Doodle levensles: Life is simple stupid

Als er iets is wat ik mijn leven lang gedaan heb, dan is het wel de boel veel te complex maken. Misschien komt dit wel voort uit dat eeuwig voortrazende hoofd van mij. Het is geen geheim dat mijn levensreis een terugkomen in meZelf is geweest, van hoofd naar hart, maar mijn hoofd en mind blijven een significante rol spelen in mijn leven; zonder hun zou ik niet zijn waar ik ben en zou ik DoodleComfort niet hebben opgebouwd zoals het nu staat. Goedschiks en kwaadschiks, want alle fouten die ik met DoodleComfort gemaakt heb kwamen ook door de bemoeienis van mijn hoofd. Mijn mind die me maar bleef vertellen dat ik niet goed genoeg was. Dat ik moest bewijzen dat ik WEL slim ben, WEL vindingrijk, WEL creatief en bovenal: de eerste in alles! Alsof ik nog steeds de goedkeuring van mijn (emotioneel) afwezige ouders zocht. Je kindertijd heeft een enorme impact op de rest van je leven en het is alsof ik al die jaren als een roepende in de woestijn was “Kijk naar mij, ik ben het WEL waard om van te houden!”

Het was niet alleen een zoektocht naar de goedkeuring van mijn ouders, maar ook naar mijn ware Zelf. Want al die tijd was ik hoogsensitief en heel intuïtief. Ik had een lijntje met de bron. Maar dat wist ik van mezelf niet, omdat ik als baby mijn hart en gevoel had afgesloten (en daarmee mijn intuïtie). Want dat doen we als het leven op Aarde te bedreigend lijkt. Dat doen we allemaal en daarom vormt de kindertijd ons als volwassenen en hebben we allemaal te leren wat er in de kindertijd mis is gegaan en hoe we die pijn die daar ontstaan is, weer in onszelf kunnen helen. Dat is onderdeel van het mens-zijn. Onderdeel van ons leerproces, het willen ervaren van leven op Aarde.
Doodle levensvreugde
Nu ik door dat hele leerproces (dat een half leven lang geduurd heeft) heen ben zie ik hoe simpel het allemaal is. Hoe simpel het leven is en vooral, hoe wij, met onze mind, het zo moeilijk maken voor onszelf. Ik ben daar een topvoorbeeld in. Heb altijd ervaren dat ALLES in mijn leven met enorme omwegen en obstakels leek te verlopen. De ease en flow waar ik zo in geloof, heb ik zelf nooit ervaren. Maar dat ligt niet aan het leven. Dat ligt aan mijZelf en het luisteren naar en vooral serieus nemen van alles dat mijn mind me vertelde. De struggle die ik ervoer, was mijn interne worsteling, het niet durven accepteren van wie ik werkelijk ben. Het willen voldoen aan een plaatje dat ik van mezelf had opgebouwd voor hoe een succesvol leven eruit hoort te zien. Een plaatje dat absoluut niet bij me paste. En als ondernemer is dat misschien de grootste valkuil en uitdaging: hoe je door al die goedbedoelde adviezen voor hoe het moet, door al die succescoaches heen, je EIGEN weg vindt. Want ook je bedrijf is slechts een spiegel van jou en hoezeer jij innerlijk met jeZelf in het reine bent. Als dat stuk niet klopt kun je nog zo hard aan marketing doen, blogs schrijven, video’s maken enz: als je incongruente energie de wereld in stuurt, krijg je NOOIT wat je wil bereiken. Dat is misschien wel de grootste ondernemersles die ik heb geleerd in 13 jaar tijd. En de basis van al mijn Zelf-sabotage. Want je bedrijf kan alleen maar stromen als het reflecteert wat jij ten diepste bent!

En ik deel dit met jou omdat het volgens mij een van de meest fundamentele levenslessen is, ook als je geen eigen bedrijf hebt, want zo als je iets doet, doe je alles. Het is allemaal energie en de grootste boodschap is dat jij in alles wat je doet uitstraalt wat je denkt. Zolang jouw denken niet congruent is met je Zijn, stroomt je leven niet. Jij BENT jouw leven, want jij creëert je leven. Alles draait om jouw Zijn. En als iets daar een goede spiegel voor is, is het je Doodle wel. Jouw Doodle straalt in alles wat hij ademt uit dat het leven stupid simple is. Heb jij je Doodle ooit iets complex zien maken? Of zich druk zien maken over hoe hij overkomt op anderen? Jouw Doodle is een meester in het Zijn. Een echte zenmeester. En jouw grootste voorbeeld.

Ik heb zolang geworsteld met de vraag wat ik in vredesnaam met DoodleComfort aan moest. Waarom was het werken met Doodles tot mij gekomen als ik enkel blij werd van het bezig zijn met en leren over persoonlijke en spirituele ontwikkeling en vooral de eenheidservaring die daarop volgt? Ik geloof dat niks in het leven voor niks gebeurt, maar dat alles een stap vooruit is naar het jeZelf zijn. Wat past bij jou? Wat is dat unieke stukje dat jij hier op Aarde komt brengen? Dat stukje is wie jij in wezen bent. En juist zolang je nog vanuit je hoofd leeft moet je door het leven, door jeZelf geleid worden, omdat je het anders niet ziet. Alles wat er met je gebeurt, alle situaties waarin je je begeeft, ervaringen die je opdoet, mensen die je ontmoet: het zijn allemaal puzzelstukjes van dat grotere plaatje: je soul purpose. OOK het feit dat je Doodle in je leven is gekomen. Want ook die is er om jou te leiden in datgene dat jij te leren of ervaren hebt.

Ik heb van begin af aan gevoeld dat DoodleComfort om meer ging dan vachtverzorging alleen. En dat is ook zo, want alle externe dingen zijn een tool voor interne heling. Alles wat we doen en ervaren gaat om ons. Om dat stuk Zelf-her-innering en om de Zelf-empowerment. Niet de zelfempowerment vanuit het patriarchische denken waar we met de hele maatschappij al eeuwenlang in zitten (prestatie, concurrentie, winnen, onverslaanbaar zijn, niet voelen of zijn, maar doen!), maar de echte Zelf-empowerment, vanuit het voelen en weten wie jij bent, wat bij jou past, in je eigen waarheid durven staan en je soul purpose leven, zonder excuses. Vanuit het Zijn, in verbinding met je bron, de Aarde en het leven. AL het leven, want we zijn allemaal verbonden met alle levende wezens. We zijn de Aarde. En dat we dat aan het vernielen zijn is alleen maar een teken aan de wand voor hoezeer we de connectie met ons ware Zelf, ONZE ware natuur zijn verloren.

Jouw Doodle is in jouw leven om ook DAT aan je te spiegelen. Als een stukje micro-natuur in je huis. Alles dat hij is ben jij ook. En als je Doodle slecht reageert op externe (voedings)middelen, is dat enkel een spiegel voor hoe onnatuurlijk jij jeZelf voedt (op alle vlakken, niet alleen voeding). Dit is even een zijstap voor het DoodleVitaal stuk binnen DoodleComfort.

Ik ben ervan overtuigd, met alles dat ik geleerd en ervaren heb, dat al MIJN puzzelstukjes mij geleid hebben naar dat spiegelstuk (maar dan weer niet op de manier zoals ik ZELF ooit geleerd en ervaren heb, maar op de manier die bij MIJ past, zoals dat geldt voor alles dat je leert: niet dat het de bedoeling is dat je een ander kopieert, maar dat je je het geleerde EIGEN maakt). En dat de vachtverzorging alleen maar een tool is om die spiegel aan jou voor te leggen. Een essentiële tool, want het betreft het welzijn van je Doodle en omdat we als mens nu eenmaal gebrainwashed zijn om EERST aan anderen te denken i.p.v. aan onszelf (En ons dat juist heel goed uitkomt, want door je te focussen op de pijn van een ander kun je je gemakkelijk laten afleiden van je het bewust worden en voelen van je EIGEN pijn), en elk Doodle baasje haar Doodle beschouwt als haar kind, maatje en levensmetgezel, wil elk Doodle baasje het beste voor haar Doodle. Zodra jij ontdekt dat je Doodle meer nodig heeft dan deze maatschappij kan bieden, ga jij op zoek naar mogelijkheden om dit je Doodle ZELF te kunnen bieden. And that’s where I come in!

Want zodra jij kiest voor je Doodle vanuit je ZELF, begin jij jouw Self-empowerment al terug te claimen. Het leren je Doodle zelf te trimmen op de DoodleComfort trimwijze geeft jou de tools in handen om op een nieuwe manier te connecten met je Doodle. De interactie op de trimtafel is zo anders dan de interactie op de grond…veel intiemer en veel meer gebaseerd op wederzijds respect, vertrouwen en teamwork. En daar komt dat energie stuk weer aan bod. Want als jij tijdens het trimmen de verkeerde (incongruente) energie uitstraalt naar je Doodle, voelt hij dat meteen en reageert hij daarop. Hierdoor kan het voorkomen dat je Doodle niet stil wil staan, in de borstel bijt of op een andere manier weerstand vertoont. Jouw Doodle is hoogsenstief en als jouw energie (en die van de omgeving) niet veilig voelt, zal hij zich niet aan jou overgeven.

Ik heb er een hele tijd omheen gedraaid, omdat ik zelf niet in mijn waarheid durfde te stappen (mijn mind schotelde mij allerlei bezwaren voor: hoe kun je het leren trimmen in vredesnaam integreren met een stuk life coaching en healing? Wie zit daarop te wachten? Hoe freaky ben jij, dat je wil proberen alles dat je bent en weet te verenigen in 1 nieuwe dienst? Waarom niet gewoon 2 verschillende bedrijven runnen: één voor vachtverzorging en één voor Self empowerment en vooral deze in tijden waarin het financieel echt moeilijk met me ging, aangevoerd door mijn directe omgeving: “waarom ga je niet gewoon weer gemakkelijk ZELF Doodles en Waterhonden trimmen? Daar is tenminste vraag naar!”). Ik was bang TE anders te zijn, een betweter te zijn en waarschijnlijk zat de grootste angst op het niet geaccepteerd en gewaardeerd worden voor wie ik ECHT ben. Want dat is nogal een ding. Hoeveel mensen zijn zich er überhaupt bewust van wie ze ECHT in wezen zijn en durven dan vervolgens met dat ware Zijn niet alleen uit de kast te komen, maar ook nog op het podium te gaan staan? Maar je kunt geen changemaker en inspirator zijn als je dat NIET doet! Er komt een moment dat het leven je zulke harde klappen geeft (tough love) dat je niet anders meer kunt dan alles opgeven waar je in gelooft en voor gewerkt hebt OF er vol voor gaan staan!

Toen ik vanmorgen mijn laptop erbij pakte om een blog te gaan schrijven, had ik geen idee welke kant dit op zou gaan, maar het feit dat ik dit nu schrijf betekent dat ik er klaar voor ben. Dat ik eindelijk uit die kast durf te komen en op dat podium durf te gaan staan. Want ik BEN nu eenmaal anders (Iedereen is ANDERS op Zijn manier, naast dat we allemaal gelijk zijn) en ik WEET en VOEL nu eenmaal dingen waar ik iets mee moet en ik ben hier door al mijn ervaringen heen geleid. DoodleComfort staat voor ware transformatie (niet zomaar een verandering, maar transformatie naar de beste versie van het Zelf). Niet alleen van je Doodle of Waterhond, maar vooral ook van jou als baasje. Want door je met je Doodle te verbinden, leer jij je weer te verbinden met je eigen ware natuur. En ook dat proces is ware transformatie. En ik begeleid jou daar doorheen, op de manier die het beste bij jou past. En bij je Doodle. Want Doodle werk is mensen werk en elk individu (elke Doodle, ieder mens) is anders en heeft een eigen benadering en behandelwijze nodig. Ik zie je Doodle voor wie hij/zij is en ik zie jou voor wie jij bent. Mijn leven heeft mij precies naar dit punt toe geleid, mijn rugzak gevuld met alle tools, kennis en skills die ik nodig had om jou nu te kunnen helpen. Via je Doodle als drempelverlager.

En als jij staat te popelen op deze manier te connecten met je Doodle en jeZelf te empoweren door de vachtverzorging van je Doodle (en misschien ook de gezondheid) zelf op te pakken heb ik dat zo simpel mogelijk voor je gemaakt. Nou dacht ik middels het organiseren van een Je Doodle Voor Altijd Klitvrij mini workshop challenge voor slechts € 49,00 de ideale manier gevonden te hebben om op de leukste, meest laagdrempelige en interactieve manier baasjes te empoweren door ze te helpen leren hoe ze het grootste probleem van Doodle vachtverzorging (klitten & vilt) ZELF kunnen oplossen op natuurlijke wijze. Maar het gebrek aan inschrijvingen geeft aan dat er iets is dat ik niet zie. Nu weet ik dat veel mensen enige schroom voelen bij het idee van meedoen aan een online training, maar ik dacht dat het groepsleerproces dit zou verhelpen. Ik heb met social media posts geprobeerd te achterhalen wat er nog ontbrak aan de ideale eerste leerervaring, maar die posts zijn amper gelezen, omdat op FaceBook maar 1% van je volgers je bericht ziet en het dus vechten tegen de bierkaai is, ook als je WEL toevallig op de juiste tijd post (daarom begin ik liever een Telegram kanaal of zo). Ik hoop dat jij deze blog leest en de moeite wil nemen om aan te geven in de comments wat ik zou kunnen aanpassen aan deze challenge om het voor jou een no brainer te maken. Dit is de link waarin je kunt lezen wat de challenge inhoudt: https://dogcomfort.nl/klaar-met-klitten-challenge. Het lijkt mij geweldig om op deze manier met een groep van 50 saamhorige Doodle baasjes (eye on the price!) een ware movement te beginnen, maar nogmaals: soms zit ik met mijn manier van denken en logica heel ergens anders in elkaar dan dat van de meeste mensen, dus ik vraag jou om mij te leiden naar het juiste concept.

Ik heb zitten overwegen of het niet beter is om een laagdrempelige praktijk groepsworkshop te organiseren. Dat zou de prijs een stuk hoger maken (want dan moet ik op zoek naar een huurlocatie), maar voor degene die liever mijn persoonlijke begeleiding krijgen tijdens het in praktijk brengen van de nieuw geleerde skills, is het wellicht de ideale oplossing! Laat me maar weten!

Onderdeel van een Keep It Simple Stupid bedrijfsvoering is het bieden van maatwerk. Naast de VIP 2-daagse, VIP Xperience groepsworkshop en de online challenge (als eerste trimervaring) wil ik graag de mogelijkheid bieden om samen met jou te kijken naar waar jij en je Doodle behoefte aan hebben. OF als je geen Doodle hebt, maar een ander hoogsensitief hondenmaatje, hoe ik jullie kan helpen? Misschien wil je helemaal geen vachtverzorging leren, maar WEL leren hoe je je Doodle als spiegel kunt gebruiken voor het blootleggen van bepaalde patronen waar je in je leven tegenaan loopt en waar je uit jezelf maar geen oplossing voor lijkt te kunnen vinden? Of misschien wil je de VIP 2-daagse doen, maar dan ZONDER bepaalde elementen? Misschien wil je mijn hulp ergens anders bij?

Ik ga graag met je in gesprek. In mijn persoonlijke mailtje geef ik altijd aan dat je mij een berichtje mag sturen op Whatsapp en dat ik je dan gratis en vrijblijvend, aan de hand van een door jou meegestuurde recente foto van je Doodle, een trimadvies op maat geef. Dat wil ik je nu ook hier aanbieden, zodat je zo laagdrempelig en persoonlijk mogelijk kunt ervaren of mijn visie en werkwijze bij jou en je hondje passen. Kijk onderstaand hoe je dit kunt doen.

Ik geloof dat het leven IN WEZEN simpel en joyful is. En dat het bij ons ligt om het ook zo te maken.
Dit is alvast mijn voorzetje richting jou. En richting meZelf om mijn eigen joy eindelijk op nr 1 te zetten. Want als iedereen zou doen wat hem/haar zielsgelukkig zou maken, zou de wereld er heel anders uitzien. Zolang we blijven struggelen in die zoektocht naar geluk, omdat we het voelen verleerd zijn en dus gemaakte vormen van geluk nastreven (in de vorm van materialisme, seks, perfectie, prestatie, geld, status enz) zullen we nooit het harmonieuze zielsgeluk vinden waar we naar verlangen. Dat ware zielsgeluk hangt één op één samen met jouw ware Zijn. Je hoeft maar naar je Doodle te kijken om te weten dat dat waar is.

Groetjes,
Wanda & Joy

Doodle Transformatie coach Wanda Klomp

Hi, ik ben Wanda, Doodle VachtXpert & Self empowerment coach/healer en deze prachtige Barbet, genaamd joy is niet alleen mijn grootste zenmaster, maar ook al 13 jaar mijn fluffy rechterhand. Toen ik in 2011 als eerste Doodletrimster in Nederland de allereerste trimworkshops voor Doodle baasjes ontwikkelde en de allereerste online informatie over Doodle vachtverzorging ging schrijven wist ik nog niet dat DoodleComfort een reis van persoonlijke, spirituele en uiteindelijk eenheidsbewustzijns ontwikkeling zou betekenen voor mij. Door de nodige levenslessen heen heb ik geleerd dat DoodleComfort niet zozeer draait om de praktische vachtverzorging, maar wat het zelf leren trimmen baasjes brengt. Ik ben door het contact met Doodles en Waterhonden (en Joy) en alle klanten waarmee ik heb mogen werken, weer teruggebracht bij mijn ware hoogsensitieve, hoogbewuste Zelf. Hoewel ik nog steeds wel veel in mijn hoofd zit (wat gezien mijn zielsmissie wellicht ook wel de bedoeling is), hebben de Doodles mijn hart geopend, mijn intuïtie weer geactiveerd en mij teruggebracht naar mijn thuis op Aarde, in mijZelf…en dat gun ik jou ook. Dat is het ware DoodleComfort! 🙂 Daarom heb ik het zelf leren trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode (natuurlijk fluffy, zonder scheren) zo laagdrempelig mogelijk voor je gemaakt.

Via deze pagina kun je het DoodleComfort aanbod zien en meteen gratis oefenen met wat proef instructievideo’s: https://dogcomfort.nl/proefvideo-pagina/

Als je mij, daarnaast, een appje stuurt op 06-29522130 met de reden waarom jij jouw Doodle of Waterhond zelf wil leren trimmen en een recente, duidelijke foto van je Doodle of Waterhond, krijg jij van mij een trimadvies op maat, dat je eventueel ook aan je huidige trimster kunt doorgeven. Zo hoop ik jou te helpen je Doodle de beste zorg te geven en jouw Self-empowerment te stimuleren! Ik zie je appje graag tegemoet! 🙂

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda