Wat houdt doodle vachtverzorging in?

Over wat trimmen nu precies is zijn de meningen verdeeld. De meeste mensen (baasjes, fokkers, maar ook trimmers) beschouwen “trimmen” als het knippen of scheren van een hond (lees HIER mijn ebook  over waarom ik scheren geen goed idee vind). 

Voor mij gaat trimmen of vachtverzorging veel verder dan dat: het gaat om het waarborgen van het welzijn van je hond. 

Door de vacht regelmatig iets in te korten houd je de vacht niet alleen gezond, glanzend en fluffy, je voorkomt klitten en vilt en kunt huidproblemen, ongedierte en dergelijke eerder detecteren. De vacht is als het ware het gezicht van je hond, net als onze huid dat voor ons is. Als er iets aan de gezondheid van je Doodle of Waterhond mankeert, zie je dat aan de vacht. Bovendien is de vacht het harnas van je hond: het beschermt je Doodle of Waterhond tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf, in welke vorm dan ook.

De vacht is dus van essentieel belang voor je hond en niet iets waarover je te licht moet denken.

Daarnaast ben ik er vast van overtuigd dat elke trimbeurt een verrijking moet zijn voor baas en hond. Je hond moet geholpen worden met zijn vachtproblemen EN je hond moet er ALTIJD beter, gezonder, mooier en jonger uitzien na de trimbeurt. 

Hoe zie jij je Doodle of Waterhond liever? Kort, knokig en zacht gezegd niet op zijn mooist? OF mooi, vol, glanzend, gespierd, vrolijk, jong, blakend van gezondheid en alsof het weer een pup is? Met de vacht op een praktische lengte die prachtig staat en toch gemakkelijker te onderhouden is?

Voor mij is het een uitdaging om door elke vacht heen te kijken en als het ware je Doodle of Waterhond zodanig te “boetseren” dat hij het beste tot zijn recht komt.

Lukt dat niet helemaal, omdat de vacht teveel in de klit zit? Dan zal ik toch al mijn energie steken in het best mogelijke resultaat.

Als lifecoach kijk ik tevens op NOG een andere manier naar de vacht: ik zie het als een middel om je Doodle nog beter te leren aanvoelen, om samen van quality time te kunnen genieten, als een vorm van ontspanning, het waarborgen van het welzijn, het versterken van de band met je hond EN het bevestigen van jouw rol als roedelleider. 

In al de jaren dat ik workshops geef en met Doodles werk heb ik ervaren dat een Doodle op tafel zijn ware aard/kleuren laat zien en één van mijn visies is dan ook dat “een sterke baas/hond relatie op de trimtafel begint”. Daarom pleit ik ervoor dat elk Doodle en Waterhondbaasje minimaal zelf de basis vachtverzorging doet, vanwege alle bovengenoemde redenen, om zelfredzaam te zijn (niet afhankelijk van hondentrimster of dierenarts), tijd, geld en eventuele frustraties te besparen EN gewoon omdat het ontzettend LEUK is om te doen.

Lees HIER mijn blog “Hoe de basisverzorging je helpt het welzijn van je Doodle te verhogen”

Lees HIER verder om te ontdekken wat jouw Doodle of Waterhond aan vachrverzorging nodig heeft 

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, op zoek naar een oplossing voor je Doodle, niet waar? En meestal heeft dat te maken met klitten & vilt in de vacht. Of niet? Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat al heel veel baasjes geholpen heeft om op een GOEDKOPE, gemakkelijke, pijnloze, stressvrije en natuurlijke manier, ZONDER SCHEREN! klitten te verwijderen en te voorkomen. Met slechts 3 eenvoudige technieken die de meeste trimmers niet kennen en gebruiken, maar die een WERELD van verschil zullen maken (en de beste introductie is voor het leren trimmen! 

LET OP: deze unieke online training is een EENMALIG AANBOD. 

Dus als jij ZELF met je Doodle aan de slag wil gaan, maar je EERST wil weten hoe je de vacht gemakkelijk klitvrij krijgt en houdt, is dit de training voor jou!
Klik op onderstaande knop en start vandaag nog!

Veel trimplezier!

Groetjes, Wanda