Hoe je stem het gedrag van je Labradoodle beïnvloedt

Wist jij dat je Doodle jou leest? En dat jij door je Doodle te leren lezen haar beter kunt begrijpen, waardoor miscommunicaties niet meer voor zullen komen?

Communicatie is het fundament voor baas en hond relatie

Alle vormen van interactie tussen jou en je Doodle is communicatie en als daar ergens iets niet goed gaat, m.a.w. je Doodle doet niet wat jij wilt, of erger nog het tegenovergestelde van wat jij wilt, dan heeft je Doodle jou dus niet goed begrepen en daar kan zij niets aan doen….dat ligt totaal bij jou.

Een van de basisregels van communicatie is, dat als de ontvanger de boodschap van de zender onjuist interpreteert, dan is het aan de zender om de boodschap zodanig aan te passen dat misinterpretatie niet mogelijk is.

Bij mensen geldt dan nog dat de ontvanger gehinderd kan worden door interne of externe “ruis”, maar dit gaat bij honden niet op.

Want honden hebben geen belemmerende overtuigingen, waardoor ze een boodschap verkeerd lezen. Honden “zien” ons enkel als energie. En als wat jij uitstraalt niet overeenkomt met wat je zegt, dan “lezen” ze ons verkeerd.

Dus net als dat jij je Doodle kunt leren lezen aan de hand van haar lichaamstaal en zogenaamde “kalmerende signalen”, is het belangrijk dat je ook begrijpt hoe je Doodle jou leest.

Eigenlijk is daarmee het fundament voor een sterke relatie tussen baas en hond gelegd.

Trimmen zonder praten

Als jij mijn Doodle trimworkshops gevolgd hebt, weet je dat ik de baasjes altijd vraag om tijdens het trimmen zo min mogelijk met hun hond te praten.

De achterliggende gedachte hierbij is namelijk dat jij door middel van slechts je lichaamstaal alles zegt wat je Doodle op dat moment nodig heeft.

Wij zijn namelijk nogal praterig ingesteld en zoals we een baby graag vervelen met onze brabbelpraat, zo houden we graag hele gesprekken met onze hond.

Om de een of andere reden vinden wij dat een hond tijdens het trimmen gerustgesteld moet worden, alsof we hem iets ergs aandoen. En meestal gaan we dan op hoge toon tegen ze praten.

Wat we daarbij niet beseffen is dat we juist op die manier energie toevoegen aan hun systeem. Een Doodle die van nature al een gemiddeld of hoog energiepeil heeft (en daar zijn er veel van ;-), heeft dan weinig nodig om totaal opgefokt te raken. En die spanning verhogen wij dan weer door haar te belonen met nog meer hoogtonig gebral (hoge stem is beloning, lage stem is terechtwijzing), zo bekrachtigen we het ongewenste gedrag, waardoor we in een vicieuze cirkel terecht komen.

In deze situatie is niemand kalm of ontspannen en dat is nu juist wat je NIET wilt.

Dus als jij je Doodle de volgende keer in ontspannen toestand wilt kunnen trimmen, wees je dan bewust van de energie in je stem en hoe je stem het “zijn” van je Doodle beïnvloedt.

Je band met je Doodle versterken

Naast Labradoodle vachtverzorging en Labradoodle trimmen zijn de peilers waarop Doodlecomfort zich richt de interactie tussen baas en hond, het versterken van de relatie met je Doodle en teamwork gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

Middels mijn privé trimworkshops en online trainingen leer ik je hoe je o.a. het borstel en trimproces kunt vergemakkelijken door je bewust te worden van hoe jouw energie je Doodle’s gedrag beïnvloedt. Wie naast of na het trimmen meer wil leren kan bij mij terecht voor Zo Baas Zo Hond coaching en als je je Doodle wilt gebruiken als spiegel om je leven te transformeren, gaan we nog een stap verder via mijn unieke Baas over je hond, Baas over je leven coachingstraject.

Heel veel trimplezier en ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Groetjes, Wanda & Joy

PS Heb jij mijn GRATIS e-book al gelezen? Het is de 1e stap om je Doodle of Waterhond beter te leren verzorgen.

Doodletrimster Wanda Klomp

Interessant? Deel dit artikel!

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda