Je Doodle als life coach

Hoe vrij ben jij?… van gedachten

Ik heb vanmorgen weer mijn vaste rondje gelopen met Joy en dacht het deze keer eens over een andere boeg te gooien. Ik heb expres mijn koptelefoon met Usher lijst thuisgelaten, mede omdat Gerben gisteren zei “maar met die muziek op kun je toch niet volop van de omgeving genieten?” Waarop ik antwoorde dat ik dat wel degelijk kan en doe, maar vanmorgen wilde ik toch eens de proef op de som nemen. Ook omdat ik hoopte dat de inzichten en inspiratie die ik altijd dwars door de muziek heen ontvang, nog gemakkelijker zouden binnenkomen ZONDER ruis.

Hoe wij zelf ruis in ons hoofd creëren

Toen ik eenmaal aan het wandelen was merkte ik echter dat ik ZONDER muziek juist ZELF ontzettend veel ruis creëerde. Ik bleef maar aan van alles en nog wat denken en ging hele gesprekken met mezelf aan. Precies wat er ook gebeurt als je probeert te mediteren, maar dan 10 x erger, leek wel. Misschien omdat door het lopen je linker en rechter hersenhelft tegelijk actief worden gemaakt (daarom is wandelcoaching zo fijn, dan komen de antwoorden als het ware vanzelf in je op). Hoe ik ook probeerde mijn hoofd leeg te maken, ik kreeg het niet voor elkaar. Het leek wel of ik OF een liedje nodig heb om me op te concentreren OF mezelf allerlei vragen moet stellen over hoe ik wil ondernemen en hoe ik wil leven? Niet alleen kwam de gewenste rust niet, ook liep ik achteraf bezien blijkbaar langzamer, want ik zat maar op een gemiddelde hartslag van 60%, terwijl ik normaal gesproken met muziek op minimaal 70% van mijn maximale hartslag bereik.

Waarom wij ruis in ons hoofd creëren

Leven als een Doodle

Conclusie? Wandelen zonder muziek op is voor mij geen succes. Wat zegt dat over mij? Dat ik vlucht voor de stilte in mijn hoofd, omdat ik bang ben om te voelen? Dat is bij de meeste hoofd mensen het geval. Zij zijn zo bang om te voelen wat hun lichaam ze te vertellen heeft, zo bang om de pijn die ze ver weg hebben gestopt, opnieuw te beleven, dat ze zichzelf bezig houden met gesprekken in hun hoofd of andere afleidingen. Ik dacht dat dat bij mij anders was, omdat ik al zo lang bezig ben met het terugkeren naar mijn gevoel en het voelen wat mijn lichaam me te vertellen heeft. Welke blokkades zich daar nog bevinden die ervoor zorgen dat bepaalde dingen niet stromen in mijn leven. Misschien nu ik opnieuw bezig ben om het menszijn te verkennen op een niveau dat ik nog niet eerder bereid was aan te gaan, dat zich nieuwe dingen laten zien. Dat juist blijkt dat er nog heel veel pijn opgesloten zit in mijn cellen en organen. En dat het tijd wordt om die pijn en de boosheid en het verdriet dat daarachter zit de ruimte te geven zich te openbaren, zodat al die negatieve energie die ik jarenlang heb vastgehouden, los kan komen en licht en ruimte kan scheppen in mijn lichaam (en hoofd). Maar dan probeer ik het eerst wel met mediteren, want iets zegt me dat stil zitten veel gemakkelijker werkt om mijn hoofd te legen dan lopen. Hoewel, Yoga ook ontworpen is om via lichamelijke inspanning rust te creëren in je hoofd. Maar dan loop ik tegen de onsoepelheid van mijn lichaam aan en de fysieke beperkingen die ik bij elke beweging voel, waardoor ik juist geen rust, maar allerlei belemmerende gedachtes creëer in mijn hoofd. Poeh, als ik het zo hoor heb ik nog een lange weg te gaan.

Je Doodle als levend voorbeeld

Dat is bij Joy wel anders. De enige keer dat zij druk lijkt te zijn in haar hoofd is als ze reageert op de mensen die het wagen langs haar huis te lopen. Verder ligt ze gewoon heerlijk rustig te slapen. Oke, soms heeft ze nachtmerries en lijkt het alsof haar hele lijf geterroriseerd wordt (ik moet me dan enorm inhouden om niet mijn hand op haar te leggen ten teken dat ze veilig is en beschermd wordt) of dat ze keihard moet rennen om bepaalde gevaren voor te blijven. Maar over het algemeen is haar ademhaling rustig en ligt ze in vrij meditatieve staat, totaal ontspannen op de vloer of in haar mand. Joy voelt zich volledig veilig op Aarde, volledig thuis in haar lichaam. Hoeveel van ons kunnen dat zeggen? Hoeveel is er voor nodig, voordat we zo’n zelfde staat kunnen bereiken?

Wij zijn zo enorm in ons hoofd, vanuit ons intellect, redeneren, verplichtingen en oordelen gaan leven, dat voor de meeste van ons rust in ons hoofd ver te zoeken is. Laat staan rust in ons lichaam. Wat dat betreft kunnen we zo’n groot voorbeeld nemen aan onze Doodles. Zij staan zo dicht bij de natuur en HUN natuur dat het bijna jaloersmakend is.

Dus kijk eens naar je hondje. Zie hoe vrij hij in zijn lichaam en zijn hoofd is. Hoeveel rust hij van binnen en buiten uitstraalt. Vraag je eens af: wat is ervoor nodig voor jou om diezelfde mate van vrijheid, veiligheid en rust te bereiken? Want de vraag alleen al zet ramen voor je open.

Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden die jij voor jezelf vindt, want alles wat je nodig hebt weet je al. Je lichaam zegt het je, zolang je maar bereid bent om te luisteren.

Lieve Doodle groetjes,

Wanda & Joy

Doodletrimster Wanda Klomp

PS Dit is mijn eerste blog onder het motto DoodleComfortable living. Een manier van leven die voor iedereen die een Doodle heeft bereikbaar is. Ik ben er namelijk van overtuigd dat Doodles er zijn om ons als mensen te laten zien hoe ANDERS en BETER ons leven kan zijn. Dat er een andere, fijnere manier is om in het leven te staan. Dat het leven moeitelozer kan zijn en vrijer, zolang je maar bereid bent om te gaan staan voor wat je diep van binnen voelt. Ook en juist als dat heel anders is dan wat anderen jou “geleerd” hebben. Dat je ten volste van het leven kunt genieten en als het ware jouw paradijs op Aarde zelf kunt creëren.

Ik ben deze manier van leven voor mezelf en mijn gezin aan het creëren en wil jou laten zien hoe jij dat ook kunt. Door je Doodle als voorbeeld te nemen en als spiegel te gebruiken. Want elke beperking die jij in je leven voelt, is een kans om daar doorheen te breken en te ervaren wat echte vrijheid is. Ben jij bereid om meer zoals je Doodle te gaan leven?

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de GRATIS proefvideo’s en start VANDAAG NOG!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda