Praktische tips om je Labradoodle of Waterhond klitvrij en koel de zomer door te helpen​

Praktische tips om je Labradoodle of Waterhond klitvrij en koel de zomer door te helpen

Jaaaa, het is weer zo ver!

Koffers worden weer massaal ingepakt, caravans en auto’s volgeladen. Tijd voor zon, zee en vakantieplezier!

Als ik zo naar buiten kijk, zou ik super graag met je mee gaan.

Elk jaar weer is het zoeken naar het juiste vakantie adres voor je Doodle of Waterhond.

Want als je je lieveling niet mee kunt nemen, wil je tenmiste dat hij ergens verblijft waar hij het naar zijn zin heeft. Toch?

En het liefst kies je dan voor een pension waar tevens een stuk vachtverzorging bij zit, want ga er maar van uit dat je hondje flink gaat liggen rollen in de modder en voddenbalen in het zand.

Ook als je een tijdelijk thuis hebt in de vorm van een familielid is het altijd weer de vraag in welke staat je je hondje weer terug zult krijgen.

Want de meeste pensions wassen dan misschien wel, maar weten niet hoe een Doodle of Waterhond getrimd moet worden en de meeste familieleden hebben geen idee wat een optimale vachtverzorging inhoudt. Bovendien wil je ze dat ook niet aandoen, want je bent al lang blij dat ze bereid zijn op te passen.

Welke Labradoodle trimgereedschappen neem je mee op vakantie?

Als je je hondje meeneeemt op vakantie is het handig om ook wat trimspullen mee te nemen, zoals

Als je deze onmisbare spullen nog niet in huis hebt is het handig om ze snel nog even aan te schaffen.

Zo kun je toch wekelijks blijven borstelen, de vacht uitdunnen om het gemakkelijker klitvrij te houden en luchtiger te maken, zodat je hondje het minder warm heeft en de vacht schoon blazen als het nat of zanderig is geworden.

Probeer uiteraard om je hondje zoveel mogelijk in de schaduw te houden, leg een natte, koude handdoek voor hem neer om op te liggen of zet een speciaal hondenbadje neer, waarin hij kan afkoelen. Ook kun je speciale koel bandana’s kopen die je in de koelkast legt alvorens hem om te doen.

Houd ook de oren in de gaten, want met warm weer zijn deze extra vochtig en is een oorontsteking snel een feit, helemaal als je hondje vaak zwemt of nat wordt.

Of je je Doodle nu wegbrengt of meeneemt op vakantie: laat hem vooraf lekker kort trimmen, op 16 mm en flink uitdunnen als je zelf geen effileerschaar hebt.

Nog beter is het natuurlijk om zelf een Labradoodle trimworkshop (privé of online) te volgen, voordat je op vakantie gaat. Dan kun je helemaal zelf zorgen dat de vacht vakantieklaar is en tijdens de vakantie niet vervilt raakt of verstikkend wordt.

En als het toch zo is dat je hondje er niet uitziet wanneer je hem na de vakantie ophaalt, doe ook dan de workshop om dit een volgende keer zelf te kunnen voorkomen.

En wil je liever eerst mijn persoonlijke advies over de vachtverzorging? Vraag dan geheel vrijblijvend een vachtconsult bij mij aan

Hele fijne vakantie!

Heb jij handige vakantietips? Deel ze dan hieronder, zodat andere baasjes ervan kunnen profiteren.

Ik heb er nog een voor alle baasjes die hun hondje vers/diepvries voer geven. Als je toch vlees wilt geven, zonder afhankelijk te zijn van een vriezer koop dan voordat je op vakantie gaat een grote zak Orijen of Ziwipeak. Dit is 80% vlees in compleet voer in verharde vorm, zonder geur-, kleur-, smaakstoffen en andere rotzooi. Zo kun je je hondje gezond blijvend voeren.

Groetjes en tot de volgende blog,

Wanda & Joy

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda