Hoe trim je het ideale Labradoodle hoofd?

Elke Labradoodle trimworkshop weer kom ik verknipte Doodles tegen.

En dan niet verknipt in de verkeerde betekenis van het woord, maar verknipt als in de constatering dat het baasje ergens iets heeft willen wegknippen dat in de weg zat en dat of iets te rigoureus heeft gedaan, of op de verkeerde plek 😉

Als ik een Doodle zie met een halo, dan weet ik precies wat er waar verkeerd is gegaan.

(uitleg: met een halo bedoel ik het hoogteverschil dat je ziet als je het haar boven de ogen op de verkeerde plek weg knipt. Bij het opkammen zie je dan een halo ontstaan)

En als ik een Doodle zie met een ongelijke snuit, dan weet ik dat het baasje de klitten en vuiligheid onder de kin zat is geworden en rigoureus de schaar erbij heeft gepakt.

En zo kom ik nog meer “foutje bedankts” tegen die te kennen geven dat het baasjes of vrouwtje in kwestie “het nog niet helemaal begrepen heeft”

Ook kom ik veel Labadoodle oorproblemen tegen, maar daarover een andere keer meer.

Alle gekheid op een stokje: ik zeg dit niet om wie dan ook te beledigen en af te straffen.

Ik vind het altijd wel komisch om dit soort “oepsjes” tegen te komen, want ze betekenen voor mij:

  1. dat het baasje het beste wil voor haar Doodle en met gevaar voor eigen voor schut lopen het kwaad zelf te lijf gaat
  2. dat het baasje nog genoeg te leren heeft en daarom komt ze ten slotte bij mij
  3. dat het baasje lef genoeg heeft om de schaar te hanteren (ik rem liever iemand af, dan dat ik iemand moet aansporen meer te knippen dan hij/zij durft)

Haar voor de ogen is nu eenmaal een Doodle dingetje (en ook een Barbet dingetje, maar zo is de trimstandaard geschreven).

Elk baasje wil de ogen van haar lievelingshond kunnen zien.

En laten we er voor het gemak maar van uitgaan dat geen hond voor zijn lol tegen een boom aanloopt of uren loopt te zoeken naar een bal of stok die pal voor zijn neus ligt.

Hoewel ze daar in Amerika nogal rare ideeën over op na houden in de vorm van het scheren van de snuit of neusbrug of knippen van een streep tussen de ogen, is het vrij knippen van de ogen heel eenvoudig.

Je moet het alleen wel even durven, de juiste scherpe, puntige schaar voor hebben en weten hoe je het hoofd moet fixeren, zodat er geen gevaar ontstaat.

Ik heb er een proefvideo van gemaakt, als voorafje voor de online workshops die ik aanbied.

Kijk maar even op: http://www.dogcomfort.nl/online-workshops/masterclass en help je Doodle met een vrije, open blik de zomer door.

Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij het trimmen van een Labradoodle hoofd.

Als je het op de juiste manier doet ziet het er niet alleen heel natuurlijk, ongeknipt uit…

Je geeft je Doodle een nog jongere, vrolijkere, lievere, zachtere, ondeugendere, levendigere uitstraling dan hij al heeft.

Een van de peilers van labradoodle trimmen is dat een hond er altijd beter uit van moet gaan zien.

Dus jonger, slanker, vrolijker, speelser, liever, zachter enz

Goed trimmen is veel meer dan alleen een paar cm haar verwijderen.

Als je daar alles over wilt weten en zelf je Doodle (of Waterhond) professioneel, op natuurlijke, fluffy wijze wilt leren trimmen kom ik heel graag naar je toe om je een privé trimworkshop te geven. Ook kun je mijn online trainingen checken als je liever wat laagdrempeliger te werk gaat.

Heel graag tot ziens en veel trimplezier!

Groetjes, Wanda & Joy

 

 

 

 

 

 

Interessant? Deel dit artikel!

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, op zoek naar een oplossing voor je Doodle, niet waar? En meestal heeft dat te maken met klitten & vilt in de vacht. Of niet? Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat al heel veel baasjes geholpen heeft om op een GOEDKOPE, gemakkelijke, pijnloze, stressvrije en natuurlijke manier, ZONDER SCHEREN! klitten te verwijderen en te voorkomen. Met slechts 3 eenvoudige technieken die de meeste trimmers niet kennen en gebruiken, maar die een WERELD van verschil zullen maken (en de beste introductie is voor het leren trimmen! 

LET OP: deze unieke online training is een EENMALIG AANBOD. 

Dus als jij ZELF met je Doodle aan de slag wil gaan, maar je EERST wil weten hoe je de vacht gemakkelijk klitvrij krijgt en houdt, is dit de training voor jou!
Klik op onderstaande knop en start vandaag nog!

Veel trimplezier!

Groetjes, Wanda