Wat als jouw Doodle artrose heeft?

Ik zal meteen maar met het goede nieuws in huis vallen: Joy heeft geen artrose!!!! (zie vorige blog)

Tenminste, vooralsnog niet. Ze huppelt weer als een lammetje in de wei en we hebben inmiddels ook onze fijne wandelingen weer hervat. Dit baasje is erg gelukkig 😊

Maar ik hield wel even mijn hart vast, want een paar dagen nadat haar linker voorpoot genezen was (van wat een wondje in haar pootje, aan de zijkant van haar voetkussentje bleek te zijn), begon ze met haar rechter voorpoot mank te lopen. En als ik haar naast voor haar darmen en nieren tevens voor artrose had moeten behandelen, had dat teveel belasting kunnen zijn voor haar lichaam. Dat leek niet verstandig.

Gelukkig (tussen haakjes dan) bleek ze ook op dat pootje eenzelfde soort plekje te hebben tussen haar kussentjes. Wat wel meteen weer de alarmbellen doet rinkelen, want deze plekjes kunnen niet ontstaan zijn door het schaven van een kussentje vanwege te hard rennen en afremmen (dit is vaak het geval als je met een bal gooit en je hondje rent erachteraan). Deze plekjes zijn hetzij van buitenaf ontstaan (maar dan moet ze op iets scherps hebben gestaan), hetzij van binnenuit gekomen (wat waarschijnlijker is). Hoe dan ook betekent het dat Joy haar immuunsysteem veel te laag is, waardoor ze vatbaar is geworden wordt voor het ontstaan van dit soort plekjes. En naast alle andere kwalen en symptomen die ze al liet zien (waaronder ook een wondje op haar achterpoot en de regelmatige hotspots op haar rug) past dit perfect in het beeld van een lichaam dat teveel afvalstoffen in zich heeft. Maar goed, we zijn dus al begonnen met het darmprotocol en het ondersteunen van de nieren en daarmee herstellen we ook meteen het immuunsysteem, dus meer kunnen we op dit moment niet doen (ik zeg “we”, omdat ik voor de behandeling samenwerk met mijn docente van de Hond Natuurlijk Gezond opleiding, aan wie ik alles eerst voorleg).

Het positieve nieuws is dus dat Joy weer gewoon haar oude, jonge zelf is, waaraan in geen velden of wegen te merken is dat ze al 10 jaar oud is. En ondanks dat volgens mijn moeder maar weinig Barbets ouder geworden zijn dan 10 jaar, spreek ik het vertrouwen uit dat Joy er echt nog wel wat jaartjes aan vast zal plakken. In goede gezondheid, want nu ik weet hoe ik haar kan helpen zal ik er alles aan doen om haar een fijne, joyful, pijnloze, ziektevrije oude dag te geven.

Het juiste voer Labradoodle gezondheid

De nieuwe Pure Instinct KVV eet ze met smaak en dat is super fijn, want hierdoor weet ik dat ze in ieder geval via de voeding de juiste verhoudingen aan goede dierlijke eiwitten, vetten, vocht, vezels, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ik hoef geen supplementen meer te geven, alleen wat extra andere dierlijke eiwitten middels de 100% vlees sticks die ze als snack krijgt. Omdat ik Joy geen rund of kip wil voeren, is de keuze met enkel geit en paard/kalkoen vrij beperkt. Dus ik geef Kangoeroe, Hert en Struisvogel vleessticks om aan de 5 dierlijke eiwitsoorten per week te komen. Ik was van plan haar naast de KVV ook Orijen brokken te geven, omdat dat voor mij een stuk praktischer is en ze die ook eet, maar nu we met haar darmen bezig zijn is het niet verstandig om er weer een andere voersoort bij te geven. Bovendien zitten er zelfs in de Orijen toch ook koolhydraten en dat kunnen gezonde darmen al niet aan, laat staan beschadigde darmen. Bovendien heb ik onlangs via de opleiding vernomen dat peulvruchten de opname van voedingstoffen in het lichaam tegengaan en er zitten nogal wat peulvruchten (als vezels, plantaardige eiwitten en natuurlijke vulstoffen) in de Orijen zakken, dus daarmee valt dat merk ook in de toekomst voor mij af. Wat heel jammer is, want ik was er altijd super positief over en weet geen andere brokken die beter zijn.

Dus voorlopig zal ik elke week opnieuw een week voorraad Pure Instinct moeten bestellen, omdat er in mijn kleine vrieslaatje nu eenmaal niet meer 500 gr worsten passen. Best onpraktisch, maar als dat het enige is en ik daarmee mijn hondje een lang, gezond leven kan garanderen, dat teken ik daarvoor 😊

Juiste kennis

En als Joy op den duur wel artrose ontwikkelt (wat ik middels de huidige behandeling en jaarlijkse detox behandelingen hoop te voorkomen), dan weet ik hoe ik haar daarmee kan ondersteunen, zonder afhankelijk te zijn van chemische medicatie die haar darmen beschadigen en haar immuunsysteem aanvallen. Hoe fijn is dat? En hoe fijn is het te weten wat ik NU al kan doen om te voorkomen dat ze zoveel afvalstoffen in haar lijf krijgt dat ze dit soort kwalen en ziektes gaat ontwikkelen? Als ik deze kennis en inzichten en tools eerder had geweten had ik waarschijnlijk kunnen voorkomen dat Joy regelmatig hotspots en schijnbaar onverklaarbare wondjes heeft. Dat ze elke ochtend vieze prut in haar ooghoeken heeft, dat ze problemen had met haar ontlasting en volle anaalklieren had, dat ze elke dag loopt te krabben, een vettige vacht heeft met schilfers en dat ze regelmatig met haar oren flappert, terwijl daar weinig te vinden is.

Onnatuurlijk welzijn

Maar ik doe deze kennis nu tenminste op, zodat ik Joy kan helpen, voordat het te laat is. En ik durf te wedden dat dit precies is wat ik nu moet doen, dat het precies in mijn levensmissie past. Dat ik van eerst een optimale vachtverzorging nu baasjes ook mag leren hoe ze het hele welzijn van hun Doodle in eigen handen kunnen nemen. Want alles dat ik leer geef ik door. En dit is kennis waar elk baasje over zou moeten beschikken. Want de manier waarop we nu met onze honden omgaan is onnatuurlijk en als iemand ons daarop wijst zijn dat wel de Doodles, die extra sensitief zijn en gewoonweg niet kunnen omgaan met de huidige, meestal chemische behandelingswijzen. Getuige de vele Doodles die momenteel ziek worden, allergieën en andere kwaaltjes hebben en waarvan ik overtuigd ben dat het alleen maar meer en erger zal worden, totdat we zelf het recht in handen nemen. En waarom ook niet? Ooit stonden wij mensen dicht bij de natuur en wisten we precies hoe we de natuur in ons voordeel konden gebruiken, hoe we konden samenwerken met de natuur in plaats van haar voor ons eigen gewin te misbruiken en te vernielen. Waarom zijn we daar zover vanaf komen te staan en leggen we ons lot in de handen van medische professionals (die enkel gefocust zijn op de behandeling van het huidige probleem en niet op de achtergrond of de gevolgen ervan en al zeker niet op preventie) en de farmaceutische industrie die oh zo machtig is en waarin zoveel geld verdiend wordt aan in oorsprong natuurlijke middelen, aangelengd met chemische rotzooi (waardoor de natuurlijke werking afneemt en bijwerkingen toenemen) ten koste van onze gezondheid en dat van onze honden?

Het welzijn van je Doodle in eigen hand nemen

Door zelf in alle opzichten voor je Doodle te gaan zorgen op de meest natuurlijke manier, ontdek je ten eerste welke schadelijke gevolgen alle kunstmatige middelen en toevoegingen en chemische medicatie daadwerkelijk hebben op je Doodle (als een klein stukje van de pure, onschuldige, kwetsbare natuur, micro-natuur als het ware) en daarmee ook op jezelf (want jouw lichaam reageert precies hetzelfde, alleen zitten wij teveel in ons hoofd om daar bewust van te zijn). Het zelf leren trimmen op natuurlijke wijze is stap 1 om die connectie met je Doodle te maken. Het verdiepen in de gezondheid van je Doodle, kwalen en ziektes helpen voorkomen EN waar nodig het zelf helpen helen van je Doodle is stap 2. En dat wil ik graag gaan faciliteren.

Nieuwe DoodleComfort diensten

Ten eerste door een nieuw soort holistische DoodleVitaal trimmers op te gaan leiden, zodat je altijd een trimmer kunt vinden die Doodles door en door kent, weet hoe ze benaderd moeten worden, inzicht heeft in het ziekteproces en jou kan helpen je Doodle met natuurlijke middelen gezond en gelukkig te houden. Die advies kan geven, zodat je je Doodle het juiste voer kunt geven, zonder rotzooi, zodat je allergieën en huidproblemen kunt voorkomen en zodat je, ALS je genoodzaakt bent om naar de dierenarts te stappen, je de schadelijke gevolgen van narcose, antibiotica, vaccinaties en chemische medicatie zoveel mogelijk kunt minimaliseren. Hoe fijn is dat?

En ten tweede, door de baasjes die daar klaar voor zijn, middels de VIP 2-daagse (en op termijn ook een online training of membership) niet alleen te leren hoe ze ZELF hun Doodle weer als fluffy pup kunnen trimmen, maar ook hoe ze welzijn van hun Doodle op natuurlijke wijze in eigen hand kunnen nemen. Voor mij is DoodleComfort zo enorm veelomvattend en de praktische kant ziet er zo uit. Ik hoop dat jij het een net zo mooi toekomstbeeld vind als ik 😊

Dus mocht je Doodle uiteindelijk artrose ontwikkelen (wat in de huidige maatschappij, met de huidige onnatuurlijke voeding en (genees)middelen erg waarschijnlijk is), dan weet jij, net als ik, precies wat je kunt doen om de pijn zoveel mogelijk weg te nemen bij je Doodle en hem toch een draaglijke oude dag te bezorgen. MAAR voorkomen is altijd beter dan genezen dus mijn nieuwe aanbod is er vooral op gericht om jou te leren wat je allemaal kunt doen om te voorkomen dat het zover komt met je Doodle. Dat je ook daarin volledig zelfredzaam wordt en je alleen de dierenarts nodig hebt als het echt niet anders kan. 

Heel veel Doodle joy!

Groetjes,
Wanda & Joy

Doodletrimster Wanda Klomp

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de GRATIS proefvideo’s en start VANDAAG NOG!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda