Puppy gewenning

Een must voor elke doodle pup

Daar sta je dan. Met een kersvers, puppy geurend bolletje hond in je armen. Klaar om samen het avontuur aan te gaan. Een puppy in je leven brengen is een spannend iets. Het maakt niet uit hoeveel je erover hebt gelezen en hoezeer je jezelf er mentaal op hebt voorbereid, het goed verzorgen van het nieuwste gezinslid zal veel meer werk zijn dan je had verwacht.

Het vergt vooral veel tijd en een aantal grote investeringen: in geld, moeite, keuzes en  aanpassingsvermogen. Maar je kunt er zeker van zijn dat hoe meer je in je puppy stopt, hoe meer je er later voor terugkrijgt; het doen van de juiste investeringen tijdens de puppy-periode zal resulteren in een goed aangepaste, rustige, gehoorzame Doodle en een sterke baas/hond relatie.

Tijdens de “puppy-tijd” bereid je jouw puppy voor op een stabiel, gelukkig leven en net als bij een kind vereist dit het stellen van grenzen, discipline, consistentie, veel geduld en het belonen van goed gedrag.

Maar op dit moment ben je dolgelukkig. Je hebt je huis al “puppybestendig” gemaakt, waardoor alle mogelijke gevaren zijn afgeschermd en alles dat de pup kapot kan kauwen en beschadigen buiten bereik is. Tijdens de eerste weken leer je elkaar kennen en laat je je nieuwe baby de regels van het huis zien: benchtraining, slaaptraining, het leren lopen aan de riem, het zindelijk maken, socialiseren, het opstellen van een voedingsschema, en last but not least, samen spelen.

Om je puppy vertrouwd te maken met de wereld buitenshuis, stel je hem bloot aan de  bezienswaardigheden en geluiden van de straat, aan auto’s en andere bewegende voertuigen (inclusief fietsen en skateboards!), aan andere dieren, en aan alle soorten mensen, jong en oud en iedereen daartussenin. Door je puppy al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met dit alles, kan hij alle uitdagingen die het leven in petto heeft, het hoofd bieden. Als je hier te lang mee wacht, kan je puppy asociaal, bang, verlegen of dominant worden, wat op de lange termijn kan leiden tot agressie en tot een problematisch leven voor zowel de eigenaar als de hond.

Er is zoveel te doen en te bereiken tijdens de eerste weken dat je natuurlijk niet snel gaat denken aan vachtverzorging. Het is echter heel belangrijk om hier goed over na te denken, want vanaf de leeftijd van vijf maanden moet je puppy minimaal om de twee maanden worden getrimd om de vacht gezond, glanzend, knuffelig en klitvrij te houden. Het is dus zaak om je puppy zo snel mogelijk te laten wennen aan:

Wacht! Ga nog niet weg!

Jij bent op deze site terecht gekomen, op zoek naar een oplossing voor je Doodle, niet waar? En meestal heeft dat te maken met klitten & vilt in de vacht. Of niet? Nou, dan heb ik iets heel speciaals voor je, dat al heel veel baasjes geholpen heeft om op een GOEDKOPE, gemakkelijke, pijnloze, stressvrije en natuurlijke manier, ZONDER SCHEREN! klitten te verwijderen en te voorkomen. Met slechts 3 eenvoudige technieken die de meeste trimmers niet kennen en gebruiken, maar die een WERELD van verschil zullen maken (en de beste introductie is voor het leren trimmen! 

LET OP: deze unieke online training is een EENMALIG AANBOD. 

Dus als jij ZELF met je Doodle aan de slag wil gaan, maar je EERST wil weten hoe je de vacht gemakkelijk klitvrij krijgt en houdt, is dit de training voor jou!
Klik op onderstaande knop en start vandaag nog!

Veel trimplezier!

Groetjes, Wanda