Hoe houd je je Doodle rustig tijdens het trimmen?

Wie zijn Doodle of Waterhond al een tijdje zelf trimt weet: succes ligt niet enkel in het hebben van de juiste kennis, vaardigheden, inzichten en trimgereedschappen. Het heeft ook echt te maken met jou en hoe je hondje op JOU reageert.

Hoe reageert je Doodle op jou?
En hoe je hondje op jou reageert, heeft alles te maken met welke energie jij uitstraalt.
Als je een Doodle of Waterhond hebt, weet ik zeker dat je al hebt gemerkt hoe hij reageert op je energie. In principe past hij zijn energie aan de jouwe aan, maar daar zijn we ons niet altijd van bewust. Als mensen zijn we ons sowieso meestal niet bewust van welke energie we uitstralen. De meeste van ons leven daarvoor namelijk teveel in hun hoofd: we praten constant tegen onszelf, (al hebben we dat vaak niet eens in de gaten), we twijfelen, we bedenken wat het volgende actiepunt in onze agenda is, we zijn heel erg bezig met alle dingen die we denken dat we MOETEN doen (om welke reden dan ook) en we leven mentaal voornamelijk in het verleden (coulda, shoulda, woulda) of in de toekomst. Wat we vooral NIET doen is leven in ons lichaam. En in het nu.

Ik ook hoor, ik maak me hier net zo schuldig aan jij. Als ondernemer met duizenden ideeën die de hele dag door mijn hoofd zwieren en maar zeer beperkte werktijd (zodra ik mijn zoontje Tim van school heb gehaald om 14.30 uur is het afwachten hoe mijn middag eruit zal zien 😉 leef ik bijna standaard op de klok. En als je je steeds zo opgejaagd voelt neem je niet de tijd om te checken hoe je innerlijke welzijn er aan toe is. Er is alleen één probleempje: als je niet in je lichaam leeft kun je ook niet voelen wat je voelt en al helemaal niet voelen wat je uitstraalt. 

En dat is best een dingetje als je een Doodle hebt, want je Doodle leeft ALLEEN in zijn lichaam en NIET in zijn hoofd. Je Doodle kent alleen het nu. Hij IS alleen maar. En daarom houden we zoveel van ze. Omdat ze alleen maar ZIJN, zijn ze erg intuïtief en reageren ze op zelfs de kleinste verandering in onze energie.

Hoe straal je energie uit?
Wat doet je Doodle als je slaapt? Wat doet het als je rustig een boek leest of naar rustige muziek luistert? Ik vermoed dat hij naast je slaapt? Of hij ligt ergens anders te chillen, net als jij. Omdat jij dat ook doet. Dat is zijn natuurlijke staat: kalm, vredig, totaal op zijn gemak, in balans: Zen!

Zodra jij actie onderneemt, verandert je energie en wordt je Doodle alert.
Dat is logisch, want je Doodle verwacht iets van je. Actie betekent eten! of plassen! of visite! Of iets anders dat gaat gebeuren en je hondje wil niets liever dan daar deel van uitmaken. Maar Doodles zijn zo intuïtief dat ze geen actie nodig hebben om op te reageren. Ze voelen elke verandering in je energie. De verandering in (de toon van) je stem, in je presence, in je houding, zelfs in je denkpatronen en in je lichaamsbewustzijn. En ze voelen of je meent wat je zegt of doet: of je gedachten en handelingen ‘congruent’ zijn. Dus, laten we zeggen dat je wilt dat je Doodle gaat zitten, dus je zegt “zit”, maar je voelt geen vertrouwen in jezelf als natuurlijke leider, dus de manier waarop je het zegt, klinkt niet volledig oprecht. Je Doodle kan het verschil in energie voelen tussen je presence/uitstraling (of gedachten) en de woorden die je spreekt (“zit”) en weet niet zo goed wat hij met jou aan moet, omdat hij voelt dat je niet meent wat je zegt. Iets klopt er niet en als er iets niet klopt wordt het onveilig voor hem. 

Jouw energie tijdens het trimmen
Dit gebeurt ook tijdens het borstelen of trimmen. Het kan zijn dat je een bepaald gedrag van je Doodle verwacht en het niet krijgt, omdat je Doodle de onzekerheid achter je woorden kan voelen. Of het kan zijn dat je met je gedachten heel ergens anders bent(misschien denk je aan de boodschappen die je nog in huis moet halen voor het avondeten, terwijl je je Doodle een bepaald commando geeft). Dit gebeurt ook tijdens het trainen, maar op de trimtafel bevind jij je praktisch in je Doodle zijn aura. Dat contact is dus veel intiemer en daarom is wederzijds vertrouwen van essentieel belang! Als je Doodle zich niet aan jou wil overgeven, staat jou een lastige klus te wachten. En daar wil je ook niet zomaar overheen stappen en je Doodle dwingen te doen wat jij vraagt, want niet alleen ontwikkelt de Doodle dan een negatieve associatie bij het trimmen, hij verliest OOK zijn vertrouwen in jou als baasje. En zonder dat vertrouwen ben je nergens! Daarom zeg ik altijd dat leren om je Doodle zelf te trimmen de perfecte manier is om de baas/hond relatie te versterken. Als jij je Doodle dat vertrouwen kunt geven op de trimtafel (wat extra lastig is, omdat je Doodle, zodra hij uit zijn territorium wordt gehaald en vastgezet wordt voor zijn eigen veiligheid, aan alle kanten zijn vrijheid moet opgeven. En dan krijg je automatisch weerstand), dan zal hij in de rest van de interactie jou ook veel meer als natuurlijke leider beschouwen. Dat geeft hem rust en jou zelfvertrouwen en kracht!

Hoe houd je je Labradoodle rustig op tafel?

Uit je hoofd
Maar zolang jij in je hoofd zit, zal dit een flinke uitdaging voor je zijn. Daarom is je Doodle de perfecte spiegel, want al is de leugen nog zo snel, je Doodle achterhaalt hem wel. Met andere woorden: je kunt nog zo hard doen alsof jij volledig innerlijk in balans bent…je Doodle weet wel beter. En dat is waarschijnlijk precies de reden dat hij in jouw leven is gekomen! 🙂 Als jij namelijk altijd heel erg druk in je hoofd bent en je hebt bijv. moeite met ontspannen? Dan is er iets in je lichaam dat jij niet wil voelen. De meeste mensen blijven maar doorgaan, juist omdat ze zich zoveel mogelijk proberen af te leiden van het voelen van een bepaalde pijn: een bepaald gemis, verlangen, of gevoel van schuld of schaamte. Iets dat ze niet willen zien, omdat het voelen ervan teveel verdriet ontketend. Maar als je van je gevoel wegrent zal er vroeger of later iets gebeuren, waardoor je keihard onderuit gaat. Meestal in de vorm van een burn-out of een andere tragedie in je leven. Iets zal jou dwingen om te stoppen en te gaan voelen. Dat is het lot van ieder mens dat zijn ware Zelf ontkent. Want als mensen zijn wij gevoelswezens, zijn wij natuur, zijn wij net zo intuitief als onze Doodles zijn…maar we zijn het vergeten. En de her-innering komt vaak in de vorm van tough love. 

Je Doodle als gids
Maar je kunt ervoor zorgen dat het niet EERST heel slecht met je hoeft te gaan, voordat je die weg naar her-innering weer inslaat. Je Doodle is daarin je gids en kan die reis juist heel aangenaam voor je maken. Ook dat is DoodleComfort. Jij hebt de eerste stap al gezet: jij hebt al voor je Doodle gekozen. Je hebt hem al in je leven gehaald. Nu is de vraag: in hoeverre ben je bereid zijn lessen aan te nemen? Hoe ver weg je ook van jezelf verzeild bent geraakt, er is altijd een weg terug. Ik zeg niet dat die weg gemakkelijk zal zijn, want in het opbouwen van de persoon die je nu gelooft dat je bent, heb je misschien wel heel veel in je leven gebracht dat eigenlijk helemaal niet bij je past. En als jij weer terug naar je eigen kern keert, zul je dat allemaal los moeten laten. Samen met al die pijn die je zo “succesvol” al die jaren hebt verdrongen. Back to basics en die basis ben jij. De ware jij. Niet degene die je hebt bedacht omdat die versie beter paste binnen de (werk)omgeving en de mensen om je heen. Dat zul je allemaal moeten strippen. Maar als je dat eenmaal durft te doen beloof ik je dat de beloning zoveel beter zal zijn dan je nu kunt inschatten. Sowieso kun je met je hoofd nooit “inschatten” hoe goed iets zal voelen, want voelen en denken staan lijnrecht tegenover elkaar. Maar als jij weer volledig jeZelf bent beloof ik jou een leven vol joy. Geen stress meer, niet hoeven te voldoen aan verwachtingen van anderen en vooral ook van jezelf, rust in je hoofd en je lichaam. Authentiek jezelf zijn en doen wat jou blij maakt, zoals je deed toen je kind was. Dit zal jou bevrijden en je helpen weer volledig in je kracht te staan. Dan gaat alles stromen en wordt het leven te mooi om waar te zijn: vol infinite possibilities. En dat gun ik iedereen!

Vacht en gedrag
Omdat ik als Self-empowerment coach geloof in de kracht van bewust-zijn en zie hoe Doodles ons hierin bij kunnen staan, trek ik het transformatieconcept zo breed mogelijk. Want het hele leven draait om transformatie. Maar dan niet de beweging van ons vandaan, maar terug naar die kern. Het terug transformeren naar wie we in wezen zijn: de beste versie van onsZelf. En door met de transformatie van je Doodle aan de slag te gaan kun je niet anders dan jeZelf ook transformeren. Dat gebeurt automatisch zodra je buiten je comfortzone stapt. En ik ondersteun je daar graag in. Maar dat lukt me niet zolang jij je enkel vanuit je hoofd richt op de vachtverzorging. Want vanuit je hoofd kun jij niet voelen wat je Doodle nodig heeft en wat jij nodig hebt. Dus ik trek jou bewust nog verder uit je comfortzone (geen mens is gemaakt om binnen zijn comfortzone te blijven, want daar groei je niet van), door aan AL mijn fysieke workshops voortaan het gedrag stuk te koppelen. Ik ben nooit het oppervlakkige type geweest. Voor mij doet enkel diepgang ertoe. Dus ik kan me ook niet langer ENKEL met de vachtverzorging en de buitenkant bezig houden. Het gaat namelijk NOOIT om de buitenkant. Alle externe dingen zijn enkel bedoeld om een spiegel te werpen op wat er innerlijk gaande is. Daar ligt het goud en daar word IK blij van! 

Challenge
Je hebt vast al wel meegekregen dat ik een mini Klaar Met Klitten workshop wil gaan organiseren in de vorm van een challenge. Dit is een laagdrempelige manier om jou uit je comfortzone te krijgen en te leren SAMEN met andere baasjes. Veel teveel Doodles raken nog steeds veel te snel in de klit en worden veel te vaak nog kort geschoren, omdat de baasjes denken dat er geen andere oplossing is. Let me tell you: dat is er wel! Maar je zult ervoor uit je comfortzone moeten. En dat is nu eenmaal veel gemakkelijker EN leuker in het gezelschap van lotgenoten. Helemaal als je je ervaringen met elkaar kunt delen! En daarom heb ik de challenge in het leven geroepen. Ik wil 50 Doodle, Waterhond en andere Oodle baasjes bij elkaar brengen om 1 maand lang SAMEN te leren hoe je ZELF de vacht gemakkelijk klitvrij krijgt en houdt, ZONDER scheren, zonder lelijke happen van de schaar en vooral op een natuurlijke, stressvrije en pijnloze manier! Denk jij dat dit onmogelijk is? Go and proof me wrong! Ik daag je uit om uit je comfortzone te stappen (inclusief al die BS die jij tot nu toe geloofd hebt van andere zogenaamde experts) en voor het luttele bedrag van nog geen € 50,00 met de juiste technieken aan de slag te gaan. Aan het einde van elke week doe ik een LIVE Q&A call, waarin je mij je vragen kunt stellen en tips krijgt om verder te kunnen en na 1 maand kijken we wie het mooiste resultaat heeft behaald op zijn/haar hondje. Daar zet ik zelfs nog een prijs tegenover! Je kunt hier meer informatie vinden en je meteen inschrijven. Ben je niet zo van de online trainingen (nogmaals ik daag je uit om het TOCH te proberen, want als jij voor het schamele bedrag van slechts € 50,00 kunt leren hoe jij je Doodle voortaan klitvrij en fluffy kunt houden, sla je jezelf voor de kop als je die kans NIET met beide handen gegrepen hebt!), maar krijg je liever persoonlijke begeleiding tijdens een LIVE groepsworkshop? Dan heb ik daar ook een concept voor in gedachten, dus app of mail me even (of laat een bericht achter in de comments), zodat ik dat met je kan delen. 

Waar deze challenge in eerste instantie alleen over die 3 must-have trimtechnieken ging, ben ik ook hierbij inmiddels volledig overtuigd dat het ECHTE gewenste resultaat enkel behaald kan worden als we OOK het gedrag stuk bespreken. Dus hoewel dat er nog niet bij staat op de salespage voeg ik dat eraan toe ZONDER de investering te veranderen! Hoe fijn is dat? Ik denk dat we op die manier de ideale basis trimworkshop hebben gevonden en ik nodig je van harte uit om mee te doen! We zijn nu met 3 deelnemers, maar dat kan natuurlijk nog veel beter! Let’s create change together! Want als wij het niet doen, wie dan wel? 

Veel trim- en challenge plezier!
XXX, Wanda & Joy

Doodle Transformatie coach Wanda Klomp

Hi, ik ben Wanda, Doodle VachtXpert & Self empowerment coach/healer en deze prachtige Barbet, genaamd joy is niet alleen mijn grootste zenmaster, maar ook al 13 jaar mijn fluffy rechterhand. Toen ik in 2011 als eerste Doodletrimster in Nederland de allereerste trimworkshops voor Doodle baasjes ontwikkelde en de allereerste online informatie over Doodle vachtverzorging ging schrijven wist ik nog niet dat DoodleComfort een reis van persoonlijke, spirituele en uiteindelijk eenheidsbewustzijns ontwikkeling zou betekenen voor mij. Door de nodige levenslessen heen heb ik geleerd dat DoodleComfort niet zozeer draait om de praktische vachtverzorging, maar wat het zelf leren trimmen baasjes brengt. Ik ben door het contact met Doodles en Waterhonden (en Joy) en alle klanten waarmee ik heb mogen werken, weer teruggebracht bij mijn ware hoogsensitieve, hoogbewuste Zelf. Hoewel ik nog steeds wel veel in mijn hoofd zit (wat gezien mijn zielsmissie wellicht ook wel de bedoeling is), hebben de Doodles mijn hart geopend, mijn intuïtie weer geactiveerd en mij teruggebracht naar mijn thuis op Aarde, in mijZelf…en dat gun ik jou ook. Dat is het ware DoodleComfort! 🙂 Daarom heb ik het zelf leren trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode (natuurlijk fluffy, zonder scheren) zo laagdrempelig mogelijk voor je gemaakt.

Via deze pagina kun je het DoodleComfort aanbod zien en meteen gratis oefenen met wat proef instructievideo’s: https://dogcomfort.nl/proefvideo-pagina/

Als je mij, daarnaast, een appje stuurt op 06-29522130 met de reden waarom jij jouw Doodle of Waterhond zelf wil leren trimmen en een recente, duidelijke foto van je Doodle of Waterhond, krijg jij van mij een trimadvies op maat, dat je eventueel ook aan je huidige trimster kunt doorgeven. Zo hoop ik jou te helpen je Doodle de beste zorg te geven en jouw Self-empowerment te stimuleren! Ik zie je appje graag tegemoet! 🙂

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda