3 Technieken om je witte, wollige Labradoodle of Waterhond klitvrij te houden

Elke vachtkleur en vachtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en dus een andere vorm van onderhoud nodig.

Vooral de witte vachten verdienen extra aandacht.

Voor degene die dit namelijk nog niet weten: witte Doodle en Waterhond vachten zijn de meest onderhoudsgevoelige vachten die er zijn! Hoe lichter de vachtkleur, des te poreuzer het haar en poreus haar klit sneller en is kwetsbaarder dan glad of stug haar.

Hoe luchtiger en dunner het haar, des te minder klitgevoelig de vacht is. Daarom zijn de meeste wavy fleece vachten redelijk gemakkelijk te onderhouden. Veel witte curly fleece en wolvachten echter hebben een zachte, pluizige onderlaag die zeer klitgevoelig is. Vooral in vochtige jaargetijden krijg je dan sneller met vilt te maken.




H
eb jij een witte pup of volwassen Doodle of Waterhond, gebruik dan deze 3 tips om de vacht gemakkelijker klitvrij te houden.

1. Gebruik de juiste borstel

Hoe dikker en wolliger de vacht is, des te stugger het borstelbed moet zijn om door de vacht heen de huid te kunnen raken. Hoe meer naalden de borstel heeft, des te meer grip in de vacht en hoe meer grip, des te effectiever je kunt borstelen.
De meeste regulier verkrijgbare borstel missen de stugheid om effectief te kunnen borstelen, waardoor je als het ware over de klitten heen schuiert. Hoe meer weerstand je tijdens het borstelen voelt, des te effectiever de borstel werkt, omdat je voelt dat de borstel door de vacht heen borstelt, in plaats van alleen over de oppervlakte. Het wekelijks efficiënt borstelen met de juiste borstel, scheelt je heel veel klitten.

2. Gebruik een waterblazer

Als wollig, poreus haar nat wordt en aan de lucht droogt, werkt het als een wollen trui die je in de wasmachine doet: de wol plakt op elkaar en ontwikkelt zich binnen no time tot vilt. Daarom is het van essentieel belang om de vacht tijdens het drogen te scheiden. Dit kun je doen door de vacht te borstelen, terwijl je met de handföhn droogt, maar door een waterblazer te gebruiken vang je twee vliegen in één klap en ben je veel sneller klaar. De warme stand van de blazer blaast het haar droog en de blaaskracht doet het haar scheiden, waardoor je meteen klaar bent en de vacht gemakkelijker klitvrij kunt houden

3. Dun de vacht regelmatig uit

De wollige onderlaag in de vacht borstel je niet zomaar uit. Dik, opeengepakt haar zal sneller klitten dan los, luchtig haar. Door de vacht regelmatig uit te dunnen met een grove effileerschaar houd je het haar luchtig en los en de klitten op een afstand.

Gebruik deze drie technieken naast elkaar en succes is verzekerd!

Nu ken je een stukje “wat” van de basis vachtverzorging.

Wil je op de meest laagdrempelige en goedkope manier leren “hoe” je deze technieken zelf thuis kunt inzetten? Check dan of mijn online Klaar met Klitten workshop iets voor je is. 

Heel veel trimplezier!

Vind je dit blog leuk? 
Deel hem dan met zoveel mogelijk andere Doodle, Waterhond of poedel kruising baasjes!

Heel graag tot de volgende blog!

Groetjes, Wanda en Joy

Doodletrimster Wanda Klomp

Hi, ik ben Wanda, Doodle VachtXpert & Self empowerment coach/healer en deze prachtige Barbet, genaamd joy is niet alleen mijn grootste zenmaster, maar ook al 13 jaar mijn fluffy rechterhand. Toen ik in 2011 als eerste Doodletrimster in Nederland de allereerste trimworkshops voor Doodle baasjes ontwikkelde en de allereerste online informatie over Doodle vachtverzorging ging schrijven wist ik nog niet dat DoodleComfort een reis van persoonlijke, spirituele en uiteindelijk eenheidsbewustzijns ontwikkeling zou betekenen voor mij. Door de nodige levenslessen heen heb ik geleerd dat DoodleComfort niet zozeer draait om de praktische vachtverzorging, maar wat het zelf leren trimmen baasjes brengt. Ik ben door het contact met Doodles en Waterhonden (en Joy) en alle klanten waarmee ik heb mogen werken, weer teruggebracht bij mijn ware hoogsensitieve, hoogbewuste Zelf. Hoewel ik nog steeds wel veel in mijn hoofd zit (wat gezien mijn zielsmissie wellicht ook wel de bedoeling is), hebben de Doodles mijn hart geopend, mijn intuïtie weer geactiveerd en mij teruggebracht naar mijn thuis op Aarde, in mijZelf…en dat gun ik jou ook. Dat is het ware DoodleComfort! 🙂 Daarom heb ik het zelf leren trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode (natuurlijk fluffy, zonder scheren) zo laagdrempelig mogelijk voor je gemaakt.

Via deze pagina kun je het DoodleComfort aanbod zien en meteen gratis oefenen met wat proef instructievideo’s: https://dogcomfort.nl/proefvideo-pagina/

Als je mij, daarnaast, een appje stuurt op 06-29522130 met de reden waarom jij jouw Doodle of Waterhond zelf wil leren trimmen en een recente, duidelijke foto van je Doodle of Waterhond, krijg jij van mij een trimadvies op maat, dat je eventueel ook aan je huidige trimster kunt doorgeven. Zo hoop ik jou te helpen je Doodle de beste zorg te geven en jouw Self-empowerment te stimuleren! Ik zie je appje graag tegemoet! 🙂

Wil jij ook de 1e stap zetten naar een sterkere band met je Doodle en een vrijer, comfortabeler leven voor jullie beide?

Super! Want ik heb het zo gemakkelijk mogelijk voor je gemaakt om te leren hoe jij je Doodle of Waterhond ZELF kunt trimmen in de natuurlijke, fluffy look waar jij van houdt ZONDER scheren: als eeuwig pup! Check HIER de GRATIS proefvideo’s en start VANDAAG NOG!

Maar je kunt natuurlijk ook eerst beginnen met het downloaden van mijn GRATIS boek preview. 

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda