Hoeveel kost het trimmen van je Doodle?

Heb jij je goed ingelezen, voordat je besloot een pup in huis te nemen?
Wist jij precies wat je zou kunnen verwachten qua zorg en vachtverzorging?

Want de meeste baasjes hebben geen idee!
Zelfs als ze informatie van de fokker hebben meegekregen of zich vooraf hebben ingelezen over het borstelen en trimmen, hebben de meeste versbakken pupkopers geen flauw benul van wat dat in de praktijk inhoudt. Dat kan ook bijna niet, want niemand heeft ervaring met het verzorgen van een soortgelijke vacht (tenzij je al eerder een hond met een klitgevoelige knipvacht hebt gehad)

De meeste baasjes staren zich blind op het niet verharen van de vacht en hoe fijn dat is, maar dat juist dat niet verharen weer hele andere problemen met zich meebrengt, dat beseffen ze zich vaak niet…en komen ze vanzelf op de kortere of langere duur achter en vaker ook nog op een minder DoodleComfortabele manier.

Het hebben van een Doodle kost namelijk net zoveel (en in de loop der jaren zelfs nog veel meer) als de aanschaf.

Waar elke hond met een knipvacht regelmatig getrimd moet worden om die vacht gezond en klitvrij te houden, komt daar met een Doodle of Waterhond nog een schepje bovenop.

Hoe leuk en lief en schattig ze ook zijn: dat is de harde werkelijkheid.

En hoe eerder je je dat beseft, hoe beter. Want kennis is macht en als je nu de waarheid onder ogen ziet, kun je straks (of nu al) betere beslissingen nemen voor je hondje.

Trimkosten Labradoodle

Sommige baasjes laten hun lieveling namelijk kort scheren. Soms, omdat de fokker heeft gezegd dat de puppyvacht eenmalig geschoren moet worden om plaats te maken voor de volwassen vacht (wat niet klopt, want een vacht is na het scheren van de puppylaag niet ineens volwassen, dat is een geleidelijke ontwikkeling die tijd nodig heeft). Soms, omdat baasjes denken dat je met scheren het minste omkijken naar de vachtverzorging hebt en je misschien met 2 à 3 trimbeurten in een jaar klaar kunt zijn. Dit mag misschien praktisch zijn, mooi is anders en voor je Doodle is het ook niet fijn, want die raakt zijn beschermlaag kwijt, waardoor de gevoelige huid des te kwetsbaarder wordt voor allerlei “gevaren” van buitenaf. Zeker als het buiten weer kouder wordt wil je je Doodle zijn warme jasje niet afpakken. Toch? 

Hoeveel kost het je?

Houd je echter van die zachte, berige Doodle look met bijpassende fluffy vacht, dan zul je je hondje niet 1 x per jaar, niet 2 x per jaar, niet 3 x per jaar, niet 4 x per jaar, zelfs niet 5 x per jaar, maar toch echt wel 6 x per jaar (en liefst nog elke 6 tot 8 weken, afhankelijk van de dikte en structuur van de vacht) naar de trimsalon moeten brengen.

Met een gemiddeld uurtarief van € 35,00 en 3 uur werk, ben je voor een trimbeurt zo al snel ruim € 100,00 kwijt. Met een frequentie van 6 x per jaar kost de vachtverzorging van je Doodle vanaf de prille leeftijd van 5 maanden dan dus € 600,00 per jaar. Stel dat je lieveling de mooie leeftijd van 15 jaar bereikt, dan is dat een investering van € 9000,00 in één Doodle leven. Dit is voor een Barbet, Lagotto of Perro niet anders. En die kosten waren voorheen misschien al een doorn in je oog, maar met de huidige energiecrisis voelt het misschien als een slag in je nek. En ik weet niet hoe het zit met de hondentrimmers op dit moment, maar ik neem aan dat zij hun hogere lasten toch ook zullen doorberekenen aan de klanten? 

Stel nu dat je twee of meerdere Doodles of Waterhonden in huis hebt, die allebei zoveel vachtonderhoud nodig hebben, dan zit je hem nu misschien wel te knijpen. Want je wil niet dat je hondje de dupe wordt van jouw zorgen. Als jij WEL tevreden bent over jouw trimster (wat niet altijd geldt voor elk Doodle baasje…en als jij een trimster hebt gevonden die niet al VOL zit, kun je dus best een probleem hebben) .

Hoe zou je het vinden om met 1 investering duizenden euro’s te besparen?

Als ik de verhalen van mijn klanten en op de diverse Doodle blogs mag geloven, is een optimale Doodle vachtverzorging wereldwijd een groot probleem. En als ik de mailtjes mag geloven die ik regelmatig binnen krijg zijn ook de Nederlandse baasjes die WEL ZONDER vachtproblemen zitten, behoorlijk zeldzaam. 

Waarom dan niet 1 + 1 bij elkaar optellen en ervoor  kiezen om het zelf te doen? Dan is je probleem in 1 x opgelost.  

Een trimworkshop lijkt misschien duur, maar als we de cijfers op een rijtje zetten, zie je dat het eigenlijk best meevalt, omdat je alle benodigde spullen er bij de prijs in krijgt. Niet alleen heb je de kosten er binnen een aantal reguliere trimbeurten uit, ook weet je tenminste zeker dat je de Doodle professionele trimtools in huis hebt, zodat je niet zelf nog op zoek hoeft en veel geld uit hoeft te geven aan provisorisch trimgereedschap dat misschien niet eens goed of fijn werkt op de vacht van JOUW hondje, omdat het daar niet voor gemaakt is. Maar het beste is nog dat je de garantie hebt: na het doen van deze eenmalige investering in het welzijn van je Doodle, ben je voor de rest van die 15 jaar klaar!

Ook als je meerdere Doodles of Waterhonden in huis hebt, want de skills en inzichten die je leert kun je meteen gebruiken om de andere vachten ook te trimmen (misschien met wat kleine aanpassingen hier en daar, maar daar is de online coaching voor 🙂

Dikke vachten zijn de meest prachtige vachten die een hond maar kan hebben en als iemand die opgegroeid is tussen de Waterhonden ben ik natuurlijk zeer bevooroordeeld. Maar het zijn wel ook meteen de moeilijkste, duurste vachten om te onderhouden. En dan hebben we het alleen nog maar over de buitenkant: het trimmen zelf.

Wat dacht je van de oorverzorging? Hoe dikker de vacht, hoe meer haren in de oren, des te sneller last van oor irritaties en –ontsteking. En ook de oren worden lang niet altijd op de juiste manier behandeld, met hele vervelende gevolgen.

Wat levert het je op?

Maar als we kijken naar de kosten, moeten we ook kijken naar de opbrengsten. Want die gaan zoveel verder dan je portemonnee. En ik kijk altijd graag naar de positieve kanten van het leven.

Dus, hoe zou je het vinden om:

  • Geen teleurstellingen meer te hoeven incasseren in de vorm van een poedellook of kalere hond dan je gewild had?
  • Geen stress meer te voelen, omdat de vacht van je Doodle of Waterhond zo in de klit zit en je niet meer weet waar je het moet zoeken?
  • Helemaal zelf te kunnen bepalen wanneer je je Doodle trimt, hoeveel pauzes je neemt en hoe lang je er over wilt doen?
  • Helemaal zelf te bepalen hoe je Doodle eruit gaat zien, in dat schattige, fluffy model waar jij ooit verliefd op bent geworden?
  • Zelfverzekerd de vacht uit te kunnen dunnen als het te pluizig is, te warm is of dreigt te gaan vervilten
  • Klitten zelf te lijf te gaan en de oren uit te plukken om oorontsteking te voorkomen?
  • Zelf lekker 1 op 1 quality time met je Doodle door te brengen met een bezigheid die niet alleen heel erg leuk is om te doen, maar ook nog eens heel veel rust in je hoofd geeft?
  • Zelf te werken aan het versterken van de relatie en communicatie met je Doodle elke keer als je hem op tafel hebt staan en daar de rest van jullie leven van te profiteren?
  • En zo kan ik er nog veel meer noemen, denk daar zelf maar eens over na.

Als transformatie coach sta ik voor zelfredzaamheid en innerlijk leiderschap / zelfleiderschap.

Ik wil vrouwen helpen onafhankelijk, zelfredzaam te zijn en in hun kracht te gaan staan.

Dat is de reden waarom ik de VIP trimworkshops geef. Door mijn grootste passies (coaching & vachtverzorging) te combineren help ik baasjes zelfredzaam te worden in de vachtverzorging van hun Doodle of Waterhond. Dit maakt je onafhankelijk, zelfverzekerd en helpt de band met je hondje te versterken, omdat je je natuurlijke leiderschap vergroot.

Als ik deze vorm van dienstverlening niet zelf had ontwikkeld, had ik zeker jaren geleden een privé trimworkshop met Joy gedaan, omdat ik graag dingen (en zeker het welzijn van mijn hond) in eigen handen neem, graag creatief bezig ben (en helemaal graag snel resultaat zie van mijn inspanningen) en ik het gewoon heel erg leuk vind om met mijn hondje samen (nieuwe) dingen te ondernemen.

Wellness weekend voor jou en je Doodle

Als dit ook voor jou geldt, jij voor eens en altijd van jouw vachtzorgen af wil zijn EN het ervoor over hebt om jezelf EN je Doodle de beste zorg te bieden, nodig ik je heel graag uit om te lezen wat mijn nieuwe VIP groepsworkshop inhoudt en vooral ook WAAR we die gaan houden. Voor de eerste 3 aanmeldingen geldt een super aantrekkelijke introductiekorting (en ik heb al 1 inschrijving, dus als je snel bent, zit je er misschien nog bij) en als je toch liever een VIP workshop, helemaal voor jou en je Doodle alleen, in het comfort van je EIGEN huis wil doen, kan dat vanzelfsprekend ook.  

Joy en ik hopen jullie binnenkort te verwelkomen!

Groetjes van ons,

Doodle transformatiecoach Wanda Klomp

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda