Doodle after holiday perikelen

De zon schijnt nog steeds volop, maar hier in het midden van het land zijn de scholen vandaag weer begonnen. Mijn zoontje ging vanmorgen vol enthousiasme weer naar school. Niet alleen, omdat ‘ie al zijn vriendjes en vriendinnetjes weer ging zien, maar vooral omdat hij dit jaar oudste is (en dus een jonger maatje onder zijn hoede mag nemen: een trotste positie, zoals je kunt begrijpen, voor een 5-jarige 😉 EN hij dit jaar een letterboekje krijgt en hij popelt om te leren lezen.

Hij is in alle opzichten ongeschonden uit deze vakantie gekomen en gaat door alle ervaringen die hij heeft opgedaan en alle dingen die hij gezien heeft tijdens de vakantie, rijker naar school dan hij was.

Maar er waren ook kindjes bij die het juist, vanwege alle weken dat ze hun klasgenootjes niet gezien hebben, erg spannend vonden om weer naar school te gaan. Die liever aan papa’s benen vasthielden, waarachter ze zich veilig voelden en die het loslaten van mama’s hand toch een beetje als een vrije val beschouwden…hoe lief en geduldig de juffen en meesters ook zijn.

Die angst trekt snel weer weg, zodra de les eenmaal begonnen is en de kindjes hun vakantie avonturen mogen delen (gewenning is immers alles!), maar het deed me denken aan de Doodles die nu na de vakantie weer naar de trimsalon gaan.

Sommige staan daar rustig op tafel, omdat ze thuis ook regelmatig op de trimtafel uitgeblazen, geborsteld en uitgedund worden. Maar andere zijn des te nerveuzer, omdat ze al weken niet op de trimtafel gestaan hebben en met een beetje pech worden ze nog kortgeschoren ook, omdat vakantie en Doodle vachten meestal niet goed samen gaan.

Vakantieklitten Labradoodle

Vakantie is toch een beetje de tijd dat je je dagelijkse routine loslaat. Je leeft in een ander ritme, hebt andere prioriteiten en sommige noodzakelijke dingen kunnen dan een beetje nagelaten worden, zoals het wekelijks borstelen van je Doodle. Helemaal als je je Doodle mee hebt genomen op vakantie en hij zich heerlijk vermaakt heeft met een dagelijkse plons in het zwembad bij je huurwoning, of een dagelijkse wandeling langs het strand, dwars door de branding. Maar ook als je Doodle lekker heeft kunnen ravotten in het gras of struinen door de bossen is de kans groot dat de vacht het één en ander te verduren heeft gehad…en dat je wellicht niet de noodzakelijke spullen bij je had om dat ter plekke aan te pakken.

Of misschien is je Doodle wel uit logeren geweest. In een pension of bij familie. Dan is de kans helemaal groot dat er weinig aan vachtverzorging is gedaan, want die mensen beschikken niet over de kennis, tijd en middelen die jij hebt. Wat de oorzaak ook is, na de zomervakanties hebben de meeste trimmers het drukker dan ooit. En als jij niet tijdig een afspraak hebt ingeboekt, is de kans groot dat je niet meteen terecht kunt. Wat moet je dan?

En hoe zit het met alle prijsverhogingen? Als alles duurder is geworden, kan je trimster niet anders dan ook haar prijzen verhogen om het hoofd boven water te kunnen houden. Terwijl jij misschien juist minder geld te besteden hebt. Als je normaal gesproken € 600,00 per jaar kwijt was aan 2-maandelijkse trimkosten, komt daar nu misschien een substantieel bedrag bij.

Is het dan niet het overwegen waard om te leren hoe je je Doodle ZELF kunt trimmen in de fluffy look die jij mooi vindt? Dan kun je die € 600,00 plus per jaar 15 jaar lang lekker in je zak houden of gebruiken voor andere belangrijke dingen.

Welzijn belangrijker dan geld

Maar mij gaat het niet eens zozeer om dat geld. Mij gaat het om het welzijn van je Doodle en misschien nog wel belangrijker, datgene wat daarachter zit: jouw eigen welzijn. Want door het welzijn van je Doodle in eigen handen te nemen, verbeter je tevens je eigen welzijn.

Hoe dat werkt?

Stel dat je Doodle kortgeschoren wordt, omdat de vacht na de vakantie vervilt is (iets wat regelmatig voorkomt, anders zou ik er geen blog over schrijven). Dan voel je je waarschijnlijk rot, omdat je je eigen hondje niet meer terug herkent. Je voelt je schuldig over het feit dat jij hem dat hebt aangedaan, omdat je niet beter wist EN je zit in de rats, omdat je bang bent dat als jij NIET de juiste technieken en tools leert die je helpen de vacht klitvrij te houden, de kans groot is dat je hondje de volgende keer WEER kortgeschoren wordt. Dat is stress op stress op stress en we weten allemaal dat stress ziekteveroorzaker numero uno is.

Gestresste Doodle, Gestresste baas en andersom

Dat geldt voor je Doodle (want stress zorgt er kort gezegd voor dat alle afvalstoffen die je hondje in zijn lichaam opbouwt door onnatuurlijke voeding, medicatie enz EXTRA wordt vastgezet rondom weefsels en organen, waardoor deze op den duur niet meer hun werk goed kunnen doen), maar dat geldt ook zeker voor jou, want jouw lichaam werkt niet anders en als mens ben je zelfs des te stressgevoeliger, omdat je een denkend wezen bent en daardoor “vatbaar” bent voor zelfkritiek en belemmerende overtuigingen (meestal, omdat we de graag willen voldoen aan de normen van de maatschappij en onszelf graag vergelijken met anderen).

Zelf trimmen is helend

Dit is slechts een klein, simpel voorbeeld (want misschien sta je er helemaal niet bij stil dat je Doodle gestresst raakt bij de trimster, laat staan dat JIJ er stress over voelt), maar wat ik wil illustreren is dat het 1 op 1 met je hondje bezig zijn al stressverlagend werkt. Honden zijn namelijk van nature gegrond. Ze zijn nog steeds één met de natuur, waar wij het contact met moeder Natuur al eeuwenlang geleden verloren zijn (met alle huidige rampzalige gevolgen van dien). Dus door je met je Doodle te verbinden word je op slag rustig. Je ademhaling zakt, je hartslag vertraagt en alleen al op die manier komt er meer zuurstof in je lichaam. En omdat aanraking helend is, door je Doodle aan te raken (hetzij met je hand, hetzij met een borstel) maak je oxytocine aan (het gelukshormoon), waardoor je stress verlaagt, je bloeddruk daalt en je je op slag beter voelt.

Hoeveel meer zou daar nog bijkomen als je weet dat je met die aanraking je Doodle helpt klitvrij te blijven en daarmee zijn welzijn verhoogt? Dat is een directe boost voor je zelfvertrouwen en zelfliefde, waarmee je je trilling verhoogt en minder vatbaar wordt voor de stress van alledaagse zorgen en beslommeringen.

Je Doodle is hier voor jou

Honden zijn hier op Aarde om ons te helpen. Om ons onvoorwaardelijke liefde te geven. Daarmee bestaan zij per onze gratie. Zij zijn volledig afhankelijk van ons en vertrouwen erop dat wij ze alles geven dat ze nodig hebben om een gelukkig en gezond lang leven te leiden. Bij Doodles maakt een optimale vachtverzorging een groot deel uit van hun welzijn. Zij hebben de meest klitgevoelige en daarmee onderhoudsgevoelige vacht van alle hondenrassen (juist omdat ze met zoveel rassen gekruisd zijn) Ik geloof niet dat dat toeval is. Want Doodles zijn tevens de meest gevoelige honden die er bestaan. Hun vacht nodigt uit tot aanraking (en dus heling) en hun persoonlijkheid nodigt uit tot het openen van je hart. Als transformatie coach en healer geloof ik dat Doodles engelen op Aarde zijn.

Re-connect met je ware zelf via je Doodle

Ze zijn gekomen in een tijd dat mensen steeds meer terugkeren naar hun gevoel en het is mijn waarheid dat het hun taak is om ons te helpen re-connecten met ons ware, pure, natuurlijke zelf. Want alleen vanuit ons ware zelf kunnen we het contact met Moeder natuur (waar je Doodle deel van uitmaakt) herstellen en de Aarde redden. Ze zijn hier om ons te helpen helen van alles dat ons ervan weerhoudt ons pure zelf te zijn (wat ongeveer alles is waar de huidige maatschappij voor staat) en daarom zijn zij puur licht, liefde, onschuld, ontvankelijkheid…noem maar op. Alle pure eigenschappen die een kind heeft, die jij ook ooit hebt gehad (en die diep van binnen nog in jou zitten) en waar je weer naar terug mag. Jouw Doodle is alles wat jij diep van binnen wil zijn en vormt daarmee een spiegel voor alles wat jij nog niet bent.

Die connectie en die heling is wat jouw Doodle jou te brengen heeft. En door de vachtverzorging in eigen handen te nemen (en meesterschap te verwerven in het fluffy trimmen) zet jij de eerste stap. Ik zeg “eerste stap”, omdat er meerdere stappen nodig zijn om via je Doodle te re-connecten met je ware zelf. Maar door de vachtverzorging in eigen handen te nemen, committeer jij je aan

– regelmatig 1 op 1 contact met je Doodle
– het verbeteren van het welzijn van je Doodle
– het buiten je comfortzone treden, waar onzekerheden, angsten en belemmerende overtuigingen klaar liggen om geconfronteerd en verslagen te worden.

Daarbij ben je creatief bezig, waardoor je niet alleen met je handen werkt, maar ook volledig met je gevoel (waardoor je je mind uitschakelt en heerlijk meditatief bezig bent) EN je ziet meteen resultaat van je werk, wat direct een boost geeft aan je zelfvertrouwen.

Dus mocht je na deze vakantie bedacht hebben dat je het de volgende vakantie toch liever anders wilt doen, voor het geld, maar liever nog voor je Doodle en voor jezelf? Weet dan dat die mogelijkheid er is.

Mijn eigen after holiday perikelen

Omdat deze vakantie ook mij verrijkt heeft met nieuwe inzichten en groei (en zelfs nieuwe energy healing skills) heb ik besloten mijn huidige VIP 2-daagse om te bouwen naar een VIP Trim-2-daagse (dus zonder het Doodle Vitaal gedeelte, want trimmen leren is al uitdagend genoeg) met een aangepaste prijs, INCLUSIEF coaching achteraf om je te helpen bij alles waar je NA het leren tegenaan zult lopen.

Dan maak ik een speciale Doodle VIP Vitaal 2-daagse (maar ook losse training) incl. healing & coaching voor wie NA het trimmen ook alles over een natuurlijke gezondheid voor zijn/haar Doodle wil leren OF voor wie NIET wil leren trimmen, maar WEL zelf wil leren zijn/haar Doodle een gezond lang leven te geven (want ook via de gezondheid van je Doodle en hoe gebrekkig daarmee wordt omgegaan in deze maatschappij) leer je alles over hoe een natuurlijke gezondheid voor jezelf eruit ziet, waardoor je ook weer re-connect met je ware, natuurlijke zelf, maar dan een niveautje hoger).

Check HIER het nieuwe aanbod.

Veel trimplezier!

Groetjes,
Wanda & Joy

Doodle transformatiecoach Wanda Klomp

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de online trimworkshop!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda