Wat is de beste voeding voor mijn Labradoodle pup?

Ik kreeg deze vraag onlangs van iemand en het leek me leerzaam om het antwoord met jullie te delen.

Doe er je voordeel mee! ūüôā

Beste Wanda,
 
Ik heb net het hoofdstuk over voeding gelezen uit uw boek¬†‘Van Scruffy naar Fluffy’.
Bedankt voor deze duidelijke en uitgebreide informatie. U gaf in uw boek aan eventueel contact op te mogen nemen voor een aantal gezonde voedingssuggesties, vandaar mijn mail  
 
Wij hebben een Australian Labradoodle pup van 11 weken.
Zij krijgt nu Royal Canin puppy brokken en 2 dagen in de week vers vlees van ‘Carnibest natuurvoer Puppy’. Deze brokken en dit vers vlees hebben we vanuit de fokker meegekregen.
Nu willen wij graag van de Royan Canin brokken af, omdat deze te veel ‘ongezonde’ ingredi√ęnten bevatten.¬†
Ik heb op internet onderzoek gedaan, maar ik kom er niet uit.
Ik zit te denken aan brokken van ‘Acana heritage Puppy’, ‘Edgar en Cooper puppy’ of ‘Orijen Whole Prey Puppy’, maar ik weet niet of dit ook de merken zijn die u zou adviseren.
We zouden het liefst een deel van de week brokken blijven geven en het andere deel vers vlees. Ik ben heel benieuwd wat u betreft brokken adviseert. 
En daarnaast de vraag of het verstandig is om het verse vlees van Carnibest aan te houden of daarin ook op een ander merk over te stappen? 
Labradoodle brokken
 
Ik hoor graag van u.
Hartelijke groet,
Elaine 

“Hi Elaine,¬†

Dank voor je vraag. Wat goed dat je onderzoek doet om je pup een goede start te geven. Ik hoop dat je het boek erg leerzaam en inspirerend vindt. Zeker voor pups is een goede voeding belangrijk, omdat ze door alle inentingen en wormen behandelingen al teveel chemicali√ęn¬†in het lijf hebben en¬†als er via de voeding dagelijks extra chemicali√ęn¬†aan worden toegevoegd¬†is de kans op nare kwaaltjes, allergie√ęn¬†en ziektes op de kortere of langere termijn extra groot. Dit is iets waar veel baasjes helaas geen weet van hebben. Bovendien worden steeds meer pups tegenwoordig met een achterstand geboren, omdat ze hun basisweerstand (een gezond darmstelsel en immuunsysteem) van de moeder meekrijgen. Omdat heel veel Doodles tegenwoordig darmproblemen hebben is de kans groot dat die moeder ook darmproblemen heeft, maar dat ze niet¬†erkend worden, omdat de fokker symptomen niet herkent.

Met het juiste voer kun je veel problemen voorkomen en je hebt gelijk als je zegt dat je Royal Canin wilt vervangen. Als je kijkt wat honden nodig hebben om energiek en gezond te blijven dan zijn dat 5 dingen: eiwitten (om het lichaam op te bouwen en in stand te houden), vetten (voor de energie), vezels (voor een goede ontlasting en om de darmwand gezond te houden), vocht, vitaminen en mineralen. 

Dierlijke eiwitten bouwen het lichaam, cellen, spieren op en hoe meer verschillende dierlijke eiwitten een hond in de week krijgt, hoe beter. Wat een hond NIET nodig heeft (maar in heel veel brokken WEL zit) zijn koolhydraten. Een heel klein beetje is niet erg, maar teveel kunnen de darmen niet verwerken, wat kan leiden tot een beschadigde darmwand en afvalstoffen in het bloed.

Als je kijkt naar de ingredi√ęnten van Royal Canin zie je dat er bijna geen eiwitten in zitten (wat logisch is, want het is zog. hypoallergeen voer, maar helemaal geen eiwitten is dodelijk voor een hond) en meer dan 60% koolhydraten, met zelfs als 1e ingredi√ęnt rijst (dus daar zit er het meeste van in), wat heel slecht is voor de darmwand. Als je goed hypoallergeen voer wilt kun je beter de meest allergene eiwitten vermijden (kip en rund) dan helemaal GEEN eiwitten voeren.¬†

En hiermee kun je eigenlijk al gaan selecteren op de juiste brokken. Van de 3 die je noemt zijn de duurste ook meteen de beste, omdat daar de meeste eiwitten in zitten en Orijen is tevens biologisch, dus weet je ook zeker dat er geen antibiotica en andere rotzooi in het vlees zit. Kies alleen wel voor de varianten zonder kip en rund, want ze hebben meerdere smaken. Je kunt ook de Edgar & Cooper kiezen, maar dan is het verstandig om zelf de juiste vit & min toe te voegen en extra andere eiwitten via bijv 100% vlees snacks (want ook in snacks zit vaak veel rotzooi). Die laatste 2 kun je trouwens altijd extra geven en je kunt ook extra vezels als supplement geven. Laat me maar weten als je nog vragen hebt. Voeding is één van de onderwerpen waar heel veel mensen een eigen mening over hebben, dus ik waardeer het dat je de moeite neemt om hierin de juiste keuzes te maken voor je hondje. Let er trouwens wel op dat je, als je brokken voert, je Doodle veel water laat drinken. 

In de membership die ik ga opzetten leer je niet alleen alles over een optimale vachtverzorging, maar ook alles over de juiste voeding, over ziektes en hoe je deze zelf gemakkelijk kunt voorkomen. Misschien is dat iets voor je. Dan leer je voor een klein bedrag per maand elke maand iets nieuws en kun je je Doodle van pup af aan de juiste zorg geven voor een¬†gelukkig, gezond en LANG¬†leven! ūüôā

Wie hier overigens meer over wil weten, stuur mij even een reply en dan vertel ik je graag meer. Ik zoek nog baasjes die mij willen helpen dit op te zetten in ruil voor een aantrekkelijke korting, dus laat me maar weten ūüôā


Groetjes,
Wanda & Joy

Doodletrimmer Wanda Klomp

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de online trimworkshop!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda