Heeft jouw Doodle een nek?

Dit is natuurlijk bedoeld als een gekscherende vraag.
Maar als ik uitleg wat ik bedoel, begrijp je vanzelf waar ik heen wil en zul je me gelijk geven.

Als jij om je heen kijkt naar de Doodles die je op straat, in het bos of op het strand tegenkomt, valt het je dan ook op dat velen daarvan een groot hoofd hebben, een lijf en poten en een staart hebben, maar heel vaak geen nek? 

Waar is de nek van die Doodle?

Het haar van het hoofd is dan namelijk zo lang gegroeid dat het over de nek uitsteekt, waarna meteen de rug begint. Op deze manier zijn alle lichaamsverhoudingen weg.

En eigenlijk is dat een teken dat de vacht veel en veel te lang geleden voor het laatst getrimd is. Want van een Doodle die gewoon elke 8 weken netjes getrimd wordt, zul je de nek gemakkelijk kunnen zien.

Niet alleen heeft zo’n te lange Doodle geen nek meer, de kans is dan ook groot dat het haar bij de flanken ook veel te lang is en dat het haar van de rug over de kont heen hangt, waardoor de Doodle in kwestie een zakkerig lijf lijkt te hebben en een hangkont. Nu wil niemand een hangkont en een zakkerig lijf hebben en voor ons mensen zou dat inhouden dat er gezonder en matiger gegeten moet worden en regelmatig sporten op het menu gezet moet worden.

Voor honden is het veel eenvoudiger: gewoon een goede trimbeurt geven, zodat het lijfje er weer mooi strak en jong uitziet en het haar weer glanst van gezondheid.

Alle gekheid op een stokje: ieder baasje moet natuurlijk helemaal zelf weten hoe zij haar Doodle erbij laat lopen en over smaak valt niet te twisten.

MAAR uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste.

Het welzijn van je Doodle

Het welzijn van je Doodle moet altijd de eerste prioriteit zijn.

En als ik je vertel dat een Doodle die zo’n lange vacht heeft dat de lichaamsverhoudingen ernstig zoek zijn, hoogstwaarschijnlijk ook klitten zal hebben of misschien zelfs een vervilte onderlaag…

En dat die klitten vanwege die lange, dikke laag haar niet meer zichtbaar zijn, maar hoogstwaarschijnlijk ook niet meer geraakt worden tijdens het borstelen, waardoor het vilt zich ophoopt en zich als een soort harnas over het lichaam vormt. Met als gevolg dat die klitten tijdens het bewegen enorm trekken aan de huid en de huid belemmeren om te ademen, heel veel stof, vuil en huidvetten vasthouden, die niet meer uitgeborsteld worden en leiden tot jeuk, hotspots en zelfs ongedierte.

Dan denk ik dat je vanaf nu wel anders zult kijken naar die zielige Doodles en dat je misschien zelfs uit medeleven voor zo’n Doodle, het baasje heel beleefd het advies zult geven om raad te vragen bij een hondentrimster in de buurt of bij mij.

Dit geldt trouwens ook voor de totale tegenpool: die Doodles die tijdens de winter of zomer volledig gemillimeterd zijn, omdat de vacht vervilt was en het baasje niet anders wist. Dit lijkt misschien niet erg, maar tijdens deze seizoenen wil je de kwetsbare en vaak gevoelige Doodle huid niet blootstellen aan de elementen en hebben ze hun vacht nodig ter bescherming. Altijd wel, maar tijdens de winter en zomer des te meer.

Dat was de trimles voor deze keer. 

Ben benieuwd of je vanaf nu anders zult kijken naar de Doodles die je tegenkomt.

Wil je meer weten over Doodle vachtverzorging? Download dan mijn GRATIS ebook “6 Geheimen om je Doodle klitvrij te houden”. Dan ontvang je ook 2-wekelijks mijn e-zine met leuke tips, tricks en tools om je Doodle gelukkig, gezond en klitvrij te kunnen houden.

Heb je negatieve ervaringen met het (laten) trimmen van je Doodle of Waterhond? (wat vaak een reden is voor baasjes om de vacht te laten groeien) en wil je het zelf op professionele wijze leren, op een natuurlijke, fluffy manier en met een hoofd dat de persoonlijkheid van je Doodle perfect weerspiegelt?

Lees dan wat ik je leer tijdens een privé trimworkshop bij jou thuis  en wie weet mag ik je binnenkort ontmoeten.

Vind je mijn workshops te duur, maar wil je toch met mijn werkwijze leren hoe je je Doodle op fluffy wijze zelf trimt?

Dan is mijn online training “Leer je Doodle te trimmen in 7 stappen” de ideale oplossing!

Heel veel trimplezier!

Groetjes, Wanda & Joy 

Doodletrimster Wanda Klomp

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda