Hoe lekker zit jouw Doodle in zijn lijf?

Sinds ik mijn Hond natuurlijk Gezond opleiding begonnen ben en ik sinds de afronding ruim 1 jaar geleden ook als natuurkundig consultant werk met mijn DoodleVitaal klanten, merk ik meer dan ooit hoe ongezond de meeste Doodles zijn. Het probleem is alleen dat de symptomen vaak zo subtiel zijn, dat de meeste baasjes ze niet als zodanig herkennen (en de dierenarts al helemaal niet). Wat op zich heel logisch is, want als je hondje niet futloos overkomt en zijn eten en drinken gewoon binnenkrijgt, zou je ook niet zo snel verwachten dat er meer aan de hand is. Bovendien weten de meesten van ons inmiddels wel dat Doodles gevoelig zijn en niet altijd de beste eters. Omdat we daar zoveel verhalen over horen zetten we er geen vraagtekens meer bij.

En waar we ook verder weinig bij stil staan is of het gedrag van onze Doodles wel gezond is. Het lijkt immers redelijk normaal te zijn als een Doodle springerig, overactief, snel afgeleid is, verlatingsangst heeft, onzeker is of het baasje op de voet volgt, overal waar ze gaat. Het zijn immers mensgerichte honden en vooral bij pups wordt er vaak niet van uitgegaan dat het getoonde gedrag juist ABnormaal zou kunnen zijn en een disbalans laat zien in het lichaam. In dit geval een disbalans tussen de mentale en fysieke gezondheid van je Doodle, omdat die twee elkaar direct beïnvloeden.

Wat ik de afgelopen tijd heb moeten leren (wat de reden is waarom ik online minder aanwezig ben geweest) is vertrouwen op wat ik zie, wat ik weet en wat ik voel (wat überhaupt de reden is geweest dat ik die opleiding gedaan heb en een energetische healing opleiding er vrijwel direct achteraan, want voor mij ligt alle heling in energie). Wat ik zie is dat bijna elke Doodle die ik tegenkom wel bepaalde ziektesymptomen laat zien in meer of mindere mate; het zij fysiek, het zij mentaal. Wat ik weet is dat Doodles sensitief zijn en daarom een andere mate van begeleiding en verzorging nodig hebben dan de meeste reguliere instanties kunnen bieden (hondentrimsalons, dierenartspraktijken, pensions). En wat ik voel is dat hier een reden voor is. Dat Doodles niet voor niks zo immens populair en bijna over de hele wereld verspreid zijn in een tijd dat de mensheid in een transitie zit: van leven in het hoofd (wat geleid heeft tot de wereld zoals ze is) naar leven vanuit gevoel. Als een Doodle baasje IETS weet is het wel dat Doodles natuurlijke harten openers zijn. Meer dan andere honden. Vanwege hun knuffelige, aaibare uiterlijk (dat helaas vaak nog afgeschoren wordt door baasjes van wie ik vermoed dat ze nog niet heel erg kunnen invoelen met hun Doodle, omdat ze waarschijnlijk nog erg vanuit hun hoofd functioneren en daarom voor de gemakkelijke weg kiezen in plaats van voor de meest comfortabele optie voor hun Doodle) en vanwege hun open, levensvreugde uitstralende, ontvankelijke, 100% vertrouwende, liefde in overvloed gevende, onvoorwaardelijke karakter.

Waar ik heb moeten leren (en wat ik DoodleVitaal trimmers in opleiding altijd zeg) is te vertrouwen op wat ik zie en ervaar. Dat geldt niet alleen voor de vachtverzorging, maar dat geldt ook voor mijn observaties van Doodle gedrag EN van Doodle baasjes. Waar ik altijd heimelijk gedacht heb dat Doodle baasjes net zo gevoelig zijn als hun Doodle, heb ik dat een tijd lang voor me gehouden, omdat ik nu eenmaal bepaalde dingen veel voortijdiger voel en weet dan dat de wereld eraan toe is (getuige het ontstaan van mijn trimworkshops 12 jaar geleden en de weerstand die mijn bedrijf en mijn artikelen over vachtverzorging in eerste instantie opriepen bij fokkers, hondentrimmers en bepaalde Doodle baasjes…terwijl nu jaren later het geven van Doodle trimworkshops en het trimmen van je eigen Doodle vrij mainstream is geworden). Het probleem was alleen dat zolang ik niet uitkwam voor mijn waarheid (die zich gedurende de jaren verdiepte) ik niet alleen een tweestrijd voelde tussen de spirituele lifecoach (en inmiddels healer) en de hondentrimster in mij, maar ik ook mijn bedrijf niet kon laten stromen, ondanks al mijn inspanningen (en dat waren er heel veel, maar meestal vanuit angst en onzekerheid geïnitieerd). Ik was bang om klanten af te schrikken als ik echt vanuit mijn waarheid zou spreken. Nu weet ik dat leven en werken vanuit je waarheid de enige manier is om te creëren en te manifesteren (en om me, niet geheel onbelangrijk, GELUKKIG en VOLDAAN te voelen). Dus niet alleen neem ik met liefde die pioniersrol opnieuw op me (die van nature volgens mij gewoon bij mij hoort en waarschijnlijk deel uitmaakt van mijn zielsmissie om bewustzijn en verandering te brengen), ik KIES er ook voor om een speciale doelgroep te dienen, namelijk de baasjes die nu nog aan het lezen zijn, omdat ze resoneren met mijn woorden.

Ik heb altijd gevoeld dat het niet voor niks was dat ik met Doodle baasjes werkte. Niet alleen waren het de (voornamelijk) vrouwen waar ik de beste klik mee had en de fijnste samenwerking mee ervoer, ik had er vaak ook de meest inspirerende gesprekken mee en voelde verwantschap op de een of andere manier, meestal op spiritueel vlak of qua levensvisies. Dat maakte mijn werk een genot om te mogen doen. Maar naar mate ik groeide in mijn zelfontwikkeling en vooral ook spirituele ontwikkeling (wat in mijn ogen juist een terugkomen bij jezelf en je ware natuur betekent en het tegenovergestelde van zweverig is; een term die volgens mij enkel door een hoofd mens bedacht kan zijn uit weerstand om te voelen wie hij echt is) begon er steeds meer een kloof te ontstaan tussen wat ik voelde dat ik mocht doen en wat ik daadwerkelijk deed. De uitdaging in de vachtverzorging is er voor mij al een paar jaar niet meer. Het klinkt misschien heel arrogant, maar het ontklitten en trimmen van onderhoud gevoelige vachten is voor mij zo’n tweede natuur, dat ik daarin geen groei meer ervaar. Dat is ook de reden dat ik ga stoppen met het geven van de VIP Trim 2-daagsen en enkel nog VIP Vitaal 2-daagsen ga geven (waar het trimmen & de gezondheid in zitten). Mijn groei zit in het stuk heling en zelfheling, bewustzijn brengen en het inspireren van voornamelijk vrouwen om op een andere manier naar het en hun leven te kijken. De Doodles zijn daarbij een prachtige tool. Want wat ik geloof is dat zij zoveel meer te brengen hebben hier op Aarde dan slechts hond zijn. Ik geloof dat zij hier zijn om ons te helpen en te begeleiden in die transitie. Dat ze werken als drempelverlager, om als spiegel hun baasjes meer zelfbewustzijn te geven over het leven, het leven dat wij gecreëerd hebben vanuit ons hoofd (waarin status, veiligheid, macht, geld, presteren, leren, intellect, onderdrukking van de eigen waarheid en grootsheid en vooral meer willen van alles de boventoon voerden en het voelen zoveel mogelijk onderdrukt werd, waardoor we onbewust gingen handelen vanuit onze angsten, onzekerheden, schaamte en schuld gevoelens en ons voor het oplossen van onze problemen naar buiten gingen richten i.p.v. het in onszelf te zoeken). De Aarde schreeuwt om een nieuwe aanpak, om weer één te worden met de natuur en ONZE natuur, zodat we weer gaan voelen wat er ECHT toe doet: verbinding, samenwerken, delen, iedereen in zijn waarde laten, talenten ontplooien, zelfbewustzijn en we samen een nieuwe maatschappij kunnen creëren op basis van gelijkwaardigheid, delen, wederzijds respect en vertrouwen, openheid, eerlijkheid, dankbaarheid, voldoening, vreugde, zelfredzaamheid en zelfheling. Kortom overvloed i.p.v. tekort. En omdat een betere wereld begint bij een ieder van ons en we eerst de blik naar binnen moeten richten, voordat we naar buiten kunnen kijken (maar de meeste van ons weerstand voelen bij het idee van coaching of healing), helpen onze Doodles daarbij een pootje.

Niet alleen door ons te spiegelen in de persoon die we zouden willen zijn, maar ook door ons te spiegelen in ons welzijn en hoe we met gezondheid omgaan; die van onze Doodles EN die van onszelf. Want Doodles zijn gevoelig, in hun hele gestel. Van nature zijn wij net zo gevoelig, alleen zijn wij, omdat we geleerd hebben vanuit ons hoofd te leven, niet meer in staat om zo diepgaand te voelen. Dat is een probleem, omdat we zo niet kunnen voelen welke slechte invloeden alle onnatuurlijke middelen die wij gebruiken en voorgeschreven krijgen niet alleen op ons hondje hebben, maar ook op ons. Een nog groter probleem is dat ALS we een keer iets voelen (omdat ons lichaam af en toe toch echt aan de bel trekt om ons bewust te maken dat verandering nodig is) we er vaak zo snel mogelijk vanaf willen zijn door pillen te slikken, chocolade te eten, ons lens te kopen of een andere ongezonde quickfix te zoeken die tijdelijk verlichting biedt, maar ondertussen ziekte creëert in ons lichaam. Het is allemaal vrij simpel, maar wij willen de waarheid vaak niet zien. En daarom heb jij een Doodle. Om jou te helpen in welk opzicht dan ook weer gezond te worden. Keuzes te maken die je helpen groeien en die je welzijn verbeteren. Die je dichter bij je gevoel en ware Zijn brengen. Weg van dis-ease, terug naar comfort. Mentaal, fysiek, vrij van spanning, vrij van pijn, vrij van stress en alles dat nu niet vrij voor je voelt. Want als je Doodle iets is voor je spiegelt, is het wel vrijheid. Vrijheid van lichaam en vrijheid van geest. Al die eigenschappen die je Doodle heeft en laat zien die je zelf misschien ook wel zou willen belichamen. Want jij hebt niet voor niets voor je Doodle gekozen. Misschien heeft jouw Doodle voor jou gekozen of jullie voor elkaar, maar weet dat er altijd een diepere reden is geweest. Waarom juist DEZE Doodle in JOUW leven gekomen is. De meeste baasjes die ik ben tegengekomen in 12 jaar tijd weten feilloos te vertellen wat die reden is. Zij hebben de diepere boodschap inmiddels begrepen en leven daar wel of niet naar (en zijn zich daar bewust van).

Ik nodig jou ook uit om verder te kijken dan wat je denkt te zien of geleerd hebt te zien (want onze realiteit wordt gevormd door onze perceptie die weer wordt gevormd door onze mind). Om jouw Doodle als spiegel te gaan beschouwen voor jouZelf. Wat laat hij/zij zien aan gedrag en wat zegt dat over jou? Als jij op een diepere manier leert kijken naar hoe jouw Doodle op jou reageert en op hoe hij omgaat met het leven, leer je hele wijze lessen. Een van de lessen die ik heb mogen leren is dat de meeste baasjes net zo gevoelig zijn als hun Doodle, maar het zich niet altijd bewust zijn. Sinds ik artikelen online heb gevonden die spreken over de hoogsensitiviteit van Doodles durf ik nog meer in die waarheid te gaan staan, want zo buiten zo binnen (dat is immers hoe een spiegel werkt: we richten ons niet alleen naar buiten toe om een gebrek in onszelf niet te hoeven voelen, de buitenwereld confronteert ons ook met allerlei dingen die in feite refereren aan wat wij van binnen nodig hebben. Op alle fronten, OOK medisch) ,dus volgens mij zijn de Doodle baasjes (of in ieder geval degenen die het besluit om een Doodle aan te schaffen genomen hebben en die het meeste met hun Doodles doen: wat in 9 van de 10 tien keer de vrouwen des huizes zijn) OOK hoogsensitief en in meerdere of mindere mate ook spiritueel bewust. En dat zijn de baasjes waar ik me voortaan op ga richten, omdat zij resoneren met mijn boodschap. Sterker nog: ik denk dat verandering bij diegene begint die aan alles voelen dat we zo niet langer verder kunnen leven, OMDAT ze hoogsensitief zijn en geloven in een realiteit achter wat wij dagelijks zien (en te zien krijgen door de media). Daarmee is het waarschijnlijk ook tijd dat ik volledig uit de kast kom, want ik heb het nooit met zoveel woorden gezegd (maar mijn klanten begrepen dit vanzelf), maar ook ik ben hoogsensitief (en ik geloof dat iedereen die met dieren werkt dat is). En van de afgelopen 20 jaar aan persoonlijke ontwikkeling (omdat ik me altijd anders heb gevoeld dan de mensen om me heen en nooit wist wat echt bij me paste, met alle problemen van dien) ben ik vooral de afgelopen 10 jaar enorm spiritueel bewust geworden (waar ik voorheen OOK vanuit mijn hoofd en intellect leefde en heel soms nog wel eens 😉) en is dat de afgelopen 3 jaar in een stroomversnelling gekomen (ook met de nodige gevolgen 😉

Waar ik lange tijd weerstand heb gevoeld tegen het trimgedeelte (omdat ik voelde dat mijn uitdaging daar niet lag, de ware boodschap veel dieper lag, maar ik nog niet bewust genoeg was om die boodschap zelf helder te hebben, wat tot de nodige frustraties leidde) begrijp ik inmiddels dat ik samen mag werken met de Doodles. Ik heb dit bedrijf (waarvan ik altijd heb gezegd dat het soort van door mij heen gedrukt werd door een onzichtbare kracht) 12 jaar geleden mogen opstarten, omdat het werken met de Doodles mijZelf eerst mocht helen, voordat ik ze mocht gebruiken om andere vrouwen te helpen helen. Het werken met je handen helpt namelijk je hart te openen, aanraking is helend (en wat raak je liever aan dan die knuffelzachte vacht van je Doodle?) en werken met elk dier is je verbinden met een stukje micro-natuur (en voor velen van ons is dat vaak de enige natuur die we binnen handbereik hebben). En eerlijk gezegd denk ik dat werken met je Doodle indirect ook werken met je Innerlijke Kind is. In de stilte en connectie met je Doodle raak je helemaal zen en raak je alle gevoel van tijd kwijt, wat de ideale vorm van ontspanning is en als je je mind even stil kunt leggen en je innerlijke stemmetjes de mond kunt snoeren, ben je één met je ziel en het universum waar alle antwoorden liggen. Zo kun je heling ontvangen zonder je daar zelf bewust van te zijn en nog veel meer, zodra je je er WEL van bewust bent.

Dat is naast al die andere belangrijke voordelen van het zelf leren trimmen van je Doodle DE MEEST ESSENTIËLE REDEN waarom het mijn missie is om minimaal 100.000 Doodle baasjes wereldwijd te leren hoe ze ZELF hun Doodle gemakkelijk klitvrij kunnen houden. Voor je Doodle is het van levensbelang om zich comfortabel in hun eigen vacht te voelen. Voor jou is het een 1e stap in het via je Doodle re-connecten met Moeder Natuur en je ware Zelf. Het begint met de basis (vacht) verzorging. Dat is de meest laagdrempelige manier om te starten (en daarom bied ik die ook zo laagdrempelig mogelijk aan). Als dat je lukt en je bent toe aan meer, dan kun je eventueel ook het trimmen leren en leren hoe je ZELF de gezondheid van je Doodle optimaal houdt, op natuurlijke wijze. Of misschien ben jij iemand die zich juist WEL wil laten coachen en healen, omdat jij je op welke manier dan ook belemmert voelt in je fysieke of mentale (of spirituele, creatieve of zelfs financiële vrijheid (als iets een duidelijke spiegel is, is het wel je financiële situatie en hoe je met geld omgaat en geld met jou: believe me, I have been there too 😉

Als je tot op deze regel bent blijven lezen dan wil ik je feliciteren, want het feit dat je open staat voor wat ik te vertellen heb zegt mij dat ook jij verandering wil zien in de wereld en bereid bent om eerst naar jezelf te kijken, voordat je je vingers naar anderen wijst. Dat jij begrijpt waar DoodleComfort echt om draait (of in ieder geval aanvoelt wat ik probeer te brengen) en daar ben ik superblij mee!

Ik ga je nu niet dwingen om meteen mijn introductieworkshop te kopen. Ik ga je eerst gewoon geheel GRATIS en vrijblijvend de kans geven om mijn boekpreview te downloaden en in je eigen tijd te lezen. Daarna kun je altijd verder kijken.

Dank voor je tijd en energie en enjoy de gratis download!

Oh PS ik ben zo vrij geweest om een FaceBook groep aan te maken speciaal voor HSP Doodles en hun baasjes. Voel jij je geroepen hier gratis lid van te worden? Klik dan op deze link.

En als laatste wil ik je vragen om jouw DoodleComfort verhaal hier en in de FB groep te delen, want ik heb de afgelopen jaren de meest magische verhalen voorbij horen komen, maar ik heb deze nooit ergens gedocumenteerd en ik denk dat het JUIST super fijn, ondersteunend en helend is als Doodle baasjes zich met elkaar kunnen vereenzelvigen door van elkaar te horen hoe hun Doodle in hun leven gekomen is (en hoe het universum daarin samengespannen heeft) , waar ze tot nu toe tegenaan gelopen zijn qua Doodle zorg en hoe de huidige maatschappij daarmee omgaat en wat zij tot nu toe van hun Doodle geleerd hebben over het leven.

Dank je wel!

XXX
Wanda & Joy

Doodle transformatiecoach Wanda Klomp

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER mijn aanbod!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het lezen van mijn GRATIS boek preview! 🙂

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda