Puppy gewenning

Een must voor elke doodle pup

Daar sta je dan. Met een kersvers, puppy geurend bolletje hond in je armen. Klaar om samen het avontuur aan te gaan. Een puppy in je leven brengen is een spannend iets. Het maakt niet uit hoeveel je erover hebt gelezen en hoezeer je jezelf er mentaal op hebt voorbereid, het goed verzorgen van het nieuwste gezinslid zal veel meer werk zijn dan je had verwacht.

Het vergt vooral veel tijd en een aantal grote investeringen: in geld, moeite, keuzes en  aanpassingsvermogen. Maar je kunt er zeker van zijn dat hoe meer je in je puppy stopt, hoe meer je er later voor terugkrijgt; het doen van de juiste investeringen tijdens de puppy-periode zal resulteren in een goed aangepaste, rustige, gehoorzame Doodle en een sterke baas/hond relatie.

Tijdens de “puppy-tijd” bereid je jouw puppy voor op een stabiel, gelukkig leven en net als bij een kind vereist dit het stellen van grenzen, discipline, consistentie, veel geduld en het belonen van goed gedrag.

Maar op dit moment ben je dolgelukkig. Je hebt je huis al “puppybestendig” gemaakt, waardoor alle mogelijke gevaren zijn afgeschermd en alles dat de pup kapot kan kauwen en beschadigen buiten bereik is. Tijdens de eerste weken leer je elkaar kennen en laat je je nieuwe baby de regels van het huis zien: benchtraining, slaaptraining, het leren lopen aan de riem, het zindelijk maken, socialiseren, het opstellen van een voedingsschema, en last but not least, samen spelen.

Om je puppy vertrouwd te maken met de wereld buitenshuis, stel je hem bloot aan de  bezienswaardigheden en geluiden van de straat, aan auto’s en andere bewegende voertuigen (inclusief fietsen en skateboards!), aan andere dieren, en aan alle soorten mensen, jong en oud en iedereen daartussenin. Door je puppy al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met dit alles, kan hij alle uitdagingen die het leven in petto heeft, het hoofd bieden. Als je hier te lang mee wacht, kan je puppy asociaal, bang, verlegen of dominant worden, wat op de lange termijn kan leiden tot agressie en tot een problematisch leven voor zowel de eigenaar als de hond.

Er is zoveel te doen en te bereiken tijdens de eerste weken dat je natuurlijk niet snel gaat denken aan vachtverzorging. Het is echter heel belangrijk om hier goed over na te denken, want vanaf de leeftijd van vijf maanden moet je puppy minimaal om de twee maanden worden getrimd om de vacht gezond, glanzend, knuffelig en klitvrij te houden. Het is dus zaak om je puppy zo snel mogelijk te laten wennen aan:

NIEUW gratis wekelijkse Q&A call!

Vind jij het spannend om je Doodle zelf te leren trimmen?

Dat begrijp ik helemaal!

Omdat ik ervan overtuigd ben dat niet alleen je Doodle, maar ook jij erbij gebaat bent (in meerdere opzichten) als jij zelf leert je Doodle te trimmen volgens de DoodleComfort trimmethode, wil ik die stap zo laagdrempelig mogelijk voor je maken.

Als jij je gegevens invult, word je automatisch doorgestuurd naar een pagina met proefvideo’s EN een speciale eenmalige aanbieding op de online Klaar Met Klitten Introductie training. Zo kun je niet alleen eerst ZELF oefenen, maar ook meteen starten met trimmen voor de laagst mogelijke prijs! 

Enjoy!

Groetjes, Wanda

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, omdat je je eigen Doodle wil leren trimmen, niet waar? En ik begrijp dat al die informatie een beetje overweldigend kan zijn. Bovendien is het veel leuker en fijner om zelf te DOEN en ERVAREN, dan om er maar over te blijven lezen. Toch?

Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat de drempel van het zelf trimmen in één klap bij je wegneemt:

Een GRATIS mini proef trimworkshop! 

3 instructievideo’s waarmee je ZELF met je hondje op een veilige, vrijblijvende manier aan de slag kunt. Zodat je zelf kunt ervaren hoe leuk & gemakkelijk het is om je eigen Doodle te trimmen! No strings attached!

DUS WAAR WACHT JE NOG OP? 
Klik op onderstaande knop en sla aan het trimmen!

Enjoy!

Groetjes, Wanda