Hoe connect je ECHT met je Doodle?

Een tijdje geleden heb ik een blog geschreven waarin ik jou vroeg waarom jij voor je Doodle gekozen hebt en ik stelde dat daar volgens mij altijd een diepere reden voor is dan jij ooit hebt kunnen vermoeden, want zo magisch is het leven 😊 Deze keer wil ik met je onderzoeken welke eigenschappen jou in je Doodle aantrekken. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wij onbewust altijd kiezen wat het beste bij ons past. Dit kunnen eigenschappen zijn die wij zelf ook hebben, maar vaker nog zijn het eigenschappen die wij ambiëren voor onszelf. En kiezen wij dus onbewust datgene dat ons het meeste te leren heeft.

DoodleComfort in je leven

Als ik kijk naar Doodles dan is dit mijn waarheid (en als ik zeg “mijn waarheid”, dan bedoel ik dat het is hoe ik de wereld beleef en hoe ik “weet” dat de wereld “is”. Die diepere laag die de meeste van ons niet zien, omdat we onze ogen er niet voor openen. Als lifecoach heb ik altijd gedacht dat Doodles appelleren aan ons innerlijke kind. Aan de onvoorwaardelijke liefde en aandacht die wij als kind van onze ouders gemist hebben (dit is immers waar de meeste problemen in ons latere leven beginnen; een gebrek dat wij als kind onbewust ervaren hebben). Doodles zijn als levende teddyberen die wij kunnen knuffelen wanneer we maar willen en die ons nooit het gevoel zullen geven dat we niet goed genoeg zijn. Ze geven ons met hun aanwezigheid en aandacht vaak meer liefde dan we ooit gekend hebben (of zullen kennen), gewoonweg omdat ze niet oordelen. Doodles hebben geen ego en ons ego is wat mensen meestal onverdraaglijk maakt. Doodles zijn alleen maar licht en liefde en dat voelen we in ons hele wezen. Dat trekt ons aan als motten naar een gloeilamp.

Je Doodle als je ideale zelf Spirituele betekenis Labradoodle

Maar er is meer. Hoe zou jij als mens willen zijn? Als jij je ideale zelf zou schetsen, welke karakter of persoons eigenschappen (of misschien zelfs uiterlijke kenmerken) zou jij jezelf toedichten? Jaren geleden heb ik deze eigenschappen opgeschreven in één van mijn 3 ideeën boekjes voor mijn toekomstige coaching praktijk (het wordt trouwens tijd die ik die boekjes weer eens ga doorlezen, want ik vermoed dat de tijd bijna is gekomen om meer van die ideeën in de wereld te gaan zetten: spannend!)

De persoonseigenschappen die ik destijds genoteerd heb voor Doodles zijn:

 • Rustig
 • Vrolijk
 • Zacht (van buiten en van binnen)
 • Knuffelig (dus liefdevol)
 • Lief
 • Speels
 • Sociaal
 • Gehoorzaam
 • Ontvankelijk
 • Open
 • Eerlijk

  En er zijn er vast nog heel veel meer.

Waar het echter interessant begint te worden is als je kijkt naar gedragspatronen die Doodles vertonen. Want vaak zijn dat de dingen waar wij als mensen in geblokkeerd zijn en belemmerende overtuigingen over hebben.

 • Voor jezelf opkomen
 • Volledig kunnen ontspannen
 • Alleen maar zijn
 • Luisteren naar je gevoel
 • Je kwetsbaarheid tonen
 • Blij zijn met kleine dingen
 • Nooit wrok koesteren
 • Gemakkelijk in de omgang
 • Open en vrij (ook naar vreemden toe)
 • Puur & authentiek
 • Zeggen/vragen en wat je nodig hebt
 • Durven ontvangen
 • Een heel groot vertrouwen in de wereld en anderen
 • Jezelf volledig durven overgeven
 • Gegrond zijn / contact voelen met de Aarde
 • Staan voor wat je zegt
 • Vrij van negatieve gedachten
 • Niet je humeur/gedrag laten leiden door je emoties
 • Liefdevol zijn voor jezelf
 • Duidelijke grenzen stellen
 • Vergeven en doorgaan
 • Je niet kleiner maken dan je bent
 • Geen beren op de weg zien
 • Niet invullen voor een ander
 • Vrij van oordeel en kritiek
 • Nooit ergens zelf beter van willen worden
 • Schaamteloos
 • Elke dag met een lach begroeten / nooit met verkeerde been uit bed
 • Gevoelens en angsten durven uiten
 • Gaan voor wat je wilt
 • Liefde kunnen toelaten
 • Geven i.p.v. nemen
 • Geen negatief zelfbeeld
 • Geen masker op om te verbergen wat je echt voelt/denkt
 • Oprecht & eerlijk
 • Je eigen ruimte innemen
 • Niet pleasen
 • Volledig jezelf zijn in elk moment (zonder bezig te zijn met wat anderen van je denken)
 • Niet vergelijken
 • Geen angst voor geldgebrek en/of verlies van (schijn)zekerheid / veiligheid

Herkenbaar voor je?

Je Doodle is liefde

Er zijn zoveel verhalen over hoe helend de aanwezigheid van een Doodle kan zijn in een gezin. Ze doen ongemerkt zoveel voor ons. Toen ik 10 jaar geleden mijn zinnen op Joy gezet had (omdat er toevallig in het nest bij mijn ouders 1 pup was waar ik echt een klik mee voelde en waarvan ik wist dat zij de naam “Joy” die ik 2 jaar daarvoor al verzonnen had, volledig belichaamde), sputterde Gerben tegen. Hij was niet zoals ik, opgegroeid met honden en had er eigenlijk helemaal geen zin in. Elk standaard argument waar hij mee kwam, veegde ik vakkundig van tafel. Ik voelde heel duidelijk dat een mens die NIET week wordt bij het zien en voelen van zo’n knuffelige pup, NIET iemand was waar ik mee samen wou leven. Dat klinkt misschien hard, maar denk er maar eens over na. Wat voor soort persoon wordt NIET verliefd op iets dat je innerlijke kind aanspreekt? Dat is iemand die niet alleen geen liefde gekend heeft, maar die daardoor ook volledig is verhard van binnen. Die misschien liefde op een andere manier heeft ervaren (omdat zijn ouders niet tot meer in staat waren) en wiens hart daardoor gesloten is. Voor mij is dat een voorbode voor een ongelukkig liefdesleven. Iemand die mijn partner was kon dus niet anders (in mijn weten) dan net zo verliefd worden op de pup die ik uitkoos, als ikzelf. En aldus geschiedde. Gelukkig maar, want kiezen tussen Gerben en Joy was geen optie. Het is het klassieke verhaal waarvan ik dagelijks allerlei versies te horen krijg: vrouw wil hond, man sputtert tegen, hond wikkelt man en vrouw beide om zijn pootje 😊

De diepere waarheid van Doodles

De Doodle is kwestie voelt namelijk ook dat dit het gezin is dat hij mag helpen. Want daar komt het op neer. Je kunt geloven dat jullie zielsmaatjes zijn die al vooraf beklonken hebben dat jullie elkaar in dit leven zouden opzoeken om elkaar te helpen bij jullie ontwikkeling. Je kunt ook gewoon aannemen dat jouw Doodle MEER is dan gewoon een hond die jij besloten hebt in huis te nemen.

Jij bent op Aarde om je te ontwikkelen. Om te groeien in bewustzijn en om tot zelfverwerkelijking te komen (Ja, die gooi ik er gewoon even in, want zo simpel is het). Om jouw paradijs op Aarde te creëren. En je Doodle is bij jou gekomen om je daarmee te helpen. Dus naast dat hij je troost als jij dat nodig hebt en je de onvoorwaardelijke steun, vriendschap en acceptatie en liefde biedt die jij nodig hebt, is je Doodle veel meer. Om te beginnen kun je hem gebruiken als spiegel voor al die gedragspatronen die jij in jezelf wilt ontwikkelen en die hij van nature leeft. Sta je Doodle toe jou te leren hoe het leven kan zijn. Sta je Doodle toe jouw hart nog verder te openen en je te inspireren om nog meer één te worden met de natuur. Met JOUW natuur. Want in wezen ben jij precies wat je Doodle is: licht & liefde. Dus sta je Doodle toe jou te leren hoe je je ego loslaat en te leven, zoals het leven bedoeld is.

En als dit allemaal nog teveel of te woewoe voor je is, dan hoop ik ieder geval dat ik een luikje in je geopend heb om je Doodle met andere ogen te zien dan je tot nu toe gedaan hebt. Om met meer bewustzijn dan voorheen het DoodleComfort in je leven te omarmen als de verrijking die het is. Sta dan je Doodle toe om gewoon te laten gebeuren wat er gebeuren mag. Geniet van alle Doodle momenten en geniet van elke dag!

BAAS OVER JE HOND, BAAS OVER JE LEVEN COACHING

Het feit dat ik nu pas woorden heb kunnen geven aan wat ik al jarenlang voel en weet, maar niet kon uiten, zegt mij dat de tijd wellicht gekomen is om mijn coaching weer op te pakken. Voel jij dat het zelf leren trimmen van je Doodle voor jou OOK stap 1 is om wezenlijk te connecten met je Doodle en via je Doodle met jouw ware zelf? En eindelijk die belemmerende gedrags- en denkpatronen op te ruimen die jou al jaren weerhouden om het leven te leiden, zoals jij voelt dat mogelijk is? Neem dan contact met me op en dan kijken we samen hoe ik de VIP 2-daagse zodanig kan aanpassen en verrijken, dat jij geholpen wordt op de manier die jij nodig hebt om niet alleen de natuurlijke leider te worden over je Doodle, maar ook om de natuurlijke (wat dus al in jou zit) leiding over je leven te nemen. Ik zie ernaar uit om met je te werken.

Lieve Doodle groetjes,
Wanda & Joy

Doodletrimmer Wanda Klomp

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de GRATIS proefvideo’s en start VANDAAG NOG!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda