Wie is Doodletrimster Wanda Klomp?

Mijn naam is Wanda Klomp en ik zit mijn hele leven al tussen de honden. Mijn moeder is misschien wel de oudste en langst dienende hondentrimster van Nederland, dus het zal je niets verbazen als ik zeg dat ik EN met eigen honden EN in de trimsalon ben opgegroeid (overigens het beste dat je voor een kind kunt doen is het opvoeden met een hond, vind ik persoonlijk ūüėČ Van jongs af aan hielp ik mijn moeder met borstelen, badklaar maken, wassen, drogen en trimklaar maken van allerlei soorten honden. En in de schoolvakanties kon ik altijd bij haar een extra zakcentje verdienen. Stiekem hoopte mijn moeder dat ik haar salon ooit zou overnemen, want ze vond dat ik talent had (en dat zegt ze niet zo snel), maar dat was het laatste dat ik wilde. Ik zag mezelf liever carri√®re maken als HR adviseur; op hoge hakken, netjes opgemaakt, in mantelpak, in mijn prachtige lease bak het land door cruisen voor gesprekken met hoge piefen van vooraanstaande multinationals in chique kantoren en vergaderzalen met (niet te vergeten) genereuze zakenlunches. Wie mij kent weet dat dit plaatje absoluut niet bij mij past (hoewel ik graag lekker eet), maar daar had ik in die tijd geen benul van; ik zocht denk ik het tegenovergestelde van wat mijn moeder deed. Iets met in mijn ogen meer “cachet”. Raar kan het leven lopen‚Ķ

Want het leven had iets totaal anders voor mij in petto: ik kon jarenlang mijn draai niet vinden in het bedrijfsleven. Werd te lief, te mensgericht, te zachtaardig, kortom te licht bevonden en verbannen (ontslagen; iets minder dramatisch, maar nog steeds erg). Ik kwam bij een coach terecht en besloot mijn weerstand te onderzoeken en het hondentrimmen een kans te geven, terwijl ik een coaching opleiding volgde, want mensen coachen leek me een geweldige roeping en als ik de salon van mijn moeder kon overnemen gaf dat me een prettig vangnet. Kon ik parttime met mensen werken & parttime met honden. Dat leek me een geweldige optie. In het verleden had ik nooit een hond mogen knippen, want mijn moeder was altijd verantwoordelijk voor het eindresultaat. Maar toen ik dat ineens WEL mocht en ontdekte hoe leuk en voldoening gevend het is om een hondje een totale make over te geven, besloot ik al snel de hondentrimopleiding bij het HKI te volgen. Met mijn moeder als fulltime werkgever en uber strenge stagebegeleidster. Dat was in 2008.

Toen ik na beide opleidingen klaar was om de salon over te nemen, wilde mijn moeder nog lang niet stoppen, dus moest ik iets anders verzinnen. Mijn moeder had enkele jaren daarvoor de Franse Waterhond (Barbet) naar Nederland gehaald en daarvoor het trimschema ontwikkeld. Door haar reputatie en de natuurlijke, fluffy wijze van trimmen kregen we dagelijks Waterhonden en Doodles in de salon. Maar het merendeel zat in de klit, omdat de baasjes absoluut niet wisten hoe ze die enorme vachten moesten tackelen. Ik kreeg regelmatig de vraag of ik ze niet kon leren hoe ze zelf hun hond konden trimmen en omdat dat voor mij de ideale manier was om mijn coaching vaardigheden met het trimmen en liefde voor honden te combineren, besloot ik in 2011 eerst Waterhondentrimster.nl op te zetten en 2 maanden later (omdat het merendeel van de aanvragen voor Doodles was) ook Doodletrimster.nl. Hiermee was ik de eerste Doodletrimster (en Waterhondentrimster) in Nederland en werd Doodle vachtverzorging als begrip in het leven geroepen. Ik merkte dat er een groot gebrek was aan de juiste informatie over vachtverzorging en besloot dit gat te dichten middels blogs, artikelen, video‚Äôs, ebooks, social media berichten, voor en na foto‚Äôs etc. Mijn workshops bleken een gat in de markt te zijn en hoewel mijn omgeving er totaal niet in geloofde zette ik door en zo had ik ineens een bedrijf: “Dogcomfort”, later omgedoopt naar “Doodlecomfort” met de missie om baasjes wereldwijd te helpen hun Doodle of Waterhond de beste zorg mogelijk te bieden, wat in mijn ogen zoveel betekent als zelf de vacht klitvrij, mooi fluffy en gezond houden‚Ķmet alle voordelen van dien.

Nu 9 jaar verder en vele ervaringen rijker (op persoonlijk, op zakelijk en vooral op Doodle, Waterhonden en hun baasjes vlak) merk ik nog steeds dat veel baasjes overrompeld worden door het vele vachtgeweld dat een Doodle of Waterhond met zich meebrengt. Ondanks alle informatie die inmiddels op internet te vinden is (waarvan veel helaas incorrect en incompleet), worden vele Doodles en Waterhonden nog steeds noodgedwongen of door onwetendheid kaal en kort geschoren (met alle nadelen van dien) Ik heb mezelf ooit als taak gesteld om alle baasjes in Nederland en wereldwijd zelfredzaam t maken op het gebied van de vachtverzorging en ze te helpen hun Doodle of Waterhond de beste zorg te bieden en gelukkig mag ik dat nog steeds dagelijks doen. Bij Doodles kan ik de beste versie van mezelf zijn: geduldig, zachtaardig, hondgericht, lief en licht, maar ook assertief, doortastend en volhardend: een leider. Net als ik de baasjes leer te zijn. En elke keer weer ben ik blij dat ik weer een baasje of gezin heb kunnen helpen, opgelucht dat er weer een Doodle of Waterhond is die klitvrij en gelukkiger kan leven, zonder kaal geschoren te zijn en met een positieve associatie bij het trimmen. Het is zo mooi en bijzonder te zien hoe mensen vooraf letterlijk met hun handen in het haar kunnen zitten, dan gedurende de workshop het licht gaan zien en achteraf zo blij en trots zijn op het eindresultaat. Zich beseffende dat het zo dus ook kan. Of ik de mensen nu persoonlijk help, of een enthousiaste reactie vanuit Amerika krijg op mijn online training of boek: dat gevoel is onbetaalbaar en maakt het zo de moeite waard!

Ongemerkt heb ik een bedrijf gecre√ęerd dat alles is dat ik zoek en nodig heb. Geen trimsalon, zoals mijn moeder heeft en er vele van bestaan, maar een unieke onderneming met een unieke dienstverlening: dat me helpt al mijn talenten en vaardigheden te gebruiken, me laat werken met de klanten waar ik het liefst mee werk, met de mogelijkheid mijn eigen tijd in te delen. Ik ben letterlijk vrij om de dingen te doen, zoals ze voor mij goed voelen en dat is een enorm privilege. En dan ook nog zoveel baasjes en Doodles/Waterhonden mogen helpen een vrijer en gelukkiger leven te leiden‚Ķdat maakt me heel gelukkig.

Dus ik hoop dat ik ook jou, op welke manier dan ook (persoonlijk of door middel van informatie/inspiratie), met je Doodle of Waterhond, nu of in de toekomst zal mogen helpen. Zodat jij en je hondje nog meer van elkaar kunnen genieten.

Oh ja, ik ben geboren in 1976, woon in Driebergen met mijn vriend Gerben, ons geweldige zoontje (Tim) van net 3 jaar en uiteraard een Barbet (Joy) uit eigen nest (Quaciendas) van bijna 8 jaar alweer, die de liefste, mooiste (met de meeste prachtige, maar uber lastige vacht en moeilijkste oren) gehoorzaamste, meest betrouwbare hond (en zenmaster) is die ik ooit heb gekend¬†ūüėä

PS Om je een beter beeld te geven van¬†mijn workshops¬†kun je onderstaande video bekijken. Deze groepsworkshops gaf ik toen ik mijn salon en workshopruimte in Nieuwegein nog had, maar sinds Tim er is kom ik voor de workshops¬†priv√©¬†bij mijn klanten thuis (ik rijd dus in mijn tootootje het hele land door en heb alles bij me dat ik nodig heb)…wel zo gemakkelijk en comfortabel.

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs!¬†

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda