Hoe trim je het ideale Labradoodle hoofd?

Elke Labradoodle trimworkshop weer kom ik verknipte Doodles tegen.

En dan niet verknipt in de verkeerde betekenis van het woord, maar verknipt als in de constatering dat het baasje ergens iets heeft willen wegknippen dat in de weg zat en dat of iets te rigoureus heeft gedaan, of op de verkeerde plek 😉

Als ik een Doodle zie met een halo, dan weet ik precies wat er waar verkeerd is gegaan.

(uitleg: met een halo bedoel ik het hoogteverschil dat je ziet als je het haar boven de ogen op de verkeerde plek weg knipt. Bij het opkammen zie je dan een halo ontstaan)

En als ik een Doodle zie met een ongelijke snuit, dan weet ik dat het baasje de klitten en vuiligheid onder de kin zat is geworden en rigoureus de schaar erbij heeft gepakt.

En zo kom ik nog meer “foutje bedankts” tegen die te kennen geven dat het baasjes of vrouwtje in kwestie “het nog niet helemaal begrepen heeft”

Ook kom ik veel Labadoodle oorproblemen tegen, maar daarover een andere keer meer.

Alle gekheid op een stokje: ik zeg dit niet om wie dan ook te beledigen en af te straffen.

Ik vind het altijd wel komisch om dit soort “oepsjes” tegen te komen, want ze betekenen voor mij:

  1. dat het baasje het beste wil voor haar Doodle en met gevaar voor eigen voor schut lopen het kwaad zelf te lijf gaat
  2. dat het baasje nog genoeg te leren heeft en daarom komt ze ten slotte bij mij
  3. dat het baasje lef genoeg heeft om de schaar te hanteren (ik rem liever iemand af, dan dat ik iemand moet aansporen meer te knippen dan hij/zij durft)

Haar voor de ogen is nu eenmaal een Doodle dingetje (en ook een Barbet dingetje, maar zo is de trimstandaard geschreven).

Elk baasje wil de ogen van haar lievelingshond kunnen zien.

En laten we er voor het gemak maar van uitgaan dat geen hond voor zijn lol tegen een boom aanloopt of uren loopt te zoeken naar een bal of stok die pal voor zijn neus ligt.

Hoewel ze daar in Amerika nogal rare ideeën over op na houden in de vorm van het scheren van de snuit of neusbrug of knippen van een streep tussen de ogen, is het vrij knippen van de ogen heel eenvoudig.

Je moet het alleen wel even durven, de juiste scherpe, puntige schaar voor hebben en weten hoe je het hoofd moet fixeren, zodat er geen gevaar ontstaat.

Ik heb er een proefvideo van gemaakt, als voorafje voor de online workshops die ik aanbied.

Kijk maar even op: http://www.dogcomfort.nl/online-workshops/masterclass en help je Doodle met een vrije, open blik de zomer door.

Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij het trimmen van een Labradoodle hoofd.

Als je het op de juiste manier doet ziet het er niet alleen heel natuurlijk, ongeknipt uit…

Je geeft je Doodle een nog jongere, vrolijkere, lievere, zachtere, ondeugendere, levendigere uitstraling dan hij al heeft.

Een van de peilers van labradoodle trimmen is dat een hond er altijd beter uit van moet gaan zien.

Dus jonger, slanker, vrolijker, speelser, liever, zachter enz

Goed trimmen is veel meer dan alleen een paar cm haar verwijderen.

Als je daar alles over wilt weten en zelf je Doodle (of Waterhond) professioneel, op natuurlijke, fluffy wijze wilt leren trimmen kom ik heel graag naar je toe om je een privé trimworkshop te geven. Ook kun je mijn online trainingen checken als je liever wat laagdrempeliger te werk gaat.

Heel graag tot ziens en veel trimplezier!

Groetjes, Wanda & Joy

 

 

 

 

 

 

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda