Waarom trimmers massaal stoppen met Labradoodles trimmen

Heb jij dat krantenartikel ook gezien? In het AD een paar weken geleden? 
Dat was een trimster die uit de doeken deed hoe zwaar het trimmen van een Labradoodle is. Iets wat voor mij natuurlijk geen geheim is en wat ook al vaker in het nieuws is geweest, maar toch lijkt het mensen nog te verbazen. En de vele Doodles die tijdens Coronatijd verkocht zijn hebben dit probleem waarschijnlijk alleen maar verergert.

Toen ik 13 jaar geleden DoodleComfort begon, deed ik dat omdat veel trimmers toen nog niet wisten hoe ze met de Doodlevacht om moeten gaan en baasjes hun Doodle dus massaal kortgeschoren terugkregen. Maar toen was er nog geen enkele informatie over Doodlevachtverzorging op internet te vinden. Het fenomeen was te nieuw en baasjes hielden zich over het algemeen helemaal niet zelf met de vachtverzorging van hun hond bezig. Daarvoor gingen ze standaard naar een trimsalon. Dit is met de komst van Doodles veranderd en ik ben er trots op dat ik die tendens destijds gezien heb en de eerste trimworkshops voor baasjes heb ontwikkeld. Nadat ik begon over Doodle vachtverzorging en Doodle trimmen te schrijven werd deze informatie steeds meer mainstream. En je zou verwachten dat deze informatie inmiddels bij alle Doodle baasjes wel bekend zou moeten zijn…maar de praktijk bewijst het tegendeel.

De trimster in het artikel had het erover dat zoveel trimmers stoppen met hun trimsalon, omdat het werk fysiek te zwaar voor ze is. Dit is altijd al zo geweest, maar de vele vervilte Doodles die over de drempels komen, hebben dit verschijnsel extra aangewakkerd. Ook zijn er heel veel trimmers die, om die reden, weigeren om nog Doodles aan te nemen of ze uberhaubt nog te doen. Dit is misschien voor hun een oplossing voor hun probleem, maar al die Doodles in ons land zijn er natuurlijk niet mee geholpen. Sterker nog: ze zijn verder van huis dan ooit! Volgens de trimster in kwestie (ik weet haar naam even niet meer) had ze nu een nieuwe Doodle klant die maar liefst 20!!! trimsalons had afgebeld, voordat ze eindelijk iemand had gevonden die WEL bereid was haar Doodle te doen. Twintig! Ik heb al vaker van klanten gehoord dat ze mensen kennen die kilometers ver rijden voor een trimbeurt. Dat is toch ongehoord! En de oplossing is zo eenvoudig!

Als meer baasjes ervoor zouden kiezen om hun Doodle ZELF te trimmen, zou er geen enkel probleem zijn. Dan zouden alle Doodles de zorg krijgen die ze verdienen en nodig hebben (wat geen gegeven is bij trimsalons) en er ook nog eens allemaal uitzien, zoals de meeste Doodle baasjes vinden dat ze eruit moeten zien: mooi natuurlijk en fluffy. Bovendien (en iedereen die mij volgt weet dat ik hier speciale theorieën over heb) is het voor jou als Doodle baasje zo’n enorme verrijking van je leven als je tijd, energie en geld durft te investeren in het leren zelf trimmen van je Doodle. En ik weet dat dat spannend kan zijn, maar ik vind eerlijk gezegd ook dat het erbij hoort als je een Doodle in huis neemt. Want niet alleen ben jij verantwoordelijk voor het welzijn van je hondje (hij kan er niks aan doen dat hij zo’n klitgevoelige vacht heeft). Het brengt je ook zoveel moois als je zelf de vachtverzorging oppakt. Je hoeft mijn website er maar op na te lezen en de video presentaties te bekijken om te snappen wat dat moois dan allemaal kan zijn. 

Of beter nog: ervaar het zelf! 

Ik probeer elke keer weer nieuwe dingen te verzinnen om het leren zelf trimmen voor baasjes zo laagdrempelig mogelijk te maken, omdat ik weet en dagelijks ervaar dat mensen er tegenop kijken om zoveel geld uit te geven voor hun hondje. Ik weet en ervaar ook dagelijks hoe duur het leven is geworden en hoe ons aan alle kanten de keel lijkt te worden dichtgeknepen. Ook ik ben daar niet immuun voor. Maar ook daar is het leren zelf trimmen de beste oplossing: elke 8 weken naar de trimsalon gaan is veel en veel duurder en leert jou niks! Is het niet zo dat je iemand die hongersnood lijdt beter kunt leren vissen dan hem 1 maaltijd aan te bieden? Dit was de gedachte achter het opzetten van DoodleComfort 13 jaar geleden: baasjes zelfredzaam maken, empoweren om ZELF de oplissing te zijn. Want dan ben je nooit meer afhankelijk van welke externe partij dan ook! Dat geeft toch veel meer vrijheid! En je Doodle is er veel meer bij gebaat om door de persoon die hij kent en vertrouwt, in zijn eigen veilige omgeving, getrimd te worden dan door een vreemde in een prikkelrijke omgeving. Dit is voor mij een no brainer en dat zou het voor jou ook moeten zijn.

Dus ik heb mij opnieuw zitten afvragen hoe ik mijn steentje hieraan kan bijdragen. Want ik merk dat heel veel baasjes WEL mijn gratis informatie aanvragen (dus de behoefte is er blijkbaar wel), maar vervolgens nooit meer reageren als ik ze mail om te vragen hoe die gratis informatie ze bevallen is. En dat is zo zonde, want ik heb de tools die jou en je Doodle ogenblikkelijk kunnen helpen. Ik heb namelijk al mijn expertise verpakt in de online trimworkshop. En zodanig dat iedereen daarmee kan leren trimmen. Problem solved! 
En toch lijken mensen huiverig om deze aan te schaffen, ondanks de 100% niet-goed-geld-terug garantie, ondanks de 6 maanden online coaching (die dat hele spannende eraf zou moeten halen), ondanks de Doodle Trim Elite community waar ze gratis lid van worden, zodat ze kunnen sparren met mede Doodle Transformers en voelen dat ze er niet alleen voor staan. En ondanks mijn ambassadeurs regeling die ze helpt gratis geld te verdienen met het doorverwijzen van andere baasjes die OOK zelfredzaam willen worden in het trimmen van HUN Doodle. Met zoveel voordelen en drempel verlagers: wat verlang je nog meer?

Doodle trimworkshop

Iiiiik weet dat het voor veel baasjes een grote stap is om zelf met hun Doodle aan de slag te gaan. En dat je misschien bang bent dat je je hondje zeer doet of erger nog: in zijn vel knipt. Laat ik maar even de olifant in de porceleinkast spelen. Ik weet namelijk ook dat iedereen dit kan leren ZELFS met online video instructies, omdat deze er juist op gericht zijn het leerproces zo simpel mogelijk te maken en jou stap voor stap naar een prachtig trimresultaat te coachen. En ik begrijp ook dat praatjes geen gaatjes vullen, dus heb ik iets speciaals voor jou gemaakt om jou dit allemaal ZELF te laten ervaren. Want ik wil een beweging in gang zetten waarin zoveel mogelijk Doodle baasjes via de DoodleComfort trimmethode met hun Doodle aan de slag gaan. Dat jij ervaart hoe gemakkelijk en leuk het is en hoe trots jij op jezelf bent als jij ziet dat je Doodle er door jou altijd en overal in de beste fluffy versie van zichzelf eruit ziet. Want dat IS iets om trots op te zijn. En dat gevoel, die Self empowerment, gun ik jou ook! 

Op deze pagina vind jij 3 proef triminstructievideo’s, die onderdeel uitmaken van de online trimworkshop.
Ik wil jou vragen deze te bekijken, je hondje op tafel te zetten en ermee aan de slag te gaan, zodat jij ervaart hoe het bevalt om je op deze wijze te verbinden met je Doodle. Hoewel de kans groot is dat jij nog niet de juiste trimspullen in huis hebt om meteen mooi resultaat te behalen, wil ik dat je dat even links laat liggen. Het gaat om de eerste indruk en jouw eerste gevoelservaring.

Als deze ervaring bij jou smaakt naar meer, dan heb ik NOG iets voor je: op de pagina vind je een kortingscode voor 20% korting op de online trimworkshop. Als jij deze training voorheen nog niet aangeschaft hebt, omdat je de investering te hoog vond, hoop ik dat ik ook die prijsdrempel bij deze voor je verlaagd heb. Er is mij alles aan gelegen om jou te helpen je Doodle de beste zorg te bieden. Want ik heb de middelen waarmee jij het verschil kunt maken. 

Laten we samenwerken om het leven van jou en je Doodle wat DoodleComfortabeler te maken!

Dit is de link: https://dogcomfort.nl/proefvideos-met-eenmalige-korting/

LET OP: de kortingscode geldt maar voor 3 dagen!

Heel veel trimplezier!

XXX

Wanda & Joy

Doodle Transformatie coach Wanda Klomp

Interessant? Deel dit artikel!

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda