Praktische tips om je Labradoodle of Waterhond klitvrij en koel de zomer door te helpen​

Praktische tips om je Labradoodle of Waterhond klitvrij en koel de zomer door te helpen

Jaaaa, het is weer zo ver!

Koffers worden weer massaal ingepakt, caravans en auto’s volgeladen. Tijd voor zon, zee en vakantieplezier!

Als ik zo naar buiten kijk, zou ik super graag met je mee gaan.

Elk jaar weer is het zoeken naar het juiste vakantie adres voor je Doodle of Waterhond.

Want als je je lieveling niet mee kunt nemen, wil je tenmiste dat hij ergens verblijft waar hij het naar zijn zin heeft. Toch?

En het liefst kies je dan voor een pension waar tevens een stuk vachtverzorging bij zit, want ga er maar van uit dat je hondje flink gaat liggen rollen in de modder en voddenbalen in het zand.

Ook als je een tijdelijk thuis hebt in de vorm van een familielid is het altijd weer de vraag in welke staat je je hondje weer terug zult krijgen.

Want de meeste pensions wassen dan misschien wel, maar weten niet hoe een Doodle of Waterhond getrimd moet worden en de meeste familieleden hebben geen idee wat een optimale vachtverzorging inhoudt. Bovendien wil je ze dat ook niet aandoen, want je bent al lang blij dat ze bereid zijn op te passen.

Welke Labradoodle trimgereedschappen neem je mee op vakantie?

Als je je hondje meeneeemt op vakantie is het handig om ook wat trimspullen mee te nemen, zoals

Als je deze onmisbare spullen nog niet in huis hebt is het handig om ze snel nog even aan te schaffen.

Zo kun je toch wekelijks blijven borstelen, de vacht uitdunnen om het gemakkelijker klitvrij te houden en luchtiger te maken, zodat je hondje het minder warm heeft en de vacht schoon blazen als het nat of zanderig is geworden.

Probeer uiteraard om je hondje zoveel mogelijk in de schaduw te houden, leg een natte, koude handdoek voor hem neer om op te liggen of zet een speciaal hondenbadje neer, waarin hij kan afkoelen. Ook kun je speciale koel bandana’s kopen die je in de koelkast legt alvorens hem om te doen.

Houd ook de oren in de gaten, want met warm weer zijn deze extra vochtig en is een oorontsteking snel een feit, helemaal als je hondje vaak zwemt of nat wordt.

Of je je Doodle nu wegbrengt of meeneemt op vakantie: laat hem vooraf lekker kort trimmen, op 16 mm en flink uitdunnen als je zelf geen effileerschaar hebt.

Nog beter is het natuurlijk om zelf een Labradoodle trimworkshop (privé of online) te volgen, voordat je op vakantie gaat. Dan kun je helemaal zelf zorgen dat de vacht vakantieklaar is en tijdens de vakantie niet vervilt raakt of verstikkend wordt.

En als het toch zo is dat je hondje er niet uitziet wanneer je hem na de vakantie ophaalt, doe ook dan de workshop om dit een volgende keer zelf te kunnen voorkomen.

En wil je liever eerst mijn persoonlijke advies over de vachtverzorging? Vraag dan geheel vrijblijvend een vachtconsult bij mij aan

Hele fijne vakantie!

Heb jij handige vakantietips? Deel ze dan hieronder, zodat andere baasjes ervan kunnen profiteren.

Ik heb er nog een voor alle baasjes die hun hondje vers/diepvries voer geven. Als je toch vlees wilt geven, zonder afhankelijk te zijn van een vriezer koop dan voordat je op vakantie gaat een grote zak Orijen of Ziwipeak. Dit is 80% vlees in compleet voer in verharde vorm, zonder geur-, kleur-, smaakstoffen en andere rotzooi. Zo kun je je hondje gezond blijvend voeren.

Groetjes en tot de volgende blog,

Wanda & Joy

Interessant? Deel dit artikel!

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, op zoek naar een oplossing voor je Doodle, niet waar? En meestal heeft dat te maken met klitten & vilt in de vacht. Of niet? Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat al heel veel baasjes geholpen heeft om op een GOEDKOPE, gemakkelijke, pijnloze, stressvrije en natuurlijke manier, ZONDER SCHEREN! klitten te verwijderen en te voorkomen. Met slechts 3 eenvoudige technieken die de meeste trimmers niet kennen en gebruiken, maar die een WERELD van verschil zullen maken (en de beste introductie is voor het leren trimmen! 

LET OP: deze unieke online training is een EENMALIG AANBOD. 

Dus als jij ZELF met je Doodle aan de slag wil gaan, maar je EERST wil weten hoe je de vacht gemakkelijk klitvrij krijgt en houdt, is dit de training voor jou!
Klik op onderstaande knop en start vandaag nog!

Veel trimplezier!

Groetjes, Wanda