Help mijn haar is ontploft!

schaap en hond gekruld haar

Ken je dat? Dat moment waarop je ’s ochtends de eerste keer met je moeë hoofd in de spiegel kijkt en je je een hoedje schrikt? Nou, zo’n schrikreactie heb ik regelmatig. En waar normaal gesproken bij de meeste vrouwen een borstelbeurt dan voldoet om de plukken weer in het gareel te krijgen, bij mij is dat wel anders…

Schrikbeeld

Volgens mij zijn er speciale middeltjes om een just-out-of-bed look te creëren, maar waarschijnlijk is dat enkel voorbehouden aan vrouwen met stijl of golvend haar, want als je krullen hebt die een beetje weerbarstig zijn, zoals ik, is zo’n look niet aan te raden. Stel je het kapsel van Edward Scissorhands voor, maar dan met krullen: not a pretty sight! Het is dus geen optie om zo de dag door te lopen. Sterker nog: ik heb een nieuwe gadget gevonden om nog persoonlijker contact te zoeken met mijn potentiële klanten: een video boodschap! Super leuk en ben ik heel enthousiast over, maar mijn haar zit nu zo slecht dat ik alleen maar bang ben dat zo’n video de mensen juist afschrikt i.p.v. aantrekt.

Als jij het idee hebt dat vrouwen met krullen geen probleem hebben met de styling, omdat krullen altijd wel goed vallen: think again! Misschien zijn er inderdaad vrouwen die enkel een hand door hun krullenbos hoeven te halen ’s ochtends en die met een beetje water en mousse de boel weer kunnen fatsoeneren, NOT ME! Als ik dat doe lijkt de boel helemaal ontploft. Dan springt het juist alle kanten op. En als je dan denkt: “joh, dan doe je je haar toch vast?” Ook dat is een nono, want met mijn hoge voorhoofd lijk ik met mijn haar strak naar achteren net een alien. En dan ben ik niet de enige die zich een hoedje schrikt als ze mij buiten zien lopen.

Tijd voor de kapper

Ik moet dus eigenlijk hoognodig naar de kapper, maar ook ik struikel over het Corona obstakel: ik wil wel, maar ik kan niet. Maar ik kan er in ieder geval WEL voor kiezen om mijn haar te wassen en met crèmespoeling erin te kammen, zodat ik de klitten eruit kan halen. Het ziet er dan nog steeds niet uit, maar het is tenminste klitvrij!
En je voelt hem al aankomen: jouw Doodle of Waterhond kan dat niet.

Hoeveel hondjes lopen er momenteel wel niet met een schrik kapsel rond? Of nog erger: met klitten en viltplekken die jij als baasje niet gemakkelijk kan verwijderen, omdat je daarvoor de juiste skills mist?

Vervilte Doodle

Amerikaanse Doodles massaal vervilt

Ik heb me gisteren voor het eerst weer eens begeven op mijn Engelse Doodle & Oodle Self Grooming Facebook groep. Deze groep heb ik in 2015 opgezet om de interactie aan te gaan met baasjes in voornamelijk Amerika, omdat daar heel, heel, heeeeel veel Doodles rondlopen. Er kwamen echter maar weinig lidmaatschapsverzoeken, dus het enige dat ik in de loop der jaren deed was af en toe een nieuwe member toelaten. Ik zag wel dat die members elkaar adviezen begonnen te geven en dat de groep een eigen leven leek te gaan leiden en vond dat for the time being wel prima. Tijdens Corona bleven de verzoeken echter ineens maar komen en, omdat het aantal inmiddels op bijna 3900 members staat dacht ik gisteren: “laat ik me nu maar eens even fatsoenlijk gaan voorstellen en kijken hoe ik al die mensen kan helpen”. Want wat blijkt: tientallen baasjes zitten met hun handen in het haar, omdat ze niet naar de trimsalon kunnen. Doodles en Oodles zitten onder de klitten en vilt en mensen zijn wanhopig. Terwijl ik een simpele oplossing heb om ze, gewoon vanachter de laptop, te helpen.

Doodle welzijn

Ik heb dus de interactie opgezocht en vast wat belangrijke basisvragen beantwoord en ze mijn ebook gestuurd, waar ze ontzettend blij mee waren!
Vervolgens heb ik ook een Nederlandse FB groep aangemaakt: de Doodle Vitaal groep. Niet alleen om tips en tricks over vachtverzorging te delen, maar vooral ook om baasjes van het grotere beeld bewust te maken: van Doodle en Waterhonden welzijn. Dat betreft wel degelijk de vachtverzorging, maar ook de gezondheid, want wij ondermijnen met zijn allen dagelijks de gezondheid van onze honden, doordat we te weinig kennis hebben van de dingen die ze via ons binnen krijgen: via het voer, snacks, medicijnen, zalfjes, ontwormingsmiddelen, vlooien & tekenmiddelen, vaccinaties enz.

In een tijd dat we steeds bewuster kiezen voor onze eigen gezondheid (en hier duidelijke, principiële keuzes in maken), vind ik dat het tijd is om dat ook voor onze honden te doen. Die gunnen we immers ook een gelukkig, gezond en lang leven, nietwaar? En als we om ons heen kijken: hoeveel hondjes zie jij dan die 100% gezond zijn? De meeste hebben wel last van jeuk, huidproblemen, oorproblemen, allergieën, dunne ontlasting, gebrek aan eetlust en noem maar op.

Dus wil jij je hondje helpen of een goede start geven: ga dan naar mijn nieuwe Doodle Vitaal groep en dien een lidmaatschapsverzoek in, zodat ik je kan binnen laten.

Ik zie je heel graag daar!

En mocht jij inderdaad het juiste middel zoeken (en met middel bedoel ik geen kunstmatig stofje dat een siliconen laagje over de haren legt en het haar zo doet verstikken) om jouw Doodle of Waterhond op een stressvrije, pijnloze en vachtbesparende manier van zijn klitten en vilt te ontdoen ZONDER dat je klitten wegknipt en daardoor lelijke happen achterlaat (die heel lang nodig hebben om weer aan te groeien en dan nog zie je altijd een hoogteverschil tussen die plekken en de rest van de vacht)? Dan heb ik speciaal voor jou een goede Corona deal gemaakt:
 

Tijdelijk krijg je maar liefst 50% korting op mijn online Klaar met Klitten training!

 

Met deze training leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om je hondje zo goed en snel mogelijk ZELF te helpen en klitten en vilt voortaan gemakkelijk te kunnen voorkomen. In 1 x van de ellende af, ZONDER stress voor je hondje en volledig PIJNLOOS! Zou dat geen opluchting zijn?

Kijk maar even: deze deal geldt tot dinsdag 19 januari 2021 17.00 uur. Daarna gaat de prijs weer terug omhoog (dus ook als je hondje nu nog GEEN klitten heeft, is het verstandig om er nu vast voor te zorgen dat je die training in huis hebt voor wanneer het WEL zover is). Het is maar een kleine investering, dus je zult je er geen buil aan vallen en voor nu is het één van de weinige manieren waarop ik je effectief kan helpen.

Ik wens je een hele fijne en vooral klitvrije week verder!

Groetjes,

Wanda & Joy

Doodletrimster Wanda Klomp

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda