Is je Doodle jouw zielsmaatje?

Toen jij je Doodle voor het eerst zag, was dat toen liefde op het eerste gezicht? Zocht hij jou uit? Of kreeg je “toevallig” het hondje waar jij de meeste klik mee voelde?

Zelfs als de fokker degene is die bepaalt welke pup jij krijgt, hoor ik verbazingwekkend veel verhalen over hoe “toevallig” de juiste Doodle in het juiste gezin terecht is gekomen. Magisch toch?

Ik zeg altijd: “je krijgt niet altijd het hondje dat je wil, maar wel degene die het beste bij je past”. En daarmee bedoel ik dat jouw Doodle niet voor niks in jou leven is gekomen. Als hoogsensitief, hoogbewust persoon geloof ik namelijk heel sterk in zogenaamde “soul contracts”: dat jij als ziel VOOR dit leven al afspraken gemaakt hebt met andere zielen (bep. personen, maar ook dieren) om elkaar in DIT leven te vinden en te helpen. Op welke manier dan ook. En waar ik altijd al wel geloofd heb dat honden hier op Aarde zijn om de mensen bij te staan (niet andersom helaas), ben ik daar sinds de komst en massale populariteit van Doodles helemaal van overtuigd. Want hoewel wij mensen hier zijn om bepaalde levenslessen te doorleven, waarvan we de ervaring vervolgens mee terug nemen, zodat we als ziel kunnen groeien in bewustzijn, geloof ik dat wij dat NIET alleen hoeven te doen. Dat we er niet alleen voor staan, maar dat we een soort zielsfamilie hebben die ons helpt, , waarvan een deel in tastbare vorm en een deel in ontastbare vorm. How lucky are we?

Ons leven hier op Aarde gaat dus om ons. En dat benadruk ik even, want het is heel belangrijk en we willen het nog wel eens vergeten: het gaat om ons. En dat wij op welke manier er ook van ons gevraagd wordt, in onze kracht gaan staan (om de lessen te leren die we voor (en door) ons Zelf bepaald hebben te willen leren, of eigenlijk eerder de levenservaringen te hebben die wij voor onszelf als intentie neergezet hebben). Sommige spiri’s zeggen dat de Aarde geen leerschool is, maar in het kader van levenservaringen opdoen om te kunnen groeien in bewustzijn, lijkt me het schoolconcept toch wel zeer passend. Hoe verder je in je spirituele groei zit, hoe meer het aankomt op jouw zelf-leiderschap. Dus nogmaals: ja, je wordt geholpen met je taak of soul purpose (vind ik mooier klinken dan zielsmissie), maar…vanwege de vrije wil die we hebben meegekregen (en die ook ons leven in een totaal verkeerde kant kan sturen) moeten we ZELF het roer in handen nemen en dus ook ZELF bepalen welk leven we willen leiden.

Dit laatste stuk is voor mij heel erg belangrijk, omdat ik een leven vol zelfsabotage achter de rug heb en er eigenlijk nu pas achter begin te komen dat alles wat er gebeurt is, aan mijzelf te danken is. Dit is meteen een lesje Law of Attraction: jij manisfesteert datgene dat jij uitzendt. En meestal is dat eerder negatief dan positief, omdat wij gewoonweg meer negatieve energieën uitstralen dan positieve. Meer energieën die ons vervolgens belemmeren dan die ons helpen te krijgen wat we willen. En nu wou ik opschrijven “waarom denk je dat de wereld zo ongelijk verdeeld is qua rijkdom en armoede?”, maar ik weet dat ik daarmee scheve ogen krijg. Want er zijn heul veel mensen die niet aan dit concept willen en er ook nog niet klaar voor zijn. Het idee dat je ALLES zelf in de hand hebt is voor veel mensen te confronterend. Mijn ouders zouden bijvoorbeeld meteen zeggen dat ze bepaalde dingen echt niet voor het kiezen hadden en dat sommige dingen nu eenmaal moeten. En daarin klinken heel veel beperkende overtuigingen door die waarschijnlijk niet eens van hunzelf afkomen, maar van hun ouders of de generatie daarvoor. Ouderwetse overtuigingen die een kerkelijke invloed of oorlogsinvloed in zich lijken te dragen. Maar veel mensen denken zo, want veel mensen stellen zich liever als slachtoffer op dan te vechten en te gaan staan voor wat ze WEL willen. Want dat is het lastige stuk, maar ook meteen het krachtigste stuk, het magische stuk, het meest aantrekkelijke, rewarding en uitdagende stuk. Het stuk dat ik al mijn hele leven voel dat mogelijk is in mijn leven en waarvan heel veel changemakers voelen dat dat zo is…en er dus ook naartoe werken MET ALLE RISICO’S van dien. Want garantie tot aan de deur, verder moet je het zelf doen. En daar komt ‘ie weer, dat woordje ZELF. Voor mij met een hoofdletter Z, want ik geloof dat we bij alles dat we doen door onze ziel geleid worden. Als we het tenminste goed doen. Want voordat we zover zijn doen we de meeste dingen vanuit ons hoofd en die beperkende overtuigingen die daar maar elkaar aan het overschreeuwen zijn. En zolang we dat doen zitten we in de cyclus van ZELF-sabotage. We saboteren ons ZELF en daarmee ons leven. Hoe het zou kunnen zijn: de pracht en praal en vooral het geluk waar we allemaal zo naar verlangen, maar wat voor de meeste van ons zo ver weg lijkt te zijn, omdat we denken dat we vanuit ons hoofd ons droomleven kunnen manifesteren…maar dat werkt dus niet. Vanuit je hoofd zul je (ook al heb je van kleins af aan anders geleerd, want de hele maatschappij is hoofd gericht) NOOIT echt geluk kunnen manifesteren. Gewoonweg, omdat je hoofd niet kan voelen. En om iets te kunnen realiseren dat jou blij maakt, moet je EERST die blijdschap kunnen voelen en internaliseren of belichamen. Zo en alleen zo creëer je de hemel (of het Paradijs) op Aarde.

Doodle empowerment

En dat vergt dus een flink staaltje ZELF-leiderschap. Niet in de vorm die we met zijn allen geleerd hebben (prestatie, succes, macht/dominantie, status, rijkdom, overwinnen/overleven, concurrentie, vechten, studeren, diploma’s halen, jezelf opwerken in de pikorde), maar vanuit je ware kracht. De kracht die van BINNENuit komt (en niet van buitenaf, zoals heel veel mensen zichzelf proberen te sussen met materialisme, verslavingen, work-a-holisme enz). Ik geloof dat dat de reis is die we allemaal moeten maken. De reis waarin we weer thuiskomen bij onsZelf. Het begint bij ons. Wij zijn de zon waar de Aarde omheen draait. En op dit moment is het vooral erg belangrijk dat de vrouwen onder ons weer hun ZELF-leiderschap op zich nemen. Want wij hebben ons veel te lang klein laten houden, waardoor de mannelijke energie is losgeslagen en de wereld gecreëerd heeft zoals ze is. Wij worden opgeroepen wat het betekent om weer vrouw te zijn. En hoe we balans kunnen brengen in deze neergeslagen wip. Ik zal hier later meer over schrijven, maar ik geloof dat DAT is waarom de Doodles in ons leven zijn gekomen.

Ten eerste: om jou te helpen her-inneren dat jij net zo sensitief bent als hij
Ten tweede: om jou bewust te laten worden van al jouw innerlijke overtuigingen die jou nog klein houden
Ten derde: om jou te inspireren te gaan voelen wat is om je vrouwzijn weer volledig te omarmen
Ten vierde: om als klein stukje micro natuur jou te laten ervaren hoe het is om weer voor de natuur te gaan zorgen en je met Moeder Natuur te verbinden (iets dat wij vrouwen eeuwenlang van nature gedaan hebben en waar we nu zover vanaf zijn gaan staan)
Ten vijfde: om jou te spiegelen hoe ANDERS de wereld en jouw leven zou kunnen zijn

Het key element in dit hele verhaal is het stukje ZELF-liefde. Het begin en einde van al het kwaad.
Want ga maar eens na hoe jouw gebrek aan zelfliefde in verhouding staat tot alles wat ik tot nu geschreven heb. Ik geloof dat ZELFliefde de sleutel is van alle geluk. Van positieve manifestatie, van het leven van jouw droomleven. En ik geloof OOK dat vrijwel niemand hier op Aarde echt van zichzelf houdt, zoals de bedoeling is, want dan zouden we waarschijnlijk niet meer incarneren. Iedereen op Aarde (met een uitzonderingen daargelaten die deze les waarschijnlijk al geleerd hebben) heeft een minderwaardigheidscomplex. Dat MOET wel, want van baby af aan wordt ons geleerd dat we niet genoeg zijn, niet waardevol zijn, dat onze waarde afhangt van externe voorwaarden die anderen bepalen. Alles dat we meegekregen hebben in deze maatschappij is gebaseerd op het jezelf beschermen tegen onveiligheid, wat gebrek aan liefde is. Zouden we ons allemaal geliefd voelen, dan zouden we ons in alle gevallen zelfverzekerd en veilig voelen. Dan zou de wereld licht zijn en nooit meer duister. Think about it! Het hebben van een overvloed aan ZELFliefde is inherent aan het hebben/tonen van ZELFleiderschap. En als machthebbers vanuit ZELFliefde zouden regeren (dan zouden ze waarschijnlijk die macht helemaal niet ambiëren), dan zou de wereld er TOTAAL anders uitzien. Alle actuele machtsvertoon (oorlogen, onderdrukking, de overheid, de grote bedrijven die het voor het zeggen hebben, noem maar op) is ten eerste een teveel aan testosteron en ten tweede een tekort aan ZELFliefde (en misschien hebben die twee wel met elkaar te maken, want zou een flinke dosis oxytocine niet ook een dempende invloed kunnen hebben aan een overmaat aan testosteron?).

De liefdesenergie staat gelijk aan vrouwelijke energie, maar omdat wij ons hebben laten onderdrukken en minderwaardig, schuldig en beschaamd laten voelen (voor ons vrouw zijn en vooral onze vrouwelijke seksuele energie) door de kerk en het patriarchaat. En omdat dat nog steeds gevolgen heeft voor hoe wij over onszelf, onze lichamen en seksualiteit, maar ook spiritualiteit denken), hebben we NIET onze rechtmatige plek kunnen opeisen en de mannelijke energie dus ook NIET in balans kunnen houden. De meeste vrouwen voelen zich nog steeds kleiner dan ze zijn en hoewel daar verandering in aan het komen is, valt er nog heel veel te winnen. Heul veel!

Enter de Doodles, want als levende knuffelberen is het zesde aspect dat ze voor ons doen misschien wel het meest krachtig:

A. ze herinneren ons gevoelsmatig weer aan hoe het was om kind te zijn, toen we enkel een knuffel nodig hadden om ons geliefd te voelen (wat vele van ons gemist of te weinig gekregen hebben)

B. ze geven ons de ONVOORWAARDELIJKE liefde om te spiegelen dat we dat waard zijn en vooral dat we dat onsZELF OOK mogen en moeten geven (want zo binnen zo buiten en andersom: de buitenwereld is een spiegel voor wat wij van binnen verlangen en voor hoe wij van binnen in disbalans zijn). M.a.w. liefde van een ander krijgen is leuk, maar vooral bedoelt om ons te leren wat er bij ons nog in de weg staat van het ontvangen en vooral van het ONSZELF geven van die liefde….

Want alles begint bij ons. Bij jou en bij mij, maar dus in eerste instantie bij jeZELF.

Ik hoop dat je deze blog als inspirerend hebt ervaren. Dit is mijn manier om mijn beide bedrijven DoodleComfort en InnerPower healing te integreren in mijn innerlijke waarheid, want de kernwoorden voor woman empowerment zijn ZELF-liefde en ZELF-leiderschap. Twee dingen waar de wereld ernstig behoefte aan heeft op dit moment. Dus of je nu een Doodle als spiegel hebt of niet, de boodschap blijft hetzelfde. Ik geloof alleen dat ALS je een Doodle hebt, die boodschap extra dringend is, omdat het waarschijnlijk betekent dat jij zelf NET ZO hoogsensitief bent als je Doodle. Wat weer inhoudt dat ALLES dat in deze hoofdgerichte maatschappij invloed heeft op jouw Doodle, dat OOK heeft op jou.  En omdat de kans groot is dat jij zo ver van je gevoel en intuïtie (wat je vrouw zijn IS) af bent komen te staan gedurende je leven, is je Doodle bij jou gekomen om je te helpen her-inneren en te inspireren jouw ZELF-leiderschap te vergroten. Want we hebben change nodig en die change begint bij jou. Tijd dus voor transformatie!

Maar….zo binnen zo buiten. Je kunt geen transformatie teweeg brengen als je van binnen nog niet in balans bent. En ook daar komt je Doodle weer om de hoek kijken: jouw Doodle heeft niet voor niets zo’n klitgevoelige vacht waar zelfs veel professionals niet mee om weten te gaan (laat staan dat ze weten hoe ze met hun sensitieve lichaam en geest om moeten gaan: allemaal aspecten die vragen om jouw ZELF-leiderschap). Als jij je Doodle de nodige stress en pijn en discomfort wil besparen leer je hem ZELF te trimmen. En dan niet zomaar met een tondeuse, zodat je er snel vanaf bent, maar op een manier die jou vraagt de beste versie van jeZelf te zijn om je Doodle te transformeren in de beste versie van hemzelf. Dat jij je met hem verbindt, zoals jij je nog nooit met je Doodle verbonden hebt. Door de tijd te nemen hem stap voor stap te trimmen op de natuurlijke, fluffy manier waar jij van houdt, zodat je hart open gaat als je naar hem kijkt en zijn knuffelige vacht aanraakt. Door hem aan te leren voelen, zoals jij je Doodle nog nooit hebt aangevoeld en zo je intuïtie weer wakker te maken.

Op de trimtafel laat je Doodle zijn ware kleuren zien, dus lukt het je om hem daar rustig te krijgen en zich uit vertrouwen aan jou over te geven, dan komt jouw ware ZELF-leiderschap uit de schulp. Dit versterkt de band met je Doodle op alle fronten. Maar je Doodle is OOK een spiegel voor jouw energie (waar jij je zelf veelal NIET bewust van bent). Dus alles dat in jou niet in balans is, al jouw belemmerende overtuigingen die een stokje steken voor jouw goede intenties, komen naar boven tijdens het trimmen (ook in de verdere interactie met je Doodle, maar op tafel dus nog meer). Daarom is je Doodle de perfecte lifecoach en ook daarom is het zo’n gemiste kans als je hem laat trimmen door een ander (met vaak het ongewenste resultaat). Jullie voeden elkaar op! En zeker als je Doodle jouw patronen heeft overgenomen (wat van pup af aan gebeurt) is dit een mooie kans voor ZELF-heling. Want als jij in balans bent, is je Doodle dat ook. Als jij gezond bent, zal je Doodle dat waarschijnlijk OOK zijn (hierover meer in een andere blog).

Zo simpel is universele waarheid. DAT is de ware betekenis van DoodleComfort en DoodleComfortable Living. Ik durf te wedden dat je nog nooit iemand op deze manier over Doodles hebt horen praten 😊Maar het is de reden dat ik DoodleComfort 12 jaar geleden opgezet heb (al heeft het me jaren aan persoonlijke en spirituele ontwikkeling gekost om hier mijn vinger echt goed op te kunnen leggen en het verband te zien met mijn intenties als healer en bewustzijnscoach)…maar dat verband is er dus wel degelijk. Alleen vergt het een andere manier van naar de realiteit kijken (maar dat is één van de onderdelen van mijn soul purpose: jou de lichte/zonnige kant van het leven laten ervaren)

Ben je enthousiast geworden over alle mogelijkheden en kun je niet wachten om zelf met je Doodle aan de slag te gaan? Dan heb ik de perfecte trainingen voor je gemaakt: gericht op het bevorderen van jouw ZELF-redzaamheid en dus ZELF-leiderschap

Schroll maar even verder naar onderen.

Dank voor je aandacht, heel veel trimplezier en tot de volgende Doodle Transformatie blog!

XXX

Wanda & Joy

Doodle trimmer Wanda Klomp

 

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de GRATIS proefvideo’s en start VANDAAG NOG!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda