaar tijd heb ontwikkeld, zodat jij je klanten aan je kunt binden door een meerwaarde te bieden. 

Je begint als Doodletrimster en maakt je in 6 maanden bekwaam in het trimmen van de verschillende vachtsoorten: wavy fleece, curly fleece en curly/wol en F1 vachten. Na 6 maanden kun je er voor kiezen om ook Waterhonden te gaan leren trimmen (en blijf je natuurlijk ook Doodles trimmen) en na de opleiding kun je mijn coaching krijgen om ook zelf workshops te gaan geven onder mijn naam. 

Bij alles maak je zoveel mogelijk gebruik van wat ik al heb opgebouwd. Mijn trimmaterialen, maar ook mijn social media kanalen om te vragen naar proef Doodles en reclame te maken als opkomend DoodleComfort Doodletrimster. Ik neem je onder mijn vleugels en leer je alles dat ik weet.

Op mijn website komt een speciale DoodleVitaal trimsalon pagina, waarop jij je als aspirant trimmer voorstelt + foto, met een link naar je eigen website (of telefoonnummer en e-mailadres en/of FaceBook pagina als je geen website hebt). Zo kunnen geïnteresseerde potentiële klanten jou gemakkelijk vinden.

Zie jij je droom al waarheid worden?

Wat krijg je allemaal?

De Doodletrimster opleiding, zoals ik die voor het laatst in 2016 gegeven heb, was een groepstraject van 3 maanden incl. syllabus, online video training als naslagwerk en alle proff. trimmaterialen voor de totaalprijs van € 5000,00 ex BTW.

Voor een jaaropleiding zou jouw investering dus maar liefst € 20.000 ex BTW zijn. Enkel voor het Doodletrimster stuk (dus zonder Doodle Gezond opleiding en zonder Eigen Baas opleiding en coaching)

Maar deze opleiding biedt veel meer dan de opleiding van toen, want biedt 3 opleidingen in één, met 1 op 1 begeleiding:

 1. DoodleComfort Doodletrimster opleiding (vachtverzorging + trimmen) t.w.v. € 20.000,-
 2. DoodleVitaal opleiding (DoodleWelzijn: symptomen herkennen + advies geven + natuurlijke alternatieven leren inzetten) t.w.v. € 5000,- (deze opleiding heb ik zelf vorig jaar gevolgd)
 3. Eigen Baas opleiding (Alle kennis en (online) tools die je nodig hebt om een onderscheidend eigen bedrijf op te zetten) t.w.v. duizenden euro’s (momenteel volg ik een training bij Irene Ogier t.w.v. ruim € 6000,00 ex BTW en bij Eelco de Boer t.w.v. € 5000,00. Ik zeg dit niet om je te imponeren, maar A. om aan te geven hoeveel kennis je krijgt om uit te kunnen putten en B. om aan te geven dat je, om echt succesvol te zijn en het bedrijf van je dromen te creëren, bereid moet zijn om hoge investeringen te doen in je zelfontwikkeling)

Doodletrimster opleiding

Je begint met de opleiding tot Doodletrimster, zodat je je daar voor de volle 100% procent de eerste 4 maanden aan kunt wijden en steeds meer vertrouwd raakt met het behandelen van Doodle vachten. Vooral in het begin wil je zoveel mogelijk verschillende vachtsoorten in je handen krijgen, zodat je een goede, veelzijdige Doodletrimster wordt.

We starten met een privé trimworkshop op je eigen hondje. Zo kun je alles dat je tijdens de VIP Weekend Workshop geleerd hebt (en waar je misschien al een deel van vergeten bent) in alle rust herhalen onder mijn toeziend oog. Bovendien zijn we deze keer in jouw eigen woonomgeving, waardoor je Doodle wellicht anders reageert dan op locatie, in het samenzijn met andere Doodles. Hoe meer herhaling je krijgt hoe beter en dan voelt het wel zo veilig om die 1e keer met je eigen hondje te doen, niet waar? 

Na deze privéworkshop bij jou thuis ga je aan de slag met proefDoodles bij jou uit de buurt. Hiervoor maak je gebruik van de online instructievideo’s waar je het hele jaar toegang toe krijgt.

Van elke proefDoodle maak je voor en na foto’s die je in de online community zet, zodat alle leerlingen ze kunnen zien en mee kunnen leren van jouw vragen en mijn feedback. Zo voel je dat je niet alleen bent en kun je ook de voortgang van je teamgenoten zien; samen bouw je zo aan een portfolio van verschillende vachten, zodat je altijd goed kunt inschatten hoe jouw volgende proefDoodle eruit kan komen te zien. Ook deel je in de community je ervaringen met je klanten, mooie, inspirerende verhalen en geef je elkaar een hart onder de riem.

Naast de community kun je ook privé via whatsapp contact met mij opnemen als je daar behoefte aan hebt. Zo kan ik je aan de hand van voorfoto’s bijv advies geven voordat je een proefDoodle gaan trimmen.

Elke maand houden we een groepscall via Zoom om een bepaald onderwerp helemaal door te spitten, ervaringen te delen en trimresultaten te bespreken.

Daarnaast plan ik om de 2 maanden een privé voortgangs call met je in om jouw persoonlijke ontwikkeling bij te houden en je de coaching te geven die je nodig hebt voor de dingen (belemmerende overtuigingen) waar je wellicht tegenaan loopt. Zo blijf je je gemotiveerd voelen, in je kracht staan en houd je het oog op je gedroomde toekomst die steeds dichterbij komt. Ook werken we in deze calls aan jouw marketing en jouw visie voor je droombedrijf en droomleven en geven we dit handen en voeten. Zeker als je ook andere interesses en talenten hebt is het leuk en bijzonder om te kijken hoe we deze kunnen integreren, zodat je echt een uniek bedrijf hebt.

Examen en certificaat

Om er zeker van te zijn dat je alle trimvaardigheden op de juiste manier hebt aangeleerd doe je aan het einde van het jaar examen op de vachtsoort waar je gedurende het jaar de meeste uitdaging aan hebt gehad. Dit houdt niet meer in dan dat je een Doodle die je nog nooit hebt getrimd, van top tot teen gaat trimmen binnen een tijdsbestek van 3 uur, terwijl ik mee kijk. Indien er meerdere examenkandidaten zijn wordt dit speciale “event” op een passende manier gehouden in de workshop locatie, zodat we jouw slagen met zijn allen kunnen vieren. Ben je de enige die examen doet, dan kom ik hiervoor bij jou thuis en vieren we het op een kleinschaligere, maar nog steeds gepaste wijze 🙂

Uiteraard krijg je een certificaat voor alles dat je gedurende het jaar bereikt hebt, waarmee jij je echt onderscheidt (weet wel dat dit enkel een bewijs is voor jou en je klanten van je trimvaardigheden en je DoodleVitaal expertise, maar dat het geen officieel diploma is, omdat ik geen erkend leerbedrijf heb). Uiteindelijk zeggen daden meer dan woorden en krijg je enkel een certificaat als ik 100% vertrouwen in je heb (en DAT zegt meer dan welke fancy diploma dan ook!)

DoodleVitaal opleiding

Na die 4 maanden heb je al genoeg Doodles getrimd om je hierin zelfverzekerder te voelen en heb je ruimte voor een verrijking van je vaardigheden: de DoodleVitaal opleiding. Hiervoor vind je alle content in de online leeromgeving die ik voor je aanmaak.

De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

 • Homeopathie versus reguliere geneeskunde
 • Ecto – en Endoparasieten
 • Hoe ziektes onstaan
 • De werking en nadelen van ontwormingsmiddelen en anti-vlooien en teken middelen
 • Het immuunsysteem
 • Het darmstelsel en andere orgaanstelsels
 • De werking en nadelen van vaccineren
 • Voeding
 • Symptomen herkennen
 • Natuurlijke alternatieven
 • En nog veel meer.

Naast deze homeopathische veterinaire kennis krijg je ook kennis en inzicht in de functies en werking van de vacht en huid en alle bijzonderheden van Doodles, zodat je een totaalplaatje kunt vormen van hoe alles met elkaar te maken heeft, wat van onschatbare waarde is en jou een duidelijk voordeel geeft t.o.v. gewone trimmers.

Deze kennis helpt je om met een totaal nieuwe bril naar de wereld te kijken, zoals je deze nu kent en opent de deuren naar een waarheid die je nooit voor mogelijk had gehouden (maar waarvan je misschien al wel het vermoeden had)

Om ook met deze kennis te kunnen oefenen ga je vanaf nu ook met een medisch oog kijken naar de hondjes die je trimt en kies je een aantal hondjes met zichtbare symptomen uit om als casus in te brengen. Je zult zien dat, zodra je je met deze nieuwe materie gaat bezighouden, de hondjes met symptomen vanzelf op je pad komen (zo ging het bij mij ook). Deze casussen gaan we samen bekijken om een behandelplan op maat te kunnen schrijven. Vanaf dit moment kun je je jouw proefklanten dus gaan adviseren over allerhande gezondheidskwaaltjes die je tegenkomt, in samenspraak met mij. Het behalen van je certificaat hangt dus ook af van of je alle casussen hebt ingeleverd.

Eigen Baas opleiding

In de laatste 4 maanden gaan we kijken naar hoe jij jouw droombedrijf voor je ziet en stellen we samen een marketingplan op (ook hiervoor vindt je alle informatie en tools (de meest praktische van alle info en opleidingen die ik in de afgelopen 9 jaar heb vergaard, zodat jij die hele zoektocht niet meer hoeft aan te gaan) in de online leeromgeving.

Zeker als je nog nooit zelfstandig ondernemer bent geweest zijn er bepaalde dingen die je moet weten die veel verder gaan dan alleen de boekhouding en het opzetten van een website.

Want hoe zorg jij ervoor dat jouw website gevonden wordt en door jouw ideale klanten gelezen wordt? Hoe bindt jij die klanten aan je? Hoe zorg je ervoor dat je ze kunt benaderen wanneer je maar wilt? Hoe kun je social media gebruiken om jouw ideale klanten (lokaal) aan te trekken? Hoe genereer je naast het fysiek trimmen ook passieve inkomsten, zodat je je tijd zo effectief mogelijk kunt gebruiken? Hoe onderscheid jij je van de concurrentie? En hoe geef jij je klanten niet alleen een meerwaarde, maar verzeker jij jezelf ook van hogere inkomsten, zodat je niet afhankelijk bent van de uren die je werkt?

Dat en veel meer ga jij leren, zodat je goed beslagen ten ijs komt en tijdens en na de opleiding al meteen aan de slag kunt op de manier die voor jou werkt en goed voelt.

Gedurende de 11 jaar dat ik DoodleComfort run heb ik heel veel online en offline seminars, webinars, trainingen en coaching trajecten gevolgd door en bij allerlei verschillende online marketing experts en succes coaches in binnen- en buitenland. Ik heb tienduizenden euro’s uitgegeven om te leren hoe ik niet zomaar een bedrijf kon opbouwen, maar hoe ik succesvol mijn kop boven het maaiveld kon uitsteken. Sommige technieken en strategieën werkten wel voor mij, andere niet of minder en omdat zelfstandig ondernemen een vergrootglas legt op je persoonlijke ontwikkeling heb ik niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk en intuïtief een enorme groei doorgemaakt.

Alles waar ik in geloof en de tools die ik zelf ook gebruik deel ik met je, want er is zoveel, dat je alleen al gek wordt als je al die info voor jezelf moet uitzoeken. Met de EigenBaas opleiding krijg jij een super fijne short cut, zodat je meteen de juiste tools voor jouw droombedrijf kunt inzetten en niet (net als ik) jaren hiermee verdoet.

Baas over je Hond, Baas over je Leven coaching

Het ondernemerschap vraagt heel veel van je. Hoe gepassioneerd je in het begin ook bent, er zijn enorme valkuilen, omdat jouw bedrijf staat voor het plekje dat jij inneemt in de wereld: de ruimte die jij voor jezelf durft te claimen. Ongeacht hoeveel kennis je hebt over ondernemerschap en marketing, als jij jezelf niet voorop durft te stellen en grenzen durft te stellen in interactie met je klanten en de maatschappij, kom jij jezelf onherroepelijk tegen.  

Ik ben mezelf in 11 jaar tijd heel vaak tegengekomen en heb mezelf en mijn bedrijf meerdere keren en op diverse manieren gesaboteerd, omdat ik mezelf onbewust klein wou houden. Hoeveel kennis ik ook had, ik heb door schade en schande wijs moeten worden en heb moeten leren om niet vanuit mijn hoofd, maar vanuit mijn hart te ondernemen. Dat klinkt gemakkelijk, maar in realiteit was het vechten voor mijn bestaan en worstelen om aan klanten te komen. Lees maar:

11 Jaar geleden voelde ik een drang in mezelf om iets op te zetten wat totaal nieuw was en die drang was zo sterk dat ik het niet kon weerhouden. Eenmaal bezig namen mijn ego en mijn hoofd het echter over. Ik wilde grootser, ik wilde internationaal en hoewel de potentie er zeker was, vergat ik de basis eerst krachtig neer te zetten en te voelen waar ik zelf nu echt blij van werd. Ik had een beeld in mijn hoofd van hoe ik dacht dat mijn bedrijf moest zijn en vergat wat ik zelf echt wou. Ik liet me leiden door wat ik dacht dat de klanten van mij verwachtten en door wat ik van mezelf verwachtte. Uiteindelijk raakte ik zover van mijn ware zelf afgedwaald dat ik moest falen om mezelf weer terug te kunnen vinden (als je je gaat verdiepen in succes verhalen van top ondernemers kom je soortgelijke versies van hoe je ziel je uiteindelijk met harde hand terugroept op Aarde overal tegen: de meeste miljonairs hebben eerst meerdere malen alles moeten verliezen, voordat ze tot inkeer kwamen en een groter succes dan voorheen bereikten). Nu gaat het er niet om dat je miljonair wordt (geld is slechts een uiting van iets dat veel belangrijker is), het gaat erom dat je bij alles dat je doet zo dichtbij mogelijk bij jezelf blijft. Dat is heel erg lastig als je in een achtbaan zit, waarin je klanten moet werven, je bedrijf moet promoten en geld moet verdienen om je vaste lasten te kunnen betalen. Ik raakte zover bij mijn ware zelf vandaan, dat ik ook de passie kwijtraakte en daadwerkelijk overwoog om met alles te stoppen. Uiteindelijk werd de pijn van het overleven en het voor mijn gevoel tegen de stroming in zwemmen zo groot dat ik een beslissing nam: het moest en zou anders. En zelfs na het nemen van die beslissing had ik nog vele lessen te leren, want belemmerende patronen en overtuigingen die je in jaren tijd zorgvuldig hebt opgebouwd, zijn niet zomaar, met één beslissing verdwenen. Dat heeft tijd en werk nodig. Werk aan jezelf. Na 11 jaar ben ik eindelijk zover dat ik echt voor mezelf kan kiezen, ongeacht al die succes coaches die ik gehad heb. Op dat moment dacht ik dat ik er was, maar in werkelijkheid heb ik met alle stappen die ik nam mijn rugzakje steeds verder gevuld met alles dat ik nodig had voor het moment dat ik echt uit mijn schulp mocht kruipen.

De reden dat ik dit vertel is, omdat ik weet waar je tegenaan zult lopen. Ik heb het allemaal meegemaakt en ik heb het doorleefd. Ik ben aan de andere kant uitgekomen, waardoor ik nu eindelijk kan kiezen voor hoe ik mijn bedrijf wil runnen. Nee, ik wil niet 40 uur per week werken. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden om vrij te kunnen zijn, mijn eigen tijd te kunnen bepalen en om nu als moeder van Tim, om mijn zoontje heen te kunnen werken, met de klanten waar ik het liefste mee werk op de manier die voor mij fijn voelt. Ik heb niet alleen de passie weer teruggevonden, ik heb een licht en rust in mezelf gevonden en nog meer dimensies die mijn werk alleen maar interessanter en leuker maken. Ik zie overal mogelijkheden en kies daaruit wat bij mij past. Uit een legio aan opties, ook qua marketing tools en strategieën, kies ik wat past in hoe ik mijn bedrijf wil hebben en de rest laat ik liggen.

Die enorme zoektocht die ik heb gehad om dicht bij mijn ware zelf te blijven, kan ik jou besparen, door vanaf het allereerste begin jouw belemmerende overtuigingen en patronen bloot te leggen en te shiften naar bekrachtigende overtuigingen. Ik heb op mijn pad heel veel verschillende mensen gehad die me steeds een stukje verder hielpen. Jij kunt meteen van mijn coaching skills gebruik maken, zodat je enorme sprongen maakt in je zelfontwikkeling. We kijken naar alles dat jou tegenhoudt om het bedrijf en het leven van je dromen te realiseren (en dat begint waarschijnlijk al bij het lezen van deze tekst en het zien van de investering, want geld drijft ons linea recta naar onze pijnpunten). Ik geloof dat we ons paradijs op aarde kunnen creëren, hoe dat er in jouw ogen ook uitziet. Ook bij het woord “paradijs” hebben we vaak allemaal oordelen overgenomen van onze omgeving, maar het is niets meer of minder dan het leven creëren waar jij voor jezelf en je gezin van droomt. Dat begint met je open te stellen voor de mogelijkheid dat je dat kunt en vooral MAG doen. En ik ben de gelukkige ziel die jou op dat pad mag begeleiden. Hoe gaaf is dat?

CONCLUSIE

Alles bij elkaar geloof ik er in dat ik op deze manier een sterke, one of a kind opleiding (niet alleen in Nederland, maar wereldwijd) heb neergezet om van jou de beste Doodletrimster te maken die je maar kunt zijn met meteen een succesvol EIGEN bedrijf (en met eigen bedoel ik; gebaseerd op jouw waarden en normen, jouw interesses en talenten en jouw droombeeld. Op wat JIJ wilt neerzetten in de wereld)

WAT NU?

Het is mijn streven om het nieuwe jaar met 4  leerlingen te starten. Vervolgens stromen er elk kwartaal 2 nieuwe leerlingen in. Net zo lang tot we met een fijne, super gemotiveerde groep baasjes zijn die het vak van Doodletrimster een totaal nieuw cachet gaan geven. Ik wil het liefst in elke provincie 1 à 2 DoodleVitaal trimsters hebben zitten, zodat Doodle en Waterhond baasjes altijd een vertrouwde plek hebben om hun hondje met een gerust hart achter te laten, wetend dat het de beste zorg krijgt die het maar kan krijgen. Ik wil dat het aantal noodgedwongen geschoren Doodles enorm daalt en dat er veel minder Doodles met niet erkende ziektesymptomen bij de dierenarts terecht komen. En dat wil ik met jou bereiken.

Ik wil dat wij met zijn allen een hecht team vormen en dat we met zijn allen op elkaar kunnen bouwen.

Dit is hoe jij straks kunt trimmen:

Hoeveel???

Hoewel de opleiding een totale waarde heeft van min. € 30.000,-, en het jouw opstap is naar een mooie, nieuwe toekomst, met het bedrijf van je dromen, is de investering een stuk lager, namelijk € 7900,- ex BTW.

Snelle Beslissers Deal

Voor de eerste 4 inschrijvers die nu als een gek staan te kwispelen en helemaal on board zijn om dit met mij te gaan doen, bied ik een speciale snelle beslissers deal: ben jij één van de eerste 4 leerlingen die ik vóór het einde van dit jaar nog mag verwelkomen, dan betaal je slechts : 

5900,- ex BTW bij betaling in termijnen…

(Wil je die € 5900,- ex BTW in termijnen betalen, dan betaal je € 2000,00 ex BTW voor 01-01-2023 aan en volgen er 4 termijnen à € 1049,00 ex BTW) 

BETAAL JE ALLES IN 1 keer, DAN IS DE INVESTERING SLECHTS € 5000,- ex BTW!!!

Maar WACHT!: want je zit nog nergens aan vast...

Wees niet bang dat je NU al moet beslissen, want…

Als wij samen gaan werken, is het van essentieel belang dat er een klik tussen ons is en dat jij je volledig kunt vinden in mijn visie en manier van werken.

Omdat het natuurlijk begint bij het leren trimmen van je eigen hondje is de eerste stap het doen VIP Weekend Workshop. Zo kun jij ervaren of het trimmen echt iets voor je is en kan ik zien of jij uit het juiste hout gesneden bent om een DoodleComfort DoodleVitaal trim(st)mer te worden (lees: dit gaat niet zo zeer om je vaardigheden met de trim tools als wel om je mentaliteit, enthousiasme/leergierigheid en natuurlijke omgang met je hond als je levensinstelling)

Is het een NEE, dan kun jij in ieder geval je eigen Doodle voortaan ZELF klitvrij houden, heb je alle juiste spullen in huis en is er geen man overboord.

Is het een JA van beide kanten, dan krijg je de kosten van die workshop als korting op de opleidingskosten van mij terug en verwelkom ik je dolgraag als mijn aspirant DoodleVitaal trimster.

Heb je in het verleden al een workshop bij mij gedaan, dan maak ik graag een afspraak met je voor een hernieuwde kennismaking bij jou thuis, hoef je uiteraard NIET de VIP Weekend Workshop eerst te doen en kijken we welke trimspullen je al in huis hebt (van de spullen die ik gebruik en aanbied) en trekken we die uiteraard van de investering af.

Woon je in België? Reageer ook dan zeker even, want als er ergens behoefte is aan goede Doodletrimmers, is het daar wel 😉

Wordt 2023 JOUW jaar?

DUS...

Kan jij niet wachten om voortaan je geld te verdienen met je eigen droombedrijf, als gespecialiseerde Doodletrimster in jouw regio?

Om je eigen tijd te bepalen, de leukste klanten te helpen en je dagen door te brengen in het gezelschap van je favoriete viervoeters: Labradoodles???

Neem dan de 1e stap in het verwezenlijken van die droom en schrijf je eerst in voor de VIP Weekend Workshop.

Heel graag tot gauw! (PS als je eerst wil bellen maak ik graag een belafspraak met je. App me dan even op 06-29522130)

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda