Doodle EHBO

Ik gooi hem er meteen maar in, hoe confronterend het ook is: honden worden steeds zieker. En daarmee bedoel ik dat meer honden ziek worden, dat ze vaker ziek worden en dat ze ook steeds vroeger ziek worden. Ik kwam hier al achter toen ik een paar jaar geleden voor mijn boek onderzoek deed naar de gezondheid van Doodles en de waarheid achter de commerciële hondenvoeding ontdekte: dat er sinds de invoering van hondenbrokken (dus het gebruik van granen en andere goedkope ingrediënten, kunstmatige toevoegingen en vulstoffen in hondenvoer) het aantal dierenartsen wereldwijd een enorme toevlucht heeft genomen. En sinds ik de Hond Natuurlijk Gezond opleiding doe weet ik dat alle vaccinaties, ontwormingsmiddelen, chemische medicatie en gifstoffen in anti-vlooien en tekenmiddelen ook een enorme wissel trekken op de gezondheid van onze honden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik, werkend met Doodles (de meest gevoelige honden van allemaal) regelmatig met allerlei ziektesymptomen in aanraking kom.

2 Verschillende rassen, zelfde ziekteverschijnselen Labradoodles en vaccinaties

Gisteren was ik voor een VIP 2-daagse bij een Barbet pup van 5 maanden die heel toevallig eenzelfde medische geschiedenis had als mijn klant Iris met haar Doodle Loki van 6 maanden laatst. Beide hondjes hadden hoektanden die zodanig verkeerd stonden dat ze in het gehemelte prikten en daardoor al op jonge leeftijd verwijderd moesten worden (hierbij wil ik een kanttekening maken dat als zoals gebeurt dit de verantwoordelijkheid van de fokker is, want zeker als meerdere pups in het nest hier last van hebben is dat een grote fokfout, waarvoor A. de baasjes financieel gecompenseerd moeten worden en B. dat ertoe moet leiden dat de fokker achterhaalt waar deze genetische fout vandaan komt, zodat ze de desbetreffende reu of teef uit het fokprogramma kan schrappen). Dat alleen is al vrij traumatisch voor een pup. Vrij kort hierna hadden beide pups enorme last van diarree en werd er bij de één Giardia geconstateerd en bij de ander een bacterie. Niet alleen werd het leven van zowel de hondjes als de baasjes door deze heftige omstandigheden flink op zijn kop gezet, de extra chemische medicatie (lees narcose, symptoombestrijding en antibiotica) die de hondjes toegediend hebben gekregen kan vroeger of later weer ergere consequenties hebben.

Waarom veel Doodle pups Giardia krijgen en hoe je dit kunt voorkomen

Heel veel Doodle pups lijden tegenwoordig aan Giardia en heel vaak is er een directe link te leggen naar alle puppy vaccinaties en dan voornamelijk die tegen de Ziekte van Weil, want dat is een hele heftige vaccinatie. Zo heftig, dat zelfs mensen die werken met ratten zich niet laten vaccineren. En bij kleine, onschuldige, gevoelige pups wordt die vaccinatie standaard uitgevoerd, terwijl je hondje misschien niet eens met rattenurine in aanraking komt. Dit is dus nog een kanttekening om jou als baasje het besef te geven dat je ervoor kunt kiezen deze vaccinatie NIET te laten doen. Of, als je liever geen risico wilt nemen (als je bijv in een buitengebied woont), dat je kunt kiezen voor een lichtere variant (geen L4, maar bijv L2).

Waarom ik dit met je deel? Omdat ik durf te wedden dat dit dingen zijn waar je waarschijnlijk nog nooit bij hebt stilgestaan. Als je een pup aanschaft richt je je over het algemeen (zeker als het je eerste hond is) tot de zogenaamde experts voor het medische welzijn van je pup. Je vertrouwt er dan op dat het advies dat je krijgt het juiste advies is (zelfs als het gebruik van al die chemische middelen tegen je gevoel in gaat). En dat je pup gevaccineerd moet worden en ontwormd moet worden is inmiddels zo standaard geworden dat de meeste van ons niet over eventuele gevolgen nadenken. En dus ook niet de link leggen als ons hondje enkele weken of maanden later bepaalde ziekteverschijnselen uit. Ik las eergisteren een hele interessante zin uit mijn opleidingsboek dat vrij vertaald inhoudt dat de ware ziekte niet de symptomen zijn die een hond vertoont (want dat is slechts de reactie van het lichaam op een disbalans in het lijf), maar alle afvalstoffen in zijn lichaam die voor, tijdens en na die symptomen kwaad blijven aanrichten, zolang ze niet uit het lichaam verwijderd worden (want ze zullen nooit zelf uit het lichaam gaan).

Slechte start voor baas en hond

Een van de ergste dingen die jou als kersvers baasje kunnen overkomen is dat je pup, als je hem net in huis hebt, ernstige ziekteverschijnselen vertoont of zo druk is dat je hem niet kunt handelen. het vrouwtje vaan Doodle Loki moest bijna huilen toen ze toegaf hoe wanhopig ze was, omdat haar Doodletje niet tot bedaren te brengen was, waardoor de hele puppy wittebroodsweken een donkere sluier kregen. Het baasje van Niko werd gisteren opnieuw emotioneel toen hij mij vertelde hoe heftig hun start met Niko was. Deze mensen hadden zich al sinds 2015 (toen hij van haar mijn boek cadeau kreeg voor zijn verjaardag) verheugd op het aanschaffen van een hond. Ze hadden zich ingelezen, onderzoek gedaan en dachten volledig voorbereid te zijn toen ze na het verhuizen naar een andere woning, eindelijk een pup konden gaan uitzoeken. En dan kort nadat ze de langverwachte pup eindelijk in huis hebben kunnen halen, ontdekken ze eerst gaatjes in zijn gehemelte en blijken de hoektanden verwijderd te moeten worden, want de pup heeft er duidelijk last van. Vervolgens is hij na de operatie een paar dagen van slag, vanwege de medicatie en het trauma dat hij opgelopen heeft. Niet veel later is hij echt ziek en blijkt hij Giardia te hebben met alle nare rompslomp van dien voor de baasjes. Puppytraining en alle andere plannen die het baasje had om te ondernemen met zijn pup, moesten allemaal on hold gezet worden, omdat Niko eerst beter en weer zichzelf moest worden. Een pup van 3 à 4 maanden. Dat wil je toch niet?

Doodle Vitaal aanvulling

Aan de hand van mijn ervaringen van de afgelopen weken heb ik een besluit genomen. Omdat ik voornamelijk werk met Doodle baasjes (en Doodles extra gevoelig zijn, ook voor ziektes en voedingsbestanddelen), maar ook Waterhond baasjes hier tegenaan lopen, ga ik niet alleen mijn Doodle Vitaal check & behandelplan een standaard onderdeel maken van mijn VIP 2-daagse. Ik ga de VIP 2-daagse ook extra verrijken met een Doodle Vitaal EHBO kit. Deze bestaat uit 2 onderdelen: de info die jou inzicht geeft in wat vaccinaties, ontwormings middelen, slechte voeding en chemische medicatie, waaronder antibiotica, symptoombestrijders en narcoses doen met het lichaam van je hondje + behandelplannen voor meer verantwoorde opties. En de kit zelf: een tasje met natuurlijke middelen die je kunt inzetten om wonden te verzorgen, operaties te begeleiden, chemische medicatie op natuurlijke wijze uit het lichaam te krijgen en de meest voorkomende kwalen te helpen genezen. Het lichaam is namelijk perfect in staat om zichzelf te genezen, mits wij het niet ondermijnen en helaas is dat precies wat wij doen, zonder dat zelf te weten.

Doodle welzijn in eigen handen

Dat zoveel Doodles en Waterhonden (en waarschijnlijk ook andere rassen, maar daar werk ik niet mee, dus heb ik geen zicht op) op jonge leeftijd ziek worden is alarmerend. En het is logisch dat de baasjes daar wanhopig door worden en emotioneel van raken als ze eraan terug denken. Wordt het daarom niet eens tijd dat we er zelf iets tegen gaan doen? Dat we het welzijn van onze Doodles en Waterhonden in eigen handen nemen? Dit is het jaar 2021. De wereld verandert. Mensen veranderen. Meer dan ooit laten we ons niet meer zomaar de wet voorschrijven, maar zoeken we zelf dingen uit, voordat we een beslissing nemen. En zo hoort het ook. Wij zijn verantwoordelijk voor ons eigen welzijn EN voor het welzijn van onze hondjes. Waarom zouden we blind gaan op het advies of handelen van professionals die wij als experts beschouwen, maar die vaak ook vast zitten aan hun studieprotocol (waarin ze slechts 1 zienswijze geleerd hebben) of erger nog: de macht van de farmaceutische industrie? En die, laten we eerlijk wezen, ook geld moeten verdienen, dus vaak helemaal niet gebaat zijn bij een spontane genezing van je hondje? Natuurlijk moet je naar de dierenarts als je hond zijn poot gebroken heeft of iets ernstigs onder de leden heeft. Maar wist je dat het merendeel van de cases van een dierenarts bestaat uit eenvoudige ziektesymptomen, die je met de juiste kennis en middelen zelf op natuurlijke wijze kunt behandelen? Met een beetje geluk hoeft het dan helemaal niet zover te komen dat je ooit een dierenarts nodig hebt, want de meer heftige aandoeningen ontstaan (afgezien van acute gevallen, zoals breuken) alleen maar door al die opgehoopte afvalstoffen in het bloed die ergens in het lichaam kwaad aanrichten.

DoodleComfort gaat uit van zelfredzaamheid bij baasjes. Dat gaat verder dan alleen een optimale vachtverzorging en je Doodle of Waterhond weer als fluffy pup leren trimmen, want je Doodle is meer dan alleen zijn vacht. Ik vind dat elk baasje moet weten wat de gevolgen zijn van alle medische ingrepen die een pup of oudere hond krijgt. Dat je weet wat alles inhoudt en dat er ook andere opties zijn, zodat je meer verantwoorde keuzes kunt maken. Hopelijk kunnen we zo massaal onze Doodles en Waterhonden gezond houden en een lang, fijn leven bieden.

Lieve Doodle groetjes,
Wanda & Joy

Doodletrimster Wanda Klomp

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de GRATIS proefvideo’s en start VANDAAG NOG!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda