Hoe gebruik je de Comfort & care kit?

Lieve Doodle Doener,


Wat super dat je de Comfort & Care Kit in handen hebt!

Dat zegt mij dat jij als echte Doodle doener zoveel mogelijk ZELF het welzijn van je hondje in eigen handen wilt nemen en daar ben ik erg blij mee, want hoe fijn is het om zelf de vachtverzorging en zorg voor je Doodle in handen te nemen? 

De tools in de kit gaan je daar zeker bij helpen! 

En natuurlijk de kortingsbon, die je uiteraard kunt gebruiken voor jezelf, maar ook zeker een welkom cadeau is voor een andere Doodle Doener die je kent.

Deze vind je onderaan de pagina: de bon is een jaar geldig en hoef je enkel te kopieren als bewijs of uit te printen en mee te nemen als je een workshop volgt.

Enjoy en veel trimplezier!

Groetjes, Wanda & Joy

 

Tools en hoe ze te gebruiken:

1. Ogenkammetje:
Doodles hebben vaak last van traanogen. Dit kan komen door het haar dat in de ogen krult, maar ook, omdat ze o.a. afstammen van deEngelse en Amerikaanse Cocker Spaniël en daarbij komt deze kwaal veelvuldig voor. Het verwijderen van dit residu kan nogal lastig zijn, omdat de huid eronder erg week wordt en daardoor snel kan beschadigen. Met een ogenkammetje is dit geen probleem meer.

Instructies: plaats het ogenkammetje in de ooghoek van het oog dat je wilt schoonmaken en kam vanaf de hoek schuin in de richting van de neusbrug het residu weg. Dit kun je met een tissue uit het kammetje verwijderen. Is het residu erg hard, dan kun je dit voorzichtig met duim en wijsvinger loshalen en zal je Doodle het zelf willen opeten. Heb je moeite om het residu te verwijderen, blijf dan niet trekken (want dan kun je de huid irriteren) , maar gebruik koude thee om het traanvocht eerst zacht te maken en gebruik dan het kammetje alsnog.

2. Ontklitter:
Voor kleine klitten in de vacht en in de snuit is de ontklitter ideaal. Veel baasjes vinden het eng om met de punt van een schaar door een klit heen te steken en wellicht de huid te raken en hun Doodle zeer te doen. Bij een ontklitter loop je dat risico niet, omdat de punt van plastic is en het mesje zelf in de tool, aan de binnenzijde zit. LET OP: grote klitten en viltplekken verwijderen je WEL met een speciale kleine trimschaar, omdat je anders aan het haar en daarmee de huid zou trekken en je je Doodle onnodig zeer zou doen.

Instructies: de ontklitter werkt net als een briefopener; je haakt hem door een klit heen, met de groeirichting van het haar mee, van de huid af, zodat de klit door midden gesneden wordt door het mesje. Bij meerdere klitten doe je dit op meerdere plekken, net zolang tot je voelt dat je gemakkelijker door de vacht heen kunt komen. Vervolgens borstel je de klit uit met je borstel en kam je de vacht na met de grove kam.

3. Pure biologische kokosolie:
Goede kwaliteit kokosolie heeft vele gezonde eigenschappen voor je Doodle en jezelf. Naast dat je ermee kunt koken (beter dan olijf olie, omdat je het veel meer kunt verhitten) en het voor je eigen gezicht en lichaam kunt gebruiken, kun je het je Doodle elke morgen te eten geven op een lepel. De meeste vinden het heerlijk en de antibacteriële eigenschappen helpen o.a. de weerstand op peil te houden. Maar ook voor de oren is het een heerlijk middel om te gebruiken.

Instructies: om de gehoorgang schoon te maken: bind wat tissue om je wijsvinger heen en doe daar wat kokosolie op. Breng je wijsvinger in de gehoorgang (je kunt tot je eerste kootje moeiteloos het oor in) en draai een paar keer met je vinger om de gehoorgang van binnen goed schoon te maken. De kleur van het oorsmeer op het doekje geeft aan hoe de conditie van het oor is en kan varieren van kleurloos tot bruin en zelfs zwart. Hoe donkerder het doekje, des te dichter je Doodle bij een oorontsteking zit. Gebruik een schoon stukje tissue met kokosolie om de binnenzijde van het oor schoon te maken.

4. Aloe Vera gel: heb je het idee dat de oren geïrriteerd zijn? (ook te herkennen aan een opgezwollen of roodachtige huid aan de binnenkant van de oren), dan kun je een beetje pure Aloë Vera gel op de top van je wijsvinger doen, dit in de gehoorgang aanbrengen en met de oorflappen over de gehoorgang heen even goed inmasseren (dit vindt elke Doodle hemels). Aloe vera werkt antibacterieel, maar heeft ook schimmelwerende eigenschappen en celregenererende eigenschappen die de huid herstellen, zonder vieze olievlekken achter te laten die net als bij bijv. Otoclean enorme plakklitten veroorzaken onder de oren. Door deze eigenschappen kun je de gel ook bij kleine wondjes gebruiken, bijv als de huid bij de ooghoeken beschadigt is, vanwege opgedroogd vastzittend en irriterend traanvocht.

5. Medicinale oorpoeder:
Wie een Doodle heeft met een dikke, volle vacht zal vroeger of later met oorproblemen te maken krijgen. Vanaf de leeftijd van 4 a 5 mnd moeten de oren regelmatig (elke 6 tot 8 weken) worden uitgeplukt om grote oorsmeerklitten in de oren en vooral ook oorontsteking wegens oormijt te voorkomen. Hoe je de oren zelf pijnloos en op de juiste manier uitplukt leer je in de online training Basis Vachtverzorging, maar om te voorkomen dat je Doodle teveel oorsmeer aanmaakt die tot grote klitten in de oren kunnen leiden en de oren enorm doen stinken, gebruik je deze speciale poeder.

Instructies: doe een beetje poeder in de gehoorgang en masseer dit middels de flappen over de gehoorgang lekker in. Het teveel aan poeder zal je Doodle vanzelf uit zijn/haar oren schudden. Het oorsmeer dat zich in de gehoorgang bevindt zal zich hechten aan de oorpoeder en hierdoor klontjes vormen die je Doodle vanzelf uit de oren schudt.

6. Shea butter: ook dit is een fijn middel om voor je eigen gezicht en lichaam te gebruiken, maar ook ideaal om de voetzooltjes van je Doodle te beschermen. Witte Doodles hebben vaak lichtgekleurde voetzooltjes die erg gevoelig zijn, voor warmte en kou, maar ook voor wondjes. Donlerharige Doodles hebben zwarte voeltzooltjes, die op termijn ook scheurtjes kunnen ontwikkelen. Welke voetzooltjes je Doodle ook heeft, je moet ze goed verzorgen om ze soepel en gezond te houden. Veel baasjes gebruiken hiervoor Vaseline, maar dat sluit de huid af, waardoor deze niet meer kan ademen. Beter kun je deze Shea butter gebruiken. Dat is net zo vet, maar heeft verzorgende en voedende eigenschappen, terwijl het de huid NIET afsluit.
Instructies: neem een beetje Shea butter op je wijsvinger en smeer daar de voetzooltjes mee in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda