Waarom je een trimtafel nodig hebt als je je Labradoodle of Waterhond zelf wilt trimmen

Tijdens mijn trimworkshops (voorheen groeps-, tegenwoordig privé) wordt het regelmatig bewezen: als je ervoor kiest om je Doodle of Waterhond zelf te gaan trimmen, kun je niet zonder goede, professionele trimtafel.

Labradoodle trimtafel

Je Doodle is kleiner en beweeglijker dan jij en daarom zul je je bij het uitvoeren van de vachtverzorging al snel in allerlei bochten moeten wringen om het werk gedaan te krijgen. Doe je dit op de grond, dan zul je al snel de volgende nadelen ervaren:

 • Pijn in je knieën en rug.
  Op de grond zitten is nooit comfortabel en hoe je het ook probeert, je zult nooit de optimale houding vinden om je hond te kunnen borstelen of trimmen en dat voel je al snel aan je rug en ledematen. Trimmen is fysiek al zwaar genoeg, doe jezelf en je lichaam een plezier en kies voor een goede, professionele trimtafel.
 • Moeite om je hond stil te laten liggen.
  Een hond zal vrijwel altijd de ruimte kiezen die hij voelt. Als je geen mogelijkheid hebt om hem vast te zetten, hoeft er maar iets te gebeuren of je hond loopt weg. Een liggende of zittende hond kun je lastig fixeren. Weet dat je het op krachtgebied altijd verliest van je hond. Als hij weg wil, kun je weinig anders doen dan hem laten gaan.
 • Inefficiënte vachtverzorging.
  Heel veel baasjes borstelen hun Doodle of Waterhond liggend, omdat ze denken dat ze dan overal goed bij kunnen. Maar klitten ontstaan door wrijving, druk en beweging, dus als jij de ene kant van het lijf geborsteld hebt en je rolt je hond om om de andere zijde te borstelen, doe je je eigen werk teniet en kun je eigenlijk weer opnieuw beginnen. Deze techniek werkt niet.
 • Moeite om overal bij te kunnen komen

  Hoe lastig is het om je Doodle stil te laten liggen terwijl je bijvoorbeeld het hoofd en de snuit wilt borstelen? En als borstelen liggend al lastig is, is liggend trimmen zelfs onmogelijk als je dat goed wilt doen, zij het op de tafel of op de grond.

 • Geen leiderschap.
  Dit is de voornaamste reden waarom ik tegen het borstelen op de grond of op schoot ben. Gebrek aan leiderschap. Kies jij er namelijk voor om je Doodle of Waterhond op de grond te trimmen dan verlaag je je letterlijk tot zijn niveau en kun je de leiderschapsrol niet goed oppakken. Er hoeft maar iets te gebeuren en je hond is afgeleid of weg en leert op deze manier niet om zich uit vertrouwen aan jou over te geven of grenzen opgelegd te krijgen, waaraan hij zich dient te houden

Een trimtafel is dus een must om je Doodle optimaal en met de juiste opvoedingstechnieken te kunnen trimmen.

 • Je kunt op de juiste hoogte trimmen, waardoor je minder snel last krijgt van je rug
 • Je kunt je Doodle laten staan, waardoor je gemakkelijker overal bij kunt en efficiënter kunt werken
 • Je kunt je Doodle vastzetten om ongelukken te voorkomen, veiliger te kunnen werken en overal gemakkelijk bij te kunnen
 • Een hond die vaststaat voelt al meteen dat er iets van hem verwacht wordt en zal daardoor rustiger stilstaan en zich eerder uit vertrouwen aan je overgeven

Waarom vastzetten een must is

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat sommige Doodle mensen met een schuin oog kijken naar het vastzetten van honden op de trimtafel.

Hoewel dit al tientallen jaren automatisch door professionele hondentrimmers wordt gedaan om de bovengenoemde redenen en honden er geen enkele hinder van ondervinden, omdat ze enkel vast staan en niet opgestropt worden, hebben sommigen het zich om de een of andere reden in het hoofd gehaald dat vastzetten zielig en stressvol is voor Doodles. Liever trimmen zij hun Doodle liggend of losstaand op tafel, met bovengenoemde nadelen als gevolg en nemen zij het risico dat hun Doodle onverwachts van tafel springt en de trimbeurt eindigt met een gebroken poot, nek of ander letsel.

Als je Doodle je dierbaar is, zet je hem netjes vast, want bij honden, ongeacht van welk ras geldt: wees altijd voorbereid op het ergste, want honden zijn onvoorspelbaar en hun gedrag wordt door het minste of geringste getriggered. Professionele hondentrimmers weten dat en handelen daarnaar.

Morgen deel ik met je waar een goede trimtafel aan moet voldoen.

Veel trimplezier!

Groetjes,
Wanda & Joy

Doodletrimster Wanda Klomp

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de GRATIS proefvideo’s en start VANDAAG NOG!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda