Heel je Doodle, heel je leven (deel I)

Waarom heb jij een Doodle in je leven gehaald?

Waarschijnlijk, omdat je een maatje wilde, het zij voor jezelf, het zij voor je kinderen en je had gehoord dat Doodles geweldige gezinshonden zijn. Nog waarschijnlijker is dat je verliefd bent geworden op die heerlijke, pluizige vacht waardoor je het idee hebt de ideale levende knuffelbeer te hebben gevonden. Misschien ben jij, of is iemand in het gezin allergisch, astmatisch of is er een andere reden waarom je nooit eerder een hond hebt kunnen hebben en nu wel, maar heel misschien is het gewoon timing.

Want het is wel heel frappant dat Doodles juist het laatste decennium ontwikkeld zijn en zo populair zijn geworden (en nog steeds). Vind je niet?

Daar zoek jij misschien niets achter, maar voor mij bestaat toeval niet. Ik zeg al langer dat Doodles op Aarde zijn voor een reden. Eentje die veel verder gaat dan wat jij nu voor mogelijk houdt en hoewel ik die kant de afgelopen jaren een beetje achter gehouden heb, omdat ik er het fijne nog niet van wist, heb ik in 11 jaar de nodige persoonlijke en spirituele ontwikkeling doorgemaakt, waardoor ik nu open en bloot voor mijn waarheid durf uit te komen, omdat het tijd is.

Tijd om de diepere betekenis van je Doodle te ontdekken.

Want het feit dat jij een Doodle in je leven hebt betekent dat je uitverkoren bent. Dat jullie als gezin uitverkoren zijn en jij kunt zelf kiezen wat je daarmee doet.

Ik zeg vaak dat Doodle baasjes net zo gevoelig zijn als hun Doodle is. Dan kun je protesteren door te zeggen dat je Doodle helemaal niet gevoelig is, maar zonder die gevoeligheid zou het niet zo’n geweldige gezinshond zijn, stemmingen kunnen aanvoelen en zo mensgericht zijn. En ja, die gevoeligheid kan zover gaan dat het zich ook uit in allergieën, darmproblemen, prikkelgevoeligheid en andere narigheid, maar daarin zitten de lessen voor jou. Dat zijn de kansen die je Doodle jou geeft om op een andere manier naar het leven te kijken. Om je ogen te openen en te zien wat er allemaal niet in orde is met onze huidige manier van leven.

Of je het namelijk gelooft of niet; jouw Doodle is in jouw leven om je te helpen. Om je te coachen als het ware, om je bepaalde levenslessen te leren die te maken hebben met hoe het leven is dat wij als mensen met elkaar ontwikkeld hebben en hoe jij je eigen leven kunt helen.

Dan kun je reageren met dat je helemaal niet ziek bent, maar wij zijn allemaal in meer of mindere mate ziek. We zijn ons er alleen niet altijd bewust van.

Collectief zijn we ziek, want we hebben de Aarde ziek gemaakt en krijgen dagelijks zoveel gifstoffen binnen, zonder dat we het weten. Ons systeem is ziek, omdat we machtige, grote bedrijven en overheden laten bepalen wat we binnenkrijgen en hoe we moeten leven. Terwijl zij hun zakken vullen met alles dat ons leed zogenaamd zou moeten verzachten. Corona was slechts een spiegel voor hoe ongezond we allemaal zijn en een waarschuwing om ons te helpen onze ogen te openen.

Maar individueel zijn we ook ziek. Misschien ben je daadwerkelijk ziek en helpt je Doodle je op die manier, maar de manier van ziek zijn die ik bedoel ligt subtieler.

Zeg eens, hoe verloopt je leven tot nu toe? Gaat alles van een leien dakje of loop je af en toe (en vaker dan je wilt) tegen dingen aan? Dingen die stroef lopen, niet zoals je wilt. Manieren waarop je merkt dat je jezelf klein houdt, dat je kritisch bent tegen jezelf of tegenover anderen. Dat je loopt te mopperen op de wereld, dat je druk, druk, druk bent en je leven laat leiden door je agenda…dat je bepaalde dingen denkt te moeten. Herkenbaar? Voor mij wel.

Ik ben nu 46 jaar en kan in alle eerlijkheid zeggen dat mijn leven tot nu toe op het eerste gezicht heel moeizaam is verlopen. Ik zeg op het eerste gezicht, omdat juist die moeizaamheid ervoor gezorgd heeft dat ik op zoek ben gegaan, naar antwoorden. Op vragen over het leven, op vragen over mijn ware zelf en vooral ook naar mijn zielsmissie.

Ik heb altijd een diep innerlijk weten gehad, maar ben me daar pas de laatste jaren bewust van. Het is de reden dat ik op het idee kwam om trimworkshops te geven aan baasjes toen Doodles net een beetje bekend begonnen te worden en er nog helemaal geen enkele informatie over Doodle vachtverzorging te vinden was op het Internet. Sterker nog, de termen Doodle vachtverzorging en Doodletrimster heb ik in het leven geroepen. Dat zeg ik niet om op te scheppen, maar om aan te geven dat ik toen al wist dat Doodles van levensbelang zouden worden voor mensen. Van levensbelang voor ons, om ons te re-connecten met de natuur via onze Doodles. Want het feit dat we onze Aarde, die altijd voor ons gezorgd heeft, massaal met zijn allen aan het vernietigen zijn, is het grootste bewijs dat we collectief onze verbinding met de natuur verloren zijn. En via de natuur, ook met ons hart en met ons lichaam.

En die disconnectie maakt ons ziek. Omdat we niet meer voelen wat goed voor ons is, omdat we ons niet meer voeden met wat echt gezond is en wat ons lichaam nodig heeft om gezond en vooral ook puur te blijven. Maar we maken onszelf ook ziek op een andere manier: doordat ons hart gesloten is (vanwege alle pijn, verdriet en ellende die we tijdens ons leven hebben meegemaakt) leven we allemaal in ons hoofd. Des te kritischer en intellectueler je bent, des te meer je in je hoofd zit. En ik kan het weten, want ik heb het grootste deel van mijn leven in mijn hoofd doorgebracht, met alle gevolgen van dien.

En we kunnen er weinig aan doen, want ons hele systeem, onze hele maatschappij is gericht op onze mentale vaardigheden. Al van jongs af aan leren we ons aan te passen aan anderen, te luisteren, moeten we bepaalde dingen leren, waardoor we steeds verder in ons hoofd gaan zitten. Ons hele onderwijssysteem is hierop gericht en als we eenmaal actief deel gaan nemen aan de maatschappij is het niet anders. Normen, waarden, regels…allemaal mentale overtuigingen waar we aan moeten voldoen om een volwaardig lid te zijn van deze maatschappij.

En onze eigen belemmerende overtuigingen en negatieve patronen gooien daar nog een flinke schep bovenop. Dat is de reden waarom je leven waarschijnlijk anders is gelopen dan je wilde, dat je een baan hebt waar je niet gelukkig van wordt, in een relatie zit waarvan je weet dat het niet goed voor je is, je lichaam op een ongezonde manier behandelt, je continu weer geldproblemen hebt en je geen vrijheid of flow in je leven voelt. Op de ene of andere manier zijn we allemaal ziek.

En dat moet ook, want daar zijn we mens voor. Dat zijn de lessen die we te leren hebben en daar hebben we zelf ooit voor gekozen. Maar het hoeft niet, want in wezen zijn we allemaal puur en zouden we allemaal vrijheid, flow en geluk kunnen ervaren, het leven naar onze hand kunnen zetten.

En dat is waarom jij een Doodle hebt.

Omdat jij ergens diep van binnen die connectie hebt gevoeld. Dat jouw Doodle jou iets te brengen heeft, iets diepers waar je geen woorden aan kunt geven. Want diep van binnen spreekt ons hart nog steeds tegen ons. We horen het lang niet altijd, dus dan gebeurt er iets anders waardoor onze neus op de feiten wordt gedrukt of we voorzichtig een bepaalde kant uit worden geduwd (zo is dit bedrijf ontstaan) en waardoor we schijnbaar onbewust bepaalde keuzes maken in ons leven…zoals het adopteren van een Doodle.

Weet jij waarom jij zo dol bent op je Doodle? Waarom je zodra je hem zag op slag verliefd was? Dat was nooit een mentale beslissing, daar zat geen ratio achter…dat was puur een hart connectie. Daar was iets meer aan de hand dan je ooit hebben kunnen dromen. Jij bent naar je Doodle toe geleid. Daarom krijg ik altijd de meest magische verhalen te horen van hoe een Doodle tegen alle verwachtingen in, in iemand’s leven gekomen is, alsof het voorbestemd was. En dat was het ook, want je krijgt altijd de Doodle die het beste bij je past. Misschien lijkt het soms niet zo te zijn op het eerste gezicht, maar het universum heeft altijd een hogere reden, dus als ik zeg “die het beste bij je past” bedoel ik het leerproces dat jullie samen mogen aangaan.

Misschien klinkt dit als een ver van je bed show. En dat is prima, want ik ben al blij als er iets van deze boodschap bij je doordringt, de weg vindt naar je hart. Want dat is wat je Doodle je helpt te doen: je hart te openen. En als je diep van binnen voelt, weet je dat dit klopt.

Doodles openen je hart EN helpen je opnieuw te verbinden met Moeder natuur. Want je Doodle IS die natuur (jij ook, maar jij bent dat gedurende je leven vergeten) en staat nog volledig in contact met de natuur. Je Doodle is een stukje micronatuur in jouw huis en door je met je Doodle te verbinden, verbind jij je met alle licht, liefde, rust, vertrouwen en schoonheid die de natuur is.

Dat hoef je niet te geloven, dat hoef je enkel te voelen en te laten zijn.

Jouw Doodle heeft jou uitgekozen en jij hebt volmondig JA gezegd. Dus of je nu gevoelig denkt te zijn of niet, of je spiritueel bent of niet, of je wel of niet openstaat voor coaching…die JA was voldoende om je open te stellen. Dus jij bent er klaar voor (en ze zeggen dat als de leerling er klaar voor is, de meester arriveert). De vraag is nu: hoe ga je verder? Neem je de uitnodiging aan of niet?

En hoe die uitnodiging er dan uitziet, deel ik morgen met je.

Ik wens je veel Doodle Joy,

XXX
Wanda & mijn Joy (die ook om die reden zo genoemd is)

Doodletrimster Wanda Klomp

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de online trimworkshop!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda