Hoe knip je de oren van je Labradoodle?

Hoe zie jij je Doodle het liefst?

De meeste baasjes zullen antwoorden dat ze hun Doodle het liefst zo berig mogelijk willen hebben.
Dat is vaak het ideaalbeeld van een Doodle toch? Een levende teddybeer?

In Amerika draven ze zo ver door met dat ideaalplaatje dat ze het hoofd en de oren in de vorm van een hartje knippen, met kleine, opgeknipte oortjes. 

Ik ben helemaal voor de teddybeer look. Iedereen die mij kent weet dat ik fel tegen kort scheren ben. Maar ik vind wel dat je een hond, hond moet laten.

Die tamagotchi (Asian style grooming) modellen die je tegenwoordig steeds vaker ziet zijn niet aan mij besteed. En te korte, opgeknipte oortjes dus ook niet.

Oké, als Barbet fanaat ben ik nogal bevooroordeeld. Ik houd van volle, lange oren. Kijk maar naar mijn Joy.
Maar bij een Barbet mogen de oren dan ook niet geknipt worden. Dat is bij een Doodle anders. Oren mogen van mij juist lekker fluffy zijn. Maar je moet nooit de lichaamsverhoudingen uit het oog verliezen.

Als je Doodle er met lange oren uitziet als een Basset Griffon kan het helpen om een klein stukje van die oren af te knippen, zodat hoofd en oren meer één geheel vormen. Dat staat vaak net iets liever en vriendelijker en jonger en speelser.

Over het algemeen komt het erop neer dat je de lengte van de snuit aanhoudt. Als je dan vanaf een afstand een denkbeeldige lijn tekent, vormen het hoofd inclusief oren een mooi vierkant kader. In plaats van een lange staande of misschien zelfs liggende rechthoek, of een driehoek met de punt naar beneden. En als je de oren dan met de fijne effileerschaar knipt, in plaats van met een gewone rechte schaar, houd je ze vol en natuurlijk ogend. In plaats van plat.

Nu zijn er natuurlijk zoveel verschillende Doodles en niet voor alle soorten oren gaat deze richtlijn op.

Kijk altijd naar je Doodle en naar de vachtstructuur en bepaal aan de hand daarvan welke coupe het beste bij hem past.

Lijkt je Doodle op een Labrador? Dan zou ik de oren niet knippen, omdat dat zijn hele uitstraling kan verpesten.

En zo heeft elke Doodle zijn eigen passende trimwijze. 

Wil jij weten hoe jij jouw Doodle er op zijn mooist uit kunt laten zien?

Vraag dan bij mij een persoonlijk vachtconsult aan en stuur me een recente foto van je Doodle of Waterhond

Of ga zelf met mijn online training “Leer je Doodle weer als pup te trimmen in 7 stappen” aan de slag en leer meteen het hele hoofd mooi fluffy te trimmen inclusief bijpassende oren. 

Heel graag tot gauw en veel trimplezier!

Oh, en ik verneem natuurlijk heel graag hoe jij de oren van jouw Doodle (en andere Doodles in jouw omgeving) het liefste ziet.

Wil jij trouwens meer weten over doodle vachtverzorging? Download dan mijn GRATIS e-book
“6 Geheimen om je Doodle klitvrij te houden” op deze site!

Groetjes,

Wanda & Joy

Doodletrimster Wanda Klomp

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda