Wat heeft jouw doodle of waterhond nodig?

De meeste Doodle en Waterhond baasjes maken zich vooral druk over lange haren die over de ogen vallen of in de ogen steken, wat heel goed is, maar je hondje heeft wel meer verzorging nodig dan dat.

Omdat de vacht wel degelijk continu verhaart (maar niet op de vloer valt, zie daar de verwarring) moet een Doodle of Waterhond regelmatig geborsteld worden (alles over borstelen en klitten vind je in mijn ebook). 

Gebeurt dat niet, op de verkeerde manier, met de verkeerde borstel of zelf teveel? Dan is het wachten op problemen. Meestal in de vorm van klitten en vilt.
Borstelen heeft echter nog andere belangrijke functies voor het welzijn van je hond, die je in mijn ebook kunt nalezen.

Naast het borstelen (max 2 x per week) moet je Doodle of Waterhond regelmatig getrimd worden.

Regelmatig houdt in 1 x per 8 weken. Wil je minder vaak, dan zul je genoegen moeten nemen met een kortere vacht om de tijd tussen trimbeurten door te kunnen doorstaan. Maar let op: hoe minder vaak je je Doodle of Waterhond laat trimmen, des te stressvoller elke trimbeurt is, want meer klitten, betekent meer werk voor de trimster, meer trekken aan de vacht en huid (AAAUW!) en minder snelwennen aan het regelmatig getrimd worden en op tafel staan. Veel baasjes staan hier niet bij stil. Om deze reden is puppygewenning een must!

Naast het trimmen moeten de oren regelmatig uigeplukt worden om irritaties en ontstekingen te voorkomen en de voetjes regelmatig uitgeknipt worden om vuil te verwijderen en zandophopingen te voorkomen. Ook moeten de nagels regelmatig geknipt worden en het poepertje en genitalien vrij gehouden worden van haar.

Hoewel er gezegd wordt dat Doodles vuil en zand gewoon van zich afschudden, is de waarheid minder “schoon”.

Vachten (vooral zachte, dikke, fluffy of krullende lange vachten) houden heel veel stof en vuil vast en worden bovendien op den duur vettig, van alle huidolien. Vandaar dat regelmatig borstelen een must is, maar je Doodle of Waterhond ook af en toe een goede wasbeurt nodig heeft (niet te vaak om de gevoelige huid en poreuze vacht te sparen: 1 x per 6 weken of zelfs 3 maanden is prima, tenzij de vacht eerder vettig wordt).

Ben jij gezegend met zo’n Doodle of Waterhond die geen plas of sloot links kan laten liggen en graag in de modder of het zand rollebolt? Dan is een waterblazer of Doodleblaster geen overbodige luxe! Meer hierover vind je in mijn ebook.

Lees HIER verder over de algemene trimkosten voor een Doodle of Waterhond of HIER als je meer wilt weten over puppy vachtverzorging

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda